Το ρωσικό υπουργείο άμυνας αναπτύσσει δυο αεροπορικές μεραρχίες στην περιφέρεια του Καλίνινγκραντ και την Κριμαία. Οι σχηματισμοί τους θα ολοκληρωθούν στα τέλη του 2019. Ολα τα πολεμικά αεροπλάνα στις περιφέρειες θα ενσωματωθούν σε ένα ενιαίο πλαίσιο.

Ο Στρατός θα διαθέτει την δυνατότητα ενίσχυσης και ισχυροποίησης της άμυνας. Το σύγχρονο σύστημα διοίκησης θα εξασφαλίσει τον ενιαίο ελέγχο των Σμηναρχιών και Μοιρών που αναδιατάσσονται από άλλες περιοχές. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι η ενδυνάμωση της αεροπορικής ισχύος είναι μια απάντηση στην νατοϊκή ανάπτυξη κοντά στα ρωσικά σύνορα, όπως έγραψε η εφημερίδα Ιζβέστια.

Πηγές από το υπουργείο άμυνας δήλωσαν στην εφημερίδα ότι αποφασίστηκε να τεθεί ξανά σε υπηρεσία η 2η αεροπορική μονάδα Τοκαρεφ στην Σεβαστούπολη της Κριμαίας. Η μονάδα δημιουργήθηκε πριν από 80 χρονιά απο τον στόλο Μαίρης Θάλασσας και απενεργοποιήθηκε το 1996.

Η νέα μονάδα θα περιλαμβάνει την 43η ανεξάρτητη Σμηναρχία οπλισμένη με βομβαρδιστικά πρώτης γραμμής Su-24M και μαχητικά αεριωθούμενα πολλαπλών ρόλων Su-30SM. Το αεροδρόμιο του Νοβοφεντορόφκα θα είναι η βάση ανάπτυξης. Επίσης η Μεραρχία θα λάβει υπό τη διοίκηση της την 318 συνδυασμένη Σμηναρχία η οποία χρησιμοποιεί μεταφορικά αεροσκάφη An-26, αμφίβια ανθυποβρυχιακά αεροσκάφη Be-12, ναυτικά ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα Ka-27 και επιθετικά ελικόπτερα Ka-29.

Στην περιφέρεια Καλίνινγκραντ, ιδρύεται η 132η συνδυασμένη αεροπορική Μεραρχία. Θα περιλαμβάνει την 4η Σμηναρχία οπλισμένη με βομβαρδιστικά πρώτης γραμμής Su-24M και μαχητικά αεριωθούμενα Su-30SM, όπως επίσης και την προσφάτως ιδρυθείσα 689η Σμηναρχία η οποία σύντομα πρόκειται να παραλάβει αναβαθμισμένα Su-27M και Su-35S. Εκτός από αυτό, θα διαθέτει και την 396η Μοίρα ναυτικών ανθυποβρυχιακών ελικοπτέρων, την 125η μοίρα ελικοπτέρων και την 389η μοίρα μεταφορών. Η πόλη του Τσερνιακοφσκ είναι η βάση ανάπτυξης.

Το Καλίνινγκραντ και η Κριμαία παραμένουν εν δυνάμει επικίνδυνες περιοχές, καθώς συνορεύουν με νατοϊκές χώρες που έχουν ενισχυθεί σημαντικά. Το ενδιαφέρον της συμμαχίας στην περιοχή επιβεβαιώθηκε με τον αυξημένο αριθμό αναγνωριστικών πτήσεων κατά μήκος των ρωσικών συνόρων, όπως δήλωσε ο Ντμίτρι Μπολτένκοφ.

“Οι περιφέρειες έχουν τα ίδια προβλήματα και παραμένουν ευάλωτες. Το NATO διαθέτει σημαντικά επιθετικά και αναγνωστικά πλεονεκτήματα στην περιοχή. Η ενδυνάμωση της αεροπορικής ισχύος είναι μια προσπάθεια να εξισορροπηθούν οι δυνάμεις”, δήλωσε.

“Στην περίπτωση επιδείνωσης, είναι πιθανόν να ενισχυθούν ταχέως τα στρατεύματα με την αεροπορία. Η αεροπορική δύναμη πιθανόν να είναι υπό τη διοίκηση των Στόλων με σκοπό την βελτίωση της διαλειτουργικότητας μεταξύ των όπλων των Κλάδων”, πρόσθεσε.

Τα αρχηγεία των νέων μονάδων θα παραλάβουν σύγχρονους υπολογιστές, επικοινωνίες και αυτόματα συστήματα διοίκησης. Οι υπολογιστές θα ενώσουν όλες τις μονάδες σε ένα ενιαίο δίκτυο. Τα συστήματα διοίκησης θα διασυνδεθούν με το ρωσικό κέντρο εθνικής άμυνας.

©Vitaly Kuzmin | Οπλισμένο ελικόπτερο Ka-29

Τα σύγχρονα συστήματα διοίκησης μπορούν να δημιουργήσουν βάσεις δεδομένων πληροφοριών για την συγκέντρωση όλων των πληροφοριών σχετικά με τα φιλικά και εχθρικά στρατεύματα. Επικαιροποιούν συνεχώς τις πληροφορίες σχετικά με όλα τα αεροπλάνα και ελικόπτερα στα αεροδρόμια και στον ουρανό, όπως επίσης και για όλες τις επίγειες δυνάμεις, υποβρύχια, πολεμικά πλοία και ακόμη και στρατιωτικά διαστημόπλοια. Κατά συνέπεια η διοίκηση της μονάδας μπορεί να επιτηρεί σε πραγματικό χρόνο την κατάσταση στην περιοχή μάχης.

Η νέα προσέγγιση θα παρέχει τον πλήρη συντονισμό των αεροπορικών δραστηριοτήτων στην περιοχή και τα πολεμικά αεροσκάφη θα εμπλέκονται με την μεγίστη αποτελεσματικότητα. Έτσι, το αυτόματο σύστημα διοίκησης μπορεί να αναδιανέμει τα αεροσκάφη στις πιο επικίνδυνες καταστάσεις. Έκτος από αυτό, το σύστημα θα περιλαμβάνει νέες Μοίρες και Σμηναρχίες οι οποίες θα καταφθάνουν ως ενισχύσεις. Τα αρχηγεία των Μεραρχιών θα κατανέμει τις μονάδες στην μάχη σύμφωνα με την υφιστάμενη κατάσταση.

Η Ρωσία ξεκίνησε την επαναφορά των αεροπορικών Μεραρχιών το 2015. Οι προγενέστερες αναδιοργανώσεις παρόπλισαν αρκετές μονάδες και σχηματισμούς και οργανικά αεροπλάνα και ελικόπτερα των αεροπορικών βάσεων. Η δομή της Μεραρχιακής αεροπορικής ισχύος έχει ομαλή λειτουργία και εισάγεται σε όλες τις στρατηγικής σημασίας περιοχές της χώρας, ανάφερε η Ιζβέστια.

Απόδοση/Μετάφραση airrecognition.com για την Προέλαση.

14 Σχόλια

 1. Gunslinger32

  Ετοιμάζονται επίσης να ρίξουν και ψηφιακή πόρτα στους αμερικανούς και το ΝΑΤΟ, με έλεγχο του Ίντερνετ, έτσι θα γκρεμιστεί το μεγάλο όνειρο της αμερικανικής υπηρεσίας εθνικής ασφαλείας, να παίζουν με πληροφοριακή προπαγάνδα μέσο του Ίντερνετ στην Ρωσία.

  Η Ρωσία «αποσυνδέεται» από το ίντερνετ

  https://www.huffingtonpost.gr/entry/e-rosia-aposendeetai-apo-to-internet_gr_5c619f38e4b0eec79b266cf8

  Απάντηση
  • d /PL

   Θα πάρει η Ρωσία μαζί και τις φάρμες των τρολς, από το Όλγινο (О́льгино) ? Μπάααα . . . τους τρολλ-επαγγελματίες θα μας τους αφήσει στο δυτικό internet, βέβαια.

   Απάντηση
  • Kostas

   καλά πανυγυριζεις που το νεοσοβιετικο καθεστώς θα στερήσει το ίντερνετ από τους πολίτες του

   τόσο σκοταδισμό ;

   Απάντηση
   • Gunslinger32

    Έσενα το «ελεύθερο» Ίντερνετ σε μάρανε, δεν κοιτάς τα χάλια σου που έχεις καταντήσει παγκόσμιος ζητιάνος για προστασία και οικονομική στήριξη, για να μην προσπεράσεις και το μπαγκλαντές στο χαλί.

    Με το «ελεύθερο» Ίντερνετ παρηγοριέσαι φουκαρά.

    Οποίος εκλεγεί πολιτικούς Σοβιέτ στην Ελλάδα επειδή του υποσχέθηκαν χρήματα και άλλα εξωπραγματικά, δεν πρέπει να μιλάει για άλλους, αλλά η υποκρισία σου φαίνεται πως δεν έχει όρια.

    Χρησιμοποιείται 1002 προϊόντα made in China κάθε μέρα, και μιλάτε για ιδεολογίες. Μείνατε πίσω στην εποχή όπου ο Ράμπο πολεμούσε για την ελευθερία, αφού χαζομάρα (όπως και η πολιτική ορθότητα) φαίνεται να σας δέρνει ανελέητα.

 2. dimitris /PL

  Παρά που δυνάμεις των γειτονικών κρατών ΝΑΤΟ ήταν ήδη πολύ μικρότερες από τις ρωσικές, ήδη υπαρκτές στο Καλίνινγκραντ….

  Και παρά που διαθέτει μια τεράστια υπέρβαση στο πυροβολικό (στο Καλίνινγκραντ).
  Η Ρωσία αναπτύσσει αυτή την μεραρχία από το Μάιο 2019.

  Μάλλον στα ίχνη των μεγάλων Ιωσήφ και Αδόλφου.

  Απάντηση
  • Ασβος

   Πισυευω ο πλανητης κινδυνευει περισσοτερο απο τα ρωσικα οπλα παρα απο την κλιματικη αλλαγη. Τα αμερικανικα οπλα απο την αλλη ειναι εντελως οικολογικα και δεν σκοτωνουν. Φερνουν μονο ειρηνη και δημοκρατια.
   d/pl, το θεμα σας ειναι -αν εχω καταλαβει καλα- η τσαρικη ρωσια, η ΕΣΣΔ και η ναζιστικη Γερμανια. Ενταξει η Γερμανια πλεον ειναι συμμαχος και δεν μπορειτε να πειτε πολλα, αλλα γιατι τοσος ζηλος εναντιων της Ρωσικης Ομοσπονδιας δεν καταλαβαινω, σας εχει ενοχλησει καθολου απο το 1991 και μετα που ιδρυθηκε;

   Απάντηση
  • Konstantinos

   Δεν μπορείτε να αντιληφθείτε εκεί στην Πολωνία ότι η Ρωσία σας έχει κυριολεκτικά γραμμένους ? Η Ρωσία δεν ανταγωνίζεται στρατιωτικά ουτε με την Πολωνία ούτε με τα κράτη της Βαλτικής. Τα μέτρα που λαμβάνει είναι ως απάντηση στις κινήσεις του ΝΑΤΟ (βλέπε ΗΠΑ) στην περιοχή. Αν το θέμα της ήταν να νικήσει και να καταλάβει στρατιωτικά τα κράτη αυτά θα το είχε κάνει από το 2014 όταν η ύπαρξη του ΝΑΤΟ στην περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης ήταν περιορισμένη, αλλά δεν το επιθυμεί γιατί δεν την ενδιαφέρει. Αυτό που θέλει η Ρωσία από την Ευρώπη είναι εμπορικές σχέσεις και οικονομικές σχέσεις και να μείνουν όσο γίνεται πιο μακρυά τα στρατευματα του ΝΑΤΟ από τα σύνορα της και τέλος. Αν ενδιαφερόταν να καταλάβει καινούργια εδάφη και να αναστήσει τη ρωσική αυτοκρατορία ξανά τώρα στο Κίεβο θα ανέμιζε η σημαία της. Πολύ απλά δεν σας υπολογίζει και ούτε ενδιαφέρεται για εσάς ή τα εδάφη σας. Ευτυχώς που στην Ευρώπη αρχίζουν να το αντιλαμβάνονται σιγά σιγά και έχουν ξεκινήσει τα ευρωπαϊκά κράτη να μαλακώνουν τον τόνο τους απέναντι στη Ρωσία και να μιλάνε για εξομάλυνση και πως Ευρώπη και Ρωσία πρέπει να συνεργαστούν και όχι να είναι στα μαχαίρια, και αυτό δεν μένει μόνο στα λόγια αλλά περνάει και στα έργα βλέπε nord stream 2. Τώρα άμα θέλετε εσείς οι Πολωνοί να βγάλετε τα ψυχολογικά σας κάπου που σας περνάει βγάλτε τα στη Γερμανία αλλά ξέχασα οι Γερμανοί θα σας τσακίσουν στην ΕΕ αν μιλήσετε οπότε απλά γαυγιζετε στη Ρωσία για να σας δώσουν οι Αμερικάνοι σημασία και ίσως και καμία βοήθεια.

