Ολλανδία: Εγκαινιάστηκαν οι νέες εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις NH90 στο Ντεν Χέλντερ. Η Βασιλική Αεροπορία της Ολλανδία ξεκίνησε την εκπαίδευση στο Ντεν Χέλντερ μετά την μετεγκατάσταση των εγκαταστάσεων από την Ιταλία.
Η Rotorsim, η κοινοπραξία που ανήκει εξίσου στις CAE και Leonardo, ανακοίνωσε την 30 Οκτωβρίου 2019 την έναρξη της εκπαίδευσης στον εξομοιωτή πτήσης NH90 Full Mission Flight Trainer (FMFT) μετά την μετεγκατάσταση του από το εκπαιδευτικό κέντρο της Rotorsim στο Σέντο Καλέντε, στην Ιταλία, σε μια νέα εκπαιδευτική εγκατάσταση στην βάση ναυτικής αεροπορία ντε Κουι στο Ντεν Χέλντερ, στην Ολλανδία.
Το υπουργείο άμυνας της Ολλανδίας και η ολλανδική Αμυντική Διοίκηση Ελικοπτέρων πρόσφατα φιλοξένησαν τελετή για το εορτασμό των εγκαινίων των νέων εκπαιδευτικών εγκαταστάσεων NH90 στο Ντεν Χέλντερ. Στην τελετή παρευρέθηκαν αξιωματικοί του Βασιλικού Ναυτικού και της Βασιλικής Αεροπορίας της Ολλανδίας, αξιωματούχοι από το ολλανδικό Υπ.Αμ., στελέχη απο τις CAE, Leonardo και Rotorsim και στρατιωτικοί από την Ιταλία και το Βέλγιο.
“Τα τελευταία οχτώ χρόνια εκπαιδεύαμε τα πληρώματα των NH90 στην Ιταλία στο πλαίσιο του εξαιρετικά επιτυχημένου κοινού εκπαιδευτικού προγράμματος NH90”, δήλωσε ο Ταξίαρχος Αεροπορίας Ρόμπερτ Αντανγκ, Διοικητής της ολλανδικής Αμυντικής Διοίκησης Ελικοπτέρων. “Αυτές οι νέες εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις στο Ντεν Χέλντερ μας επιτρέπουν τώρα να εκπαιδεύσουμε τα πληρώματα στην Ολλανδία ενώ προωθούμε περαιτέρω τις δυνατότητες μας στην συνθετική εκπαίδευση. Η αξία της εκπαίδευσης μέσω εξομοιωτών είναι σημαντική για την προετοιμασία και την ετοιμότητα, και ο NH90 FMFT διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην εκπαίδευση στις πολύπλοκες αποστολές για τα πληρώματα των NH90”.
Στο πλαίσιο της μετεγκατάστασης της εκπαίδευσης NH90, η Rotorsim μετέφερε τον ολλανδικής ιδιοκτησίας εξομοιωτή πιλοτηρίου ελικοπτέρου NH90 NATO Frigate Helicopter (NFH) από το εκπαιδευτικό κέντρο Rotorsim στις νέες εγκαταστάσεις στο Ντεν Χέλντερ. Επιπλέον, το ολλανδικό Υπ.Αμ. ανέθεσε σύμβαση στην CAE για τον σχεδιασμό και κατασκευή ενός νέου μητρικού εξομοιωτή “βάλε-βγάλε” (RO-RO), ο οποίος περιλαμβάνει ηλεκτρικό σύστημα κίνησης έξι βαθμών ελευθερίας (DOF), πλατφόρμα κινήσεις υψηλών επιδόσεων για την αναπαραγωγή της δόνησης που είναι σημαντική για τους χειριστές ελικοπτέρου και την τελευταία γεννήτρια εικόνας CAE Medallion-6000 με σύστημα απεικόνισης προβολικού λέιζερ. Η σχεδίαση πιλοτηρίου RO-RO επιτρέπει στα πιλοτήρια να αναπαριστούν διαφόρους τύπους ελικοπτέρων που θα χρησιμοποιηθούν στην μητρική πλατφόρμα εξομοιωτή, δίνοντας έτσι στο ολλανδικό Υπ.Αμ. την ευελιξία ώστε στο μέλλον να προσθέσει νέα πιλοτήρια.
Φαντασου λεει να ειχαμε λεφτα και να στελναμε και εμεις πληρωματα για εκπαιδευση.
Στα ονειρα μας μπορει να τον ειχαμε και εδω και να ερχονταν οι αλλοι για εκπαιδευση σε εμας.