Οι Royal Marines της Βρετανίας δοκίμασαν την ικανότητα να παραπλανούν τα ραντάρ χρησιμοποιώντας νέα οχήματα παντός εδάφους για την μετακίνηση των όλμων στο πεδίο ασκήσεων Σόλσμπιρι Πλέιν, όπως ανακοινώθηκε στον ιστότοπο των Royal Marines. Οι κομάντος οδήγησαν 6Χ6 οχήματα Can-Am για να μετακινήσουν τους όλμους και τα πληρώματα τους γρήγορα μέσα στο πεδίο ασκήσεων.

Οι όλμοι είναι ένα από τα βασικά στοιχεία των πολεμικών επιχειρήσεων για αρκετούς αιώνες και παραμένουν μέχρι σήμερα ένα εξαιρετικά δυναμικό όπλο, το οποίο μπορεί να παρέχει άμεσα πυρά υποστήριξης στα προελαύνοντα στρατεύματα της πρώτης γραμμής. Όμως είναι πολύ ευάλωτοι στα εχθρικά ραντάρ που γίνονται όλο και πιο ισχυρά τα οποία μπορούν να τους εντοπίσουν, ενεργοποιώντας πύρα αντιπυροβολικού κι αν είναι στατικοί να τους καταστρέψουν.

Καθώς οι Royal Marines συνεχίζουν να εξελίσσονται στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού Future Commando Force, τα πάντα από τις συλλογές, τον ιματισμό, τα όπλα και τις τακτικές μπαίνουν κάτω από το μικροσκόπιο. Ως μέρος αυτού του προγράμματος, ολμιστές κομάντο της μονάδας 45 Commando Mortar Troop ελέγχουν εξονυχιστικά τα αδύναμα σημεία των κύριων όπλων τους στα πανίσχυρα ραντάρ εντοπισμού όλμων και πως μπορούν να αποφύγουν τον εντοπισμό τους.

Τα οχήματα Can-Am τους μετέφεραν, επιτρέποντας στους ολμιστές να διατηρήσουν τα ζωτικής σημασίας πυρά υποστήριξης προς τους συντρόφους τους πρίν αλλάξουν γρήρορα θέση και εκτελέσουν ξανά τα πυρά υποστήριξης.

Τις δοκιμές παρακολουθούσαν στενά οι πυροβολητές του 53 Battery Royal Artillery, οι οποίοι χρησιμοποιούν ειδικά ραντάρ για τον εντοπισμό ακρίβειας του εχθρικού πυροβολικού, καθορίζοντας την χρονική διάρκεια που μπορούν οι όλμοι να παραμείνουν σε θέση βολής πριν εντοπιστούν και καταστραφούν. Ο Λοχαγός Ντέηλ Μαρτιν, Διοικητής των ολμιστών της 45 Commando Mortar Troop, δήλωσε: “Είναι ζωτικής σημασία να κατανοήσουμε τις απειλές που αντιμετωπίζουμε στο σύγχρονο πεδίο μάχης. Οι όλμοι παρέχουν σημαντικά πυρά υποστήριξης στα στρατεύματα κομάντο στο έδαφος και γι’ αυτό είναι και στόχος υψηλής αξίας για τον κάθε αντίπαλο που ίσως να αντιμετωπίσουμε. Με την εκπαίδευση μαζί με το βασιλικό πυροβολικό, που προσπαθεί να μας εντοπίσει και μας εξουδετερώσει, μπορούμε να αρχίσουμε να κατανοούμε πως να προσαρμόσουμε τις τακτικές μας, τις τεχνικές μας και τις διαδικασίες ώστε να αντιμετωπίσουμε αυτές τις απειλές”.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: