Οι ρουμανικές Ένοπλες Δυνάμεις παρέλαβαν τα πρώτα συστήματα αυτοκινούμενα πυραυλικού πυροβολικού M142 High Mobility Artillery Rocket System ή αλλιώς HIMARS, σύμφωνα με το υπουργείο άμυνας της χώρας.

Τα κεντρικά συστήματα των πυραυλικών συστημάτων HIMARS αφίχθηκαν στην ρουμάνια την προηγούμενη εβδομάδα, συγκεκριμένα την 20η Φεβρουαρίου.

Τα συστήματα έχουν ως προορισμό την 81η Μοίρα Τακτικών Πυραύλων που εδρεύει στην Φοτσάνι, στην ανατολική Ρουμανία, και είναι η πρώτη μονάδα του ρουμανικού Στρατού Ξηράς που θα παραλάβει το σύστημα.

Τον Αύγουστο 2017, το υπουργείο εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) ενεκρινέ την πώληση, μέσω προγράμματος FMS, συστημάτων High Mobility Artillery Rocket Systems (HIMARS) και σχετικού εξοπλισμού προς την Ρουμανία εκτιμώμενης αξίας 1,25 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Επιπλέον, τον Αύγουστο 2018, η εταιρεία Lockheed Martin παρέλαβε σύμβαση αξίας $218 εκατομμυρίων για την προμήθεια 18 εκτοξευτών M142 HIMARS, εκπαίδευσης, ανταλλακτικών και μελλοντικών τροποποιήσεων βελτίωσης και ενίσχυσης προϊόντος προς την Ρουμανία.

Το υπουργείο της χώρας ανακοίνωσε «Λαμβάνοντας υπόψη την ποικιλομορφία των καταστάσεων στις οποίες ο ρουμανικός Στρατός πρέπει συμμετέχει με στρατεύματα, τόσο σε εθνικό επίπεδο και ειδικά στο εξωτερικό, είναι αναγκαίο να ενισχυθούν οι δομές του Γενικού Επιτελείου Στρατού με μέσα υποστήριξης υψηλών επιδόσεων. Τα συστήματα πολλαπλών εκτοξευτών, ένα σημαντικό τμήμα του συστήματος πυροβολικού μάχης, θα ενεργούν ανεξάρτητα η ενσωματωμένα μαζί με άλλα συστήματα για την ολοκλήρωση των αποστολών».

Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία, το HIMARS μεταφέρει εκτοξευτή έξι κανίστρων ρουκετών GMLRS ή έναν πύραυλο ATACMS και έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να εκτοξεύει ολόκληρη την οικογένεια πυρομαχικών MLRS.

Πηγή: romania-insider.com

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: