Ην. Βασίλειο: Οι φρεγάτες Type 31 θα δεχθούν πυροβόλα Bofors 57 Mk3 και Bofors 40 Mk4

Η εταιρεία BAE Systems θα κατασκευάσει και παραδώσει ναυτικά πυροβόλα Bofors 40 Mk4 και Bofors 57 Mk3 για το πρόγραμμα φρεγάτας γενικής χρήσης Type 31 του υπουργείου άμυνας Ηνωμένου Βασιλείου.

Η συμφωνία, που πραγματοποιήθηκε μέσω συμβάσης με την Babcock International, θα προμηθεύσει το Βασιλικό Ναυτικό με το πακέτο εξελιγμένων, συστημάτων πυροβόλων πολλαπλών χρήσεων για τον στόλο των πέντε πλοίων, με το πρώτο πλοίο να αναμένεται να εισέλθει σε ενεργό υπηρεσία το 2027.

Η σύμβαση περιλαμβάνει πέντε πυροβόλα μεσαίου διαμετρήματος Bofors 57 Mk3 και δέκα πυροβόλα μικρού διαμετρήματος Bofors 40 Mk4. Και τα δυο συστήματα εγγύς προστασίας έχουν σχεδιαστεί για την προστασία των πλοίων από τις σύγχρονες και μελλοντικές υβριδικές απειλές. Επίσης, τα πυροβόλα προφέρουν στο Βασιλικό Ναυτικό βελτιωμένους τύπους πυρομαχικών, παραδείγματος χάριν το οικονομικά αποδοτικό προγραμματιζόμενο πυρομαχικό πολλαπλών στόχων Bofors 3P.

“Θα παρέχουμε τα πιο εξελιγμένα τεχνολογικά συστήματα πυροβόλων τα οποία μπορούν να προσαρμοστούν σε συγκρούσεις διαφορετικών επιπέδων, όπως οι αποστολές διατήρησης ειρήνης, οι αποστολές τοπικής ακτοφυλακής και στρατιωτικές επιχειρήσεις”, δήλωσε η Λίνα Γκίλστρομ διευθύντρια της BAE Systems Bofors. “Η σύμβαση ανεβάζει το αριθμό των ευρωπαϊκών χωρών που διαθέτουν τα δικά μας εξελιγμένα και ευέλικτά οπλικά συστήματα”.

Το αντικείμενο των δραστηριοτήτων της BAE Systems στο πρόγραμμα Type 31 περιλαμβάνει επίσης εργασίες, εργαλεία, βιβλιογραφία και υποστήριξη. Και τα δύο ναυτικά πυροβόλα θα κατασκευαστούν στις εγκαταστάσεις της BAE Systems στην Καρλσκόγκα της Σουηδίας με τις παραδόσεις να προβλέπονται μεταξύ 2023 και 2024.

Το ναυτικό πυροβόλο Bofors 57 Mk4 είναι τοποθετημένο σε διαφόρους τύπους πλοίων σε όλον τον κόσμο και χρησιμοποιείται από τα ξένα ναυτικά και ακτοφυλακές οχτώ χωρών, συμπεριλαμβανομένων: Καναδάς, Φινλανδίας, Γερμανίας και Σουηδίας όπως επίσης των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, όπου είναι γνωστό ως το ναυτικό πυροβόλο Mk110. Η BAE Systems κατασκεύασε και παρέδωσε περισσότερα από εκατό ναυτικά πυροβόλα Bofors 57 Mk3 σε πελάτες σε όλον τον κόσμο. Το ναυτικό πυροβόλο Bofors 40 Mk4 είναι η τελευταία γενιά της οικογενείας 40 χλστ και με αυτήν την σύμβαση το Βασιλικό Ναυτικό θα γίνει ο πέμπτος χειριστή του πυροβόλου.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.