Ρουμανία: Δημιουργία κοινοπραξίας για εγχώρια παραγωγή τεθωρακισμένων οχημάτων

GDELS | Φωτογραφία απο την τελετή στις εγκαταστάσεις παραγωγής οχημάτων της UMB στο Βουκουρέστι

Η εταιρεία General Dynamics European Land Systems-Romania και η ROMARM υπέγραψαν τη συμφωνία βιομηχανικής κοινοπραξίας για τη διασφάλιση της ασφάλειας του εφοδιασμού της χώρας με τα οχήματα μάχης Piranha 5.

H General Dynamics European Land Systems (GDELS)-Romania υπέγραψε συμφωνία που προβλέπει τη δημιουργία μιας κοινοπραξίας βιομηχανιών με τον στρατηγικό ρουμανικό εταίρο της, C.N. ROMARM Uzina Mecanica Bucuresti (UMB), η οποία σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο για τη δημιουργία ικανότητας εθνικής παραγωγής τροχοφόρων τεθωρακισμένων οχημάτων για την Ρουμανία.

Η τελετή υπογραφής έλαβε χωρά στις εγκαταστάσεις παραγωγής οχημάτων της UMB στο Βουκουρέστι. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας, Νικολάε Τσιούκα, ο υπουργός εθνικής άμυνας, Βασίλε Ντίνκου, ο υπουργός οικονομικών, Φλορίν Σπατάρου, όπως επίσης ο επιτετραμμένος των ΗΠΑ στην Ρουμανία, Ντέιβιντ Μουνιζ και ο πρόεδρος της GDELS, Αλφόνσο Ραμονέ.

Τον Ιανουάριο 2018, και στο πλαίσιο των σχεδίων του ρουμανικού Στρατού να εκσυγχρονίσει τον στόλο των παλιών τεθωρακισμένων οχημάτων, η GDELS υπέγραψε σύμβαση με το ρουμανικό Υπ. Αμ. για την παράδοση 227 τροχοφόρων τεθωρακισμένων οχημάτων Piranha 5 σε έξι διαφορετικές διαμορφώσεις. Με την παραγωγή να εξελίσσεται σύμφωνα με τον σχεδιασμό, περισσότερα από 60 οχήματα Piranha 5, που κατασκευάστηκαν στην χώρα, έχουν παραδοθεί από την GDELS στον ρουμανικό Στρατό από την έναρξη του προγράμματος. Η υπογραφή της κοινοπραξίας βιομηχανιών ανάμεσα σε GDELS-Romania και UMB θα φέρει αυτήν την στρατηγική συνεργασία αναμεσά στην General Dynamics και την Ρουμανία στο επόμενο επίπεδο και προορίζεται να διασφαλίσει την ασφάλεια εφοδιασμού της χώρας με οχήματα Piranha 5.

«Η συνεργασία κοινοπραξία αναμεσά στις βιομηχανίες μας αντιπροσωπεύει ένα βασικό στοιχείο για την εθνική μας ασφάλεια και καθιστά το πρόγραμμα Piranha 5 ένα από τα καλύτερα παραδείγματα στο πως θα φέρουμε εξελιγμένες τεχνολογίες οχημάτων στην χώρας μας», δήλωσε ο Μιχάι Ραφιού, διευθυντής της UMB.

«Η στρατηγική εταιρική σχέση και συνεργασία στα Piranha 5, ένα από τα πιο εξελιγμένα 8Χ8 τροχοφόρα τεθωρακισμένα οχήματα στον κόσμο, επιδεικνύει την διάφανη και ισχυρή δέσμευση της General Dynamics European Land Systems να γίνει ο ηγέτης και ο πιο αξιόπιστος προμηθευτής χερσαίων συστημάτων στην Ρουμανία και του ρουμανικού Στρατού», πρόσθεσε η Μαρίνικα Μιρζού, διευθύντρια της GDELS-Romania.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.