Το ρωσικό τεθωρακισμένο όχημα μάχης (ΤΟΜΑ) BMP-3 πρόκειται να δεχθεί τον αναβαθμισμένο κινητήρα ντίζελ με υπερπλήρωση, UTD-32T, και ένα νέο θερμικό πανοραμικό περισκόπιο για την σουίτα αισθητήρων του Αρχηγού, όπως ανακοίνωσε το αμυντικό σύμπλεγμα Όπλα Υψηλής Ακρίβειας της κρατικής επιχείρησης Rostec στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS την 2α Απριλίου.

«Σχεδιάζουμε να εξοπλίσουμε το ΤΟΜΑ BMP-3 με τον κινητήρα UTD-32T. Η παραγόμενη ισχύς των 660 ίππων είναι πολλή πιο αποτελεσματική από αυτή του προηγούμενου συγκροτήματος ισχύος του οχήματος. Ο νέος κινητήρας απαιτεί λιγότερο χρόνο για να εκκινήσει και η εναλλαγή των τρόπων λειτουργίας του γίνεται με ταχύτερο τρόπο. Επίσης αυξάνει την ευελιξία της πλατφόρμας», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Rostec.

Σύμφωνα με το τμήμα ενημέρωσης της εταιρείας Όπλα Υψηλής Ακρίβειας της Rostec, υπάρχει σχεδιασμός να τοποθετηθεί στο BMP-3 και ένα θερμικό πανοραμικό περισκόπιο Αρχηγού. Το όχημα μάχης θα διαθέτει επίσης νέο σύστημα επικοινωνιών, όπως ανακοίνωσε το τμήμα ενημέρωσης. «Σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Στρατού, τα συστήματα επικοινωνιών διέρχονται συνεχόμενες αναβαθμίσεις», τόνισε ο εκπρόσωπος της Όπλα Υψηλής Ακρίβειας. Τα ΤΟΜΑ BMP-3 μαζικής παραγωγής που θα παραδοθούν στο ρωσικό υπουργείο άμυνας διαθέτουν ενισχυμένη προστασία, σύμφωνα με την επιχείρηση.

Το BMP-3 διαθέτει υψηλές δυνατότητες για περαιτέρω αναβαθμίσεις, δήλωσε η εταιρεία. Θα δεχθεί αναβαθμίσεις, παραμένοντας σε υπηρεσία για μεγάλη χρονική περίοδο. Η ναυτική έκδοση της πλατφόρμας -BMP-3F- βρίσκεται σε φάση αναβάθμισης. «Ο εκσυγχρονισμός του BMP-3F προέκυψε ταυτόχρονα με την αναβάθμιση της βασικής έκδοσης», ανακοίνωσε το τμήμα ενημέρωσης.

Το ΤΟΜΑ BMP-3 εισήλθε σε υπηρεσία το 1987. Η πλατφόρμα είναι οπλισμένη με ένα πυροβόλο 100 χλστ με δυνατότητα εκτόξευσης καθοδηγούμενων πυραύλων και συζυγές αυτόματο πυροβόλο 30 χλστ. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το BMP-3 διαθέτει την πιο ισχυρή σουίτα όπλων στην κατηγορία του. Ο κινητήρας UDT-32T είναι μια αναβαθμισμένη έκδοση του UTD-29, ο οποίος διαθέτει στροβιλοσυμπιεστή.

Πηγή: armyrecognition.com

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: