Η Ρωσία προχωράει με την εξέλιξη του νέου αεροσκάφους MiG-41 PAK DP

Η Ρωσία προχωράει με την εξέλιξη του νέου MiG-41, που επίσης ονομάζεται και PAK DP, του νέου πολεμικού αεροσκάφους μεγάλου βεληνεκούς. Τον Αύγουστο 2018, ο επικεφαλής της ρωσικής αεροπορικής επιχείρησης MiG Ίλια Ταρασένκο ανακοίνωσε ότι το επερχόμενο στρατιωτικό αεροσκάφος MiG-41 “δεν είναι ένα μυθικό έργο”.

Το γραφείο μελετών Μικόγιαν εργάζεται, από το 2013, πάνω στον σχεδιασμό του νέου αναχαιτιστικού μεγάλου βεληνεκούς, που βασίζεται στο MiG-31, στο πλαίσιο του σχεδιασμού που προβλέπει την αντικατάσταση του στόλου των παλιών μαχητικών αεριωθούμενων MiG-31 των οποίων η ενεργός υπηρεσία τους λήγει το 2028.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του MiG-41 δεν είναι ακόμη γνωστά, αλλά ένα πράγμα είναι σαφές: ένα αεροπλάνο που πετάει γρηγορότερα από τους πυραύλους (το MiG-41 έχει σχεδιαστεί για να πετάει με 4 Mach και ακόμα 4,3 Mach) είναι μια σίγουρη αποτροπή εναντίον όποιας επιθετικής ενέργειας.

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στον ρωσικό Στρατό, το PAK DP μπορεί στο διηνεκές να γίνει ένα ανεπάνδρωτο αεροσκάφος. Τον Αύγουστο 2017, ο επικεφαλής του εργοστασίου MiG ανακοίνωσε, κατά τη διάρκεια της αμυντικής έκθεσης “Army-2017”, ότι το MiG-41 θα είναι ένα εξ ολοκλήρου νέο αεροσκάφος, που θα διαθέτει τελείως νέες τεχνολογίες για να επιχειρεί στην Αρκτική, αυτό το αεροσκάφος θα προστατεύει όλα τα τα σύνορα της χώρας, έπειτα θα μεταβεί στο ανεπάνδρωτο έργο.

Το MiG-41 που θα είναι μια εξέλιξη του MiG-31 και θα χρησιμοποιεί όπλα νέων τύπων, θα δημιουργηθεί με νέες στελθ τεχνολογίες, θα μπορεί να μεταφέρει μεγάλο φορτίο όπλων, και θα επιχειρεί σε πολλή μεγάλη ακτίνα αναχαίτισης.

Σύμφωνα με την ρωσική εφημερίδα Ιζβέστια, το MiG-41 θα γίνει ένα αναχαιτιστικό με υπερηχητικόυς πυραύλους που θα μεταφέρει το πολλαπλών λειτουργιών πυραυλικό σύστημα μεγάλου βεληνεκούς (MPKR DP) που θα παρέχει αρκετούς υπο-πυραύλους με σκοπό να αυξηθεί η πιθανότητα αναχαίτισης των υπερηχητικών πυραύλων.

Τον Αύγουστο 2018, ο Ίλια Ταρασένκο, δήλωσε το νέο MiG-41 θα είναι εξοπλισμένο με νέο αντιπυραυλικό λέιζερ και θα μπορεί να επιχειρεί σε πολύ μεγάλο υψόμετρο και ακόμη κοντά στο διάστημα.

Σύμφωνα με αμυντικούς εμπειρογνώμονες, το MiG-41 μπορεί να καταστεί το ταχύτερο μαχητικό αεροσκάφος στον κόσμο. Η Ρωσία αναμένει η πρώτη πτήση να πραγματοποιηθεί μετά το 2025.

 

Απόδοση/Μετάφραση απο το airrecognition.com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.