Ρωσία: Το παράκτιο ελικόπτερο Mi-171A3 ολοκλήρωσε την πρώτη πτήση

© Russian Helicopters

Το ελικόπτερο πολλαπλών χρήσεων Mi-171A3 που εξελίχθηκε από την εταιρεία «Ρωσικά Ελικόπτερα», ξεκίνησε τις δοκιμαστικές πτήσεις.

Η παρθενική πτήση του σε λειτουργία αιώρησης διήρκησε περίπου 15 λεπτά και ολοκληρώθηκε με επιτυχία, όλα τα συστήματα λειτούργησαν κανονικά και δίχως προβλήματα.

Το ελικόπτερο σχεδιάστηκε για παράκτιες επιχειρήσεις και την συντήρηση των παράκτιων εξεδρών γεώτρησης.

Κατά την πτήση, το πλήρωμα αποτελούμενο από τον αρχι-δοκιμαστή πιλότο, Ήρωα της Ρωσίας Αλεξάντερ Κλίμοφ και τον δοκιμαστή πιλότο ιππότη του Τάγματος του Θάρρους Βλαντίμιρ Κουτανίν εκτέλεσε σειρά μικρών κάθετων ελιγμών, καθώς έστριψαν και πέταξαν το ελικόπτερο προς όλες τις διευθύνσεις με διάφορες ταχύτητες.

«Το σύγχρονο και ανταγωνιστικό ελικόπτερο Mi-171A3 εξελίχθηκε σε χρόνο ρεκόρ: Η κρατική σύμβαση για την εξέλιξη ενός τροποποιημένου ελικοπτέρου για πτήσεις σε παράκτιες πλατφόρμες υπογράφθηκε από το ρωσικό υπουργείο βιομηχανίας και εμπορίας μαζί την επιχείρηση το 2020. Το συνολικό ύψος της κρατικής βοήθειας για το έργο ανέρχεται σε 1 δισεκατομμύριο ρούβλια», δήλωσε ο Ντένις Μαντούροφ, υπουργός βιομηχανίας και εμπορίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Η εξέλιξη του M171A3 άρχισε το 2018. Το νέο ελικόπτερο συμμορφώνεται πλήρως με τα πρότυπα της IOGP (Διεθνής Ένωση Παραγωγών Πετρελαίου και Αερίου) και πληροί τις αυξημένες απαιτήσεις ασφαλείας για πτήσεις πάνω από ύδατα.

Το Mi-171A3 είναι πλήρως σχεδιασμένο με ηλεκτρονική μορφή, η οποία καθιστά εφικτή τη διαμόρφωση μιας διευρυμένης βιομηχανικής συνεργασίας με την εταιρεία «Ρωσικά Ελικόπτερα» δεδομένων των υφιστάμενων κέντρων ικανοτήτων.

Διάφορα εξαρτήματα της ατράκτου κατασκευάζονται στην εταιρεία Kazan Helicopters, την εταιρεία AAC Progress στην Άπω Ανατολή και το Αεροπορικό Εργοστάσιο Ουλάν Ουντέ, όπου επίσης εκτελείται η τελική συναρμολόγηση των ελικοπτέρων.

«Οι πρώτες πτήσεις είναι ένα σημαντικό στάδιο για τη δοκιμή του νέου ελικοπτέρου. Σύμφωνα με τους πιλότους, το ελικόπτερο είναι υπέροχο, έχει εύκολη συντήρηση και ο εξοπλισμός του δουλεύει άψογα. Αναμένουμε ότι το ελικόπτερο θα έχει μεγάλη ζήτηση μεταξύ των εταιρειών στον τομέα των καυσίμων και της ενέργειας τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Το μέγεθος της αγοράς για το νέο παράκτιο ελικόπτερο υπολογίζεται περίπου στα 100 ελικόπτερα μέχρι το 2035, αλλά αυτή η πρόγνωση ίσως να βελτιωθεί – το ενδιαφέρον στο Mi-171A3 από τους δυνητικούς πελάτες αυξήθηκε σημαντικά μετά την πρώτη του παρουσίαση στην MAKS-2021», επεσήμανε ο Σεργκέι Τσεμέζοφ διευθύνων σύμβουλός της κρατικής εταιρείας Rostec.

Το M171A3 διαθέτει μοναδικές μεταφορικές ικανότητες για την κλάση του: Το ανώτατο βάρος απογείωσης του ελικόπτερο ισούται με 13000 κιλά, ο αριθμός των μεταφερόμενων επιβατών είναι μέχρι 24 άτομα, η ανώτατη μέγιστη απόσταση πτήσης είναι 1000 χιλιόμετρα.

Το ελικόπτερο έχει σχεδιαστεί για επιχειρήσεις παντός καιρού σε μεγάλο φάσμα κλιματικών συνθηκών, συμπεριλαμβανομένων ναυτικών, τροπικών και ψυχρών κλιμάτων, εντός εύρους θερμοκρασίας περιβάλλοντος που κυμαίνεται από -50⁰C ως +50⁰C.

Ο εξοπλισμός που είναι ενσωματωμένος πάνω στο M-171A3 θα παρέχει αυτόματο και χειροκίνητο έλεγχο του ελικοπτέρου σε όλα τα στάδια της πτήσης, από την απογείωση μέχρι την προσγείωση, με την πιθανότητα αυτόματου πιλότου σε αεροδιαδρόμους και μη ελεγχόμενους εναέριους χώρους, ανεξάρτητα από τον βαθμό υποστήριξης της επίγειας ραδιοπλοήγησης.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.