Ολλανδία: Το Ναυτικό παρήγγειλε ραντάρ NS100 και Scout Mk3

Ένας σημαντικός λόγος για την επιλογή του NS100, παράλληλα με την απαράμιλλη του απόδοση, είναι τα πλεονεκτήματα της έξυπνης επιμελητείας που παρέχει σε ολόκληρο τον στόλο. Το Βασιλικό Ναυτικό της Ολλανδίας (RNLN), στα περισσότερα πλοία του, διαθέτει το ραντάρ τελευταίας γενιάς Thales 4D AESA και δεδομένης της ευέλικτης αρχιτεκτονικής του ραντάρ, είναι εύκολη η εισαγωγή νέων ικανοτήτων κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του και με αυτόν τον τρόπο το ραντάρ καθίσταται δυνητικά βιώσιμο . Το NS100 στο άλλο πλοίο διοίκησης αποβάσεων (LPD), HNLMS Rotterdam, του Βασιλικού Ναυτικού της Ολλανδίας, θα αναβαθμιστεί, ώστε τα ραντάρ και των δυο LPD να είναι παρόμοια.

Η ίδια σύμβαση καθορίζει την παράδοση των ραντάρ επιτήρησης Scout Mk3 που θα τοποθετηθούν στο HNLMS Johan de Witt και το πλοίο γενικής υποστήριξης (ΠΓΥ) που επί του παρόντος κατασκευάζεται για το RNLN. Το ΠΓΥ θα δεχθεί επίσης σύστημα IFF της Thales. Πέντε ακόμη ραντάρ Scout Mk3 θα παραδοθούν για τις φρεγάτες κλάσης M που χρησιμοποιούνται απο το RNLN και το βελγικό ναυτικό απόσπασμα για ανταλλακτικά και για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Η σύμβαση αυτή ανεβάζει τον αριθμό των ραντάρ Scout Mk3 που είναι υπό σύμβαση στα δεκαπέντε.

Ο αντιπρόεδρος ναυτικών συστημάτων στην Thales, Ο Ζερτ Βαν ντερ Μπόλεν, δήλωσε: “Η σύμβαση αυτή δείχνει πόσο εύκολο είναι να αναβαθμίσεις ένα σύστημα ραντάρ Thales 4D AESA που είναι ήδη σε υπηρεσία προκειμένου να ευθυγραμμιστεί με τις ίδιες προδιαγραφές όπως αυτές ενός νέου ραντάρ. Η αναβάθμιση περιλαμβάνει μόνο την αλλαγή ενός εξαρτήματος και την εγκατάσταση ενημερωμένου λογισμικού, και μπορεί να διενεργηθεί στην ναυτική βάση στην Ντεν Χέλντερ”.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.