Η Ρωσία δημιούργησε στρατιωτικό διαδίκτυο για την Αρκτική

Φωτογραφία αρχείου | @Missilito/twitter: Ρωσίκη βάση Νάγουρσκιε στο Αρχιπέλαγος Φραντς-Ιωσήφ στην Αρκτική.

Η δημιουργία ενός ασυρμάτου κλειστού τμήματος μετάδοσης δεδομένων (ZSPD ή στρατιωτικό διαδίκτυο) ολοκληρώθηκε στην Αρκτική. Διασυνδέει τα αυτόνομα αρκτικά νησιά και τις βάσεις εδάφους μεταξύ τους άλλα και με την ηπειρωτική χώρα. Η μετάδοση και η κυκλοφορία δεδομένων δεν εξαρτώνται πλέον από το γεωγραφικό πλάτος και τις καιρικές συνθήκες. Οι Ρώσοι ειδικοί πιστεύουν ότι το νέο σύστημα θα εκσυγχρονίσει τον επιχειρησιακό έλεγχο των απομακρυσμένων στρατιωτικών μονάδων, όπως μεταδίδει η εφημερίδα Ιζβέστια.

Το δίκτυο παρέχει ανταλλαγή δεδομένων με υψηλή ταχύτητα σε αποστάσεις εκατοντάδων και χιλιάδων χιλιομέτρων όπως δήλωσαν πηγές προερχόμενες από το ρωσικό υπουργείο άμυνας. Δορυφόροι και ραδιοσταθμοί μεταδίδουν τις πληροφορίες στην Αρκτική. Κάθε ένας υποστηρίζει επικοινωνίες καλής ποιότητας, συμπεριλαμβανομένων των κλήσεων συνδιασκέψεων. Το ZSPD είναι ξεχωριστό από το παγκόσμιο διαδίκτυο για την αποτροπή μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης.

Σήμερα, οι Ρώσοι Στρατιώτες διοικούνται από αυτόματα συστήματα ελέγχου που χρειάζονται αδιάλειπτης λειτουργίας και προστατευόμενους διαύλους επικοινωνίας, δήλωσε ο ειδικός αναλυτής Βικτορ Μουρακόβσκι. «Ένα σύστημα για κάλυψη της επιφάνειας της θάλασσας, υποβρυχιώς και της εναέριας κατάστασης δημιουργείται στην Αρκτική. Όλες οι βάσεις που βρίσκονται στην βόρεια σημαντική στρατηγική κατεύθυνση, διαθέτουν ασυρμάτους και αναγνωριστικές ικανότητες και πρέπει να μπορούν να μεταδώσουν τις πληροφορίες στην ανώτερη διοίκηση σε πραγματικό χρόνο. Το νέο δίκτυο θα διασυνδέσει τις βάσεις και άλλες εγκαταστάσεις με το Εθνικό Κέντρο Αμυντικής Διοίκησης», δήλωσε.

Εν καιρώ ειρήνης, ο αυτόματος έλεγχος θα απλοποιεί τις καθημερινές δραστηριότητες των απομακρυσμένων βάσεων. Συγκεκριμένα, το λογισμικό κάνει απογραφή του οπλοστασίου και βοηθάει στην αίτηση των υλικών από τις κεντρικές αποθήκες.

Οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις ενίσχυσαν την ομάδα των ρωσικών δορυφόρων προς εξυπηρέτηση του βορινότερου άκρου και την επίλυση του προβλήματος των διαδικτυακών επικοινωνιών. Ο αριθμός των δορυφόρων προσφέρει μετάδοση δεδομένων καλής ποιότητας στις πολικές περιοχές.

Το δεύτερο μεγάλο κανάλι επικοινωνίας παρέχεται από τους ασυρμάτους με πολλαπλούς αναμεταδότες σήματος. Μια σειρά πύργων έχει κατασκευαστεί για την αλυσιδωτή μετάδοση των σημάτων. Οι εργάτες στις αντλίες πετρελαίου και αερίου χρησιμοποιούν συχνά παρόμοια δίκτυα.

Το δίκτυο καλύπτει πλήρως τις στρατιωτικές βάσεις και τις μεγάλες περιοχές. Το χρησιμοποιούν τα πολεμικά πλοία και τα αναγνωριστικά αεροσκάφη πάγου στις απομακρυσμένες αρκτικές περιοχές. Οι δίαυλοι επιφυλακής στις ακραίες καιρικές συνθήκες προσφέρουν ένα σημαντικό πλεονέκτημα.

Είναι δύσκολο να δημιουργηθεί ένα τέτοιο δίκτυο με τις σχετικές υποδομές στην Αρκτική, δήλωσε ο ειδικός Ντένις Κούσκοφ. «Οι σχεδιαστές είχαν να αντιμετωπίσουν αρκετά περίπλοκες αποστολές. Για παράδειγμα, όλοι οι επίγειοι δέκτες και αναμεταδότες έπρεπε να είναι ανώτερης κλάσης από τον πολιτικό εξοπλισμό. Πρέπει να λειτουργούν άψογα σε εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες, να αντέχουν στις μεγάλες αλλαγές της θερμοκρασίας και τον ισχυρούς ανέμους. Τα προβλήματα της επιτήρησης και ελέγχου του δικτύου επιλύθηκαν ώστε να διασφαλιστεί η αξιοπιστία του», δήλωσε.

Αρκετές μεγάλες στρατιωτικές βάσεις αναπτύχθηκαν στην Αρκτική και χρειάζονται αξιόπιστες επικοινωνίες. Η πιο γνωστή είναι η αρκτική Τριλιστνίκ στην Γη Αλεξάνδρας στο Αρχιπέλαγος Φραντς-Ιωσήφ. Η αποστολή της είναι η παροχή εθνικής αεράμυνας. Η βάση διαθέτει κλειστό σύστημα υποστήριξης ζωής. Όλα τα κεντρικά κτίρια είναι συνδεδεμένα με περάσματα για το προσωπικό ώστε να κινείται καλυμμένο χωρίς να εκτίθεται στο ψύχος.

Η βάση Σεβέρνι Κλέβερ αναπτύχθηκε στην νήσο Κοτέλνι στα νησιά του Αρχιπελάγους Νοβοσιμπίρσκ. Το στρατηγικής αξίας αεροδρόμιο Τεμπ βρίσκεται σε κοντινή απόσταση. Η κοινότητα Πολικός Αστέρας δημιουργήθηκε στην νήσο Βράνγκελ. Πρόσφατα μια παρόμοια βάση άνοιξε στο Ακρωτήριο Σμιντ στην Τσουκότκα.

Συνήθως οι υποδομές διαθέτουν ραντάρ, κέντρα καθοδήγησης των αερομεταφορών και αεροδρόμια για την προστασία του Βορείου Θαλάσσιου Περάσματος και των ρωσικών βόρειων συνόρων. Τα αρκτικά φυλάκια είναι πανίσχυροι προμαχώνες που υπερασπίζονται τις σημαντικές βιομηχανικές περιοχές των Ουραλίων, της Σιβηρίας και της κεντρικής Ρωσίας.

Στο άμεσο μέλλον το ρωσικό υπουργείο άμυνας πρέπει να κατασκευάσει μια υπερ-αρκτική γραμμή τηλεπικοινωνιών οπτικής ίνας. Το σύστημα της υποβρύχιας γραμμής έχει σχεδιαστεί και έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες για την κατασκευή του. Δημιουργείται κυρίως για το ρωσικό Ναυτικό, τις Αεροδιαστημικές Δυνάμεις και τα επάκτια στρατεύματα των στόλων Βορρά και Ειρηνικού, ανέφερε η εφημερίδα Ιζβέστια.

Απόδοση/Μετάφραση απο το ArmyRecognition.Com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.