   Απάντηση
   • dimitris /PL

    Μπερδεύεις την σειρά των πραγμάτων και τα γράφεις… Το 1991 είχαμε 13 μεραρχείες. Το 2014 μείναμε με 3… και δεν υπήρχαν στρατεύματα ΝΑΤΟ εκτός από το ΠΣ. Και βαλτικές χώρες ήταν χωρίς στρατό καθόλου.

    το Μαρτιο 2013 Ουκρανία έμενε με 7 χιλιάδες στρατό μόνο ! Αφου είχε της ρωσικές εγγυήσεις,

    … in effect abandoning its nuclear arsenal to Russia, that they would:

    Respect Belarusian, Kazakh and Ukrainian independence and sovereignty and the existing borders.
    Refrain from the threat or use of force against Belarus, Kazakhstan and Ukraine.
    Refrain from using economic pressure on Belarus, Kazakhstan and Ukraine in order to influence its politics.
    Seek immediate United Nations Security Council action to provide assistance to Belarus, Kazakhstan and Ukraine…

    χα χα χα χα χα….
    Ευτυχός που εμείς είχαμε ακόμα 35 χιλιάδες στρατό και μερικές χιλιαδες τα καλύτερα Spike antitank και πολωνικά, μα πάλι τα καλύτερα τότε στον κόσμο μνανπαδς Grom. Και τα τανκς και μερικά τεθωρακισμένα μας με thermovision. Ενό Ουκρανοί τίποτα, ούτε nightvision για τανκς. Helpless…

    Και όλα τα στρατεύματα ΝΑΤΟ ήρθαν μόνο μετά το Μάρτιο 2014.

   • Konstantinos

    @ dimitris/PL
    Μα αυτό ακριβώς σου λέω πως εάν οι Ρώσοι ήθελαν πράγματι να επεκταθούν εδαφικά και να κατακτήσουν τα εδάφη της ρωσικής αυτοκρατορίας θα το είχαν κάνει τότε που είχαν την ευκαιρία όταν όλες οι γειτονικές χώρες στα δυτικά τους ήταν αδύναμες και θα έκαναν απλά παρέλαση των τεθωρακισμένων μεραρχιών τους ως τη Βαρσοβία αλλά δεν το εκαναν. Δεν κατελαβαν καν την ΝΑ Ουκρανία ενώ μπορούσαν να φτάσουν στην Οδησσό σε μερικές μέρες αν το επιθυμούσαν. Αυτό προσπαθώ να σου εξηγήσω πως από πλευρας Μόσχας δεν φαίνεται να υπάρχει κανένα ενδιαφέρον για κατάκτηση νέων εδαφών ούτε αισθάνονται κάποια απειλή από τα στρατεύματα των δυτικών γειτόνων τους. Ο ανταγωνιστής τους είναι οι ΗΠΑ και τα μετρα που λαμβάνουν είναι εναντίον τους. Με λίγα λόγια αν οι ΗΠΑ αναπτύξουν πυραύλους μικρού και μέσου βεληνεκούς στη Πολωνία, η Ρωσία θα κάνει το ίδιο ενδεχόμενος στο Καλίνινγκραντ. Όμως αυτό θα σημαίνει πως ο πολωνικός λαός σε περίπτωση πολέμου θα γίνει στάχτες απλά επειδή φιλοξενεί αυτά τα αμερικανικά όπλα στο έδαφος του και όχι γιατί απαραίτητα η Ρωσία νιώθει απειλή από την Πολωνία. Τώρα από που προέρχεται όλο αυτό το μίσος απέναντι στη Ρωσία δεν μπορώ να καταλάβω, ειδικά όταν μιλάνε για μια χώρα η οποία έχυσε αίμα για να σας απελευθερωσει από τους ναζί και μην μου πεις για τον Ρώσο κατακτητή γιατί γνωρίζεις πιθανός καλύτερα απο εμένα τι έκαναν οι ναζί στην Πολωνία και πια ήταν η άποψη τους για τους Πολωνούς που δεν τους θεωρούσαν καν ανθρώπους. Αν δεν γουστάρετε τον Στάλιν το καταλαβαίνω αλλά τη Ρωσία και του ρωσικού λαού εξαιτίας του οποίου υπάρχετε σήμερα και δεν έχετε αφανιστεί όλοι σας στα στρατόπεδα εργασίας των ναζί όπως σκόπευαν να σας κάνουν δεν το καταλαβαίνω. Και αυτό δεν απευθύνεται μόνο σε εσένα αλλά και σε πολλούς άλλος Πολωνούς.

   • dimitris /PL

    @Konstantinos – τα μπερδεύεις εντελώς με της ημερομηνίες. Κάθε φορά πρώτα πάνε ρωσικές μεγάλες κινήσεις, όπλα κλπ και μόνο μετά, πάλι πολύ περιορισμένη απάντηση του ΝΑΤΟ.

    Δεν μπόρεσαν να πάρουν ούτε την Ουκρανία. Υπολόγισαν την προδοσία στρατηγών και έτσι έγινε. Δεν υπολόγισαν τους εθελοντές. Δεν είχαν ακόμα και δικό τους καλό στρατό σε αρκετά νούμερα. Όλη την αποτελεσματική εργασία έκαναν πάντα ίδιες και ελάχιστες ταξιαρχίες. Συν οι Τσετσένοι. Ο υπόλοιπος ρωσικός στρατός δεν ήταν έτοιμος. Και ούτε ήθελε να πολεμάει με Ούκρανούς (πολύ σημαντικό !).

    Και έτσι ελάχιστες χιλιάδες Ουκρανοί commando και μαζί τους πολύ αξιόμαχοι εθελοντές σταμάτησαν τους Ρώσους αρκετά αποτελεσματικά. Για θυμήσου το αεροδρόμιο του Ντόνετσκ ! Το Μαριούπολ !

    Ενώ οι Πολωνοί είχαν 35 χιλιάδες τέτοιο αξιόμαχο στρατό, όχι μόνο 7.000 Και πολλά. πολλά πολλά καλύτερα στον κόσμο ATGM και manpads.

    Τους Ουκρανούς σε τανκς με active infrared οι Ρώσοι έσφαζαν τις νύχτες. Τα πολωνικά τανκς είχαν thermovision 4,8 km.

    Στην Γεωργία τα ισραηλινά όπλα «δεν ήθελαν» να εργάζονται αποτελεσματικά κατά των Ρώσων…
    Μόνο τα ελάχιστα πολωνικά manpads εργαζόταν σωστά. Μάντεψε γιατί ? Όχι, ούτε εγώ επίσημα δεν γνωρίζω…
    Μα Πολωνοί είχαν χιλιαδες Σπαϊκ made in Poland, παρά που αυτά ήταν κατά 20% πιο ακριβά από τα made in Israel. Για να μήν υπάρχουν εκπλήξεις.

    Άρα και το αποτέλεσμα θα ήταν απρόβλεπτο για Ρώσους. