Ρωσικό Αρματικό Διάθλο 2022: Το άρμα του Ιράν συγκρούστηκε με το άρμα της Ζιμπάμπουε (βίντεο)

Στιγμιότυπο απο το βίντεο

Για 8η χρονιά η Ρωσία διοργανώνει τους Διεθνείς Στρατιωτικούς Αγώνες, το αγώνισμα Αρματικό Δίαθλο αφορά τον διαγωνισμό πληρωμάτων μάχης από χώρες του εξωτερικού με το άρμα μάχης T-72B3.

Στον φετινό διαγωνισμό “Αρματικό Δίαθλο”, υπάρχει ένταση, πολλά λαθη λόγω προβληματικής ή ανύπαρκτης εκπαίδευσης και δημιουργούνται απρόβλεπτες και δυσάρεστες καταστάσεις που δεν τιμούν τα πληρώματα συγκεκριμένων χωρών. Ιρανοί, ζιμπαμπουϊνοί και νοτιο-οσετοί αρματιστες, με τα λάθη και τα προβλήματα τους, συμπεριφέρθηκαν σαν απείθαρχοι και ανεκπαιδευτοι νεοσυλλέκτοι μπροστά σε όλον τον κόσμο. Πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα την εκπαίδευση, δίχως διαλείμματα.

Το άρμα μάχης είναι μια πολεμική μηχανή, που για να είναι αποτελεσματική, ως όπλο, πρέπει τα πληρώματα του να έχουν δεχθεί υψηλού επιπέδου εκπαίδευση.

Πρέπει να είναι πειθαρχημένα, με υψηλό ηθικό και να γνωρίζουν άριστα τα καθήκοντα τους.

Αν δεν υπάρχουν όλα αυτά, τότε το άρμα μάχης δεν είναι ένα θανατηφόρο όπλο αλλά ένα ερπυστριοφόρο χωματουργικό μηχάνημα που τυγχάνει να διαθέτει …και ένα πυροβόλο.

Άλλη μια σύγκρουση δύο αρμάτων μάχης συνέβη το πρωί της Κυριακής στο ρωσικό Αρματικό Δίαθλο. Συγκεκριμένα, το ιρανικό πλήρωμα συγκρούστηκε με το πλήρωμα του άρματος μάχης της Ζιμπάμπουε, αναγκάζοντας το να εξέλθει της πορείας του.
Ήταν άλλη μια κακή εμφάνιση για την Ζιμπάμπουε, οι βολές του ζιμπαμπουινικού πληρώματος με το πυροβόλο του άρματος ήταν κακές (προσπαθούν να χτυπήσουν τους κόκκινους στόχους).
Οι βολές του Αρχηγού Πληρώματος της Ζιμπάμπουε ήταν μια καταστροφή, καθώς ο Αρχηγός δεν μπόρεσε να γεμίσει το πολυβόλο και τότε πέταξε τα πυρομαχικά στο έδαφος χωρίς να εκτελέσει βολή προς τους στόχους.
Ο αγώνας είχε ενδιαφέρον όμως, η Νότια Οσετία, είχε ένα περιστατικό στο αντιαρματικό κώλυμα όπου ένα τμήμα της πλαϊνής προστατευτικής ποδιάς ξηλώθηκε. Στην συνέχεια, το ξηλωμένο τμήμα χτύπησε σχεδόν κάθε κολωνάκι κατά τον επόμενο γύρο.
Ο Ιρανός Οδηγός δεν επιβράδυνε στο εμπόδιο της ράμπας, στον τελευταίο γύρο.
Υπήρξε και ένα ακόμη τεχνικό πρόβλημα κατά τον αγώνα, καθώς η ομάδα της Ζιμπάμπουε δεν μπορούσε να επικοινωνήσει με τους Επικεφαλής/Παρατηρητές τους, με αποτέλεσμα ένας Ρώσος τεχνικός να επιδιορθώσει το πρόβλημα στον τελευταίο τους γύρο.
Το Κιργιστάν παραλίγο να υποστεί μεγάλη ζημιά στον πρώτο του αγώνα, καθώς προσπαθούσε να καλύψει τη διαφορά στον τελευταίο γύρο του Αρματικού Δίαθλου.

Πηγή: @ConflictsW/twitter

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.