Ρωσία: Το Ναυτικό παρέλαβε την πρώτη παρτίδα ηλεκτρικών τορπιλών ET-1E

Η ηλεκτρική τορπίλη ET-1E παρουσιάστηκε στο φόρουμ ARMY-2022. Η τορπίλη είναι ικανή να πλήξει στόχους σε απόσταση έως και 18 χιλιόμετρα. Μπορεί να φτάσει σε ταχύτητες 30 με 50 κόμβους, οι οποίες υπερβαίνουν την ταχύτητα των εχθρικών πλοίων επιφανείας και υποβρυχίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS στις 27 Οκτωβρίου, η πρώτη παρτίδα ηλεκτρικών τορπιλών παραλήφθηκε από το ρωσικό Ναυτικό, όπως δήλωσε ο Ντμίτρι Μπενζορούκ, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Κρατικής Επιχείρησης Έρευνας και Παραγωγής «Περιφέρεια» (GNPP) [τμήμα της Εταιρείας Τακτικών Πυραύλων (KTRV)].

«Από άποψη ασφάλειας, η τορπίλη ET-1E πληροί όλες τις απαιτήσεις για την ασφάλεια εγκατάστασης της σε υποβρύχια πλοία. Επιβεβαιώσαμε την ασφάλεια της στο πλαίσιο των εργασιών πειραματικού σχεδιασμού και κατά τη διάρκεια των δοκιμών εργαστήκαμε σε όλα τα υποβρύχια πλοία του ρωσικού Ναυτικού: Από πυρηνικά και πετρελαιοκίνητα υποβρύχια» δήλωσε ο Μπενζορούκ.

Η ηλεκτρική τορπίλη (ET-1E για την εξαγωγική έκδοση της) αναπτύχθηκε από την GNPP, η οποία είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής τορπιλών και αεροπορικών όπλων της Ρωσίας.

Ρωσικές τορπίλες

Η τορπίλη μπορεί να πλήξει οποιουσδήποτε στόχους επιφανείας, υποβρυχίων και παράκτιους στόχους σε απόσταση έως 18 χιλιομέτρων εν μέσω ηλεκτρονικών αντιμέτρων και ακόμη και σε ρηχά ύδατα και κάτω από πάγο. Μπορεί να εκτοξευθεί από υποβρύχια εξοπλισμένα με τορπιλοσωλήνες των 533 χιλιοστών.

Το TASS μετέδωσε νωρίτερα ότι η ηλεκτρική τορπίλη ET-1E είχε υποβληθεί σε δοκιμές επι πυρηνοκίνητων και πετρελαιοκίνητων υποβρυχίων, επιβεβαιώνοντας την ασφάλεια ανάπτυξης της.

Επίσης, αναφέρθηκε ότι θα μπορούσε να εξοπλιστεί με πρόσθετες μονάδες λόγω του δομοστοιχειωτού σχεδιασμού της. Κατά την εκτέλεση της αποστολής της, μπορεί να λάβει, από μόνη της, μια σειρά αποφάσεων, συμπεριλαμβανομένης της απόκρισης αποφυγής των παρεμβολών. «Αυτή η τορπίλη είναι πολύ μικρότερη από τα δείγματα που είχαν αναπτυχθεί νωρίτερα. Χάρη στη χρήση νέων τεχνολογιών, κατέστη δυνατό να γίνει πολύ μικρότερη από τα υπάρχοντα δείγματα και να αποκτήσει πείπου ενάμισι μέτρο περιθώριο για να φιλοξενήσει τυχόν πρόσθετο εξοπλισμό. Είναι αρθρωτή, μπορεί να δεχθεί πρόσθετες μονάδες», είπε ο Μπενζορούκ.

Η ET-1E παρουσιάστηκε από την KTRV στο διεθνές στρατιωτικό-τεχνικό φόρουμ ARMY 2022, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό και εκθεσιακό κέντρο «Πατριώτης» στην Κουμπίνκα, κοντά στη Μόσχα, στις 15-21 Αυγούστου.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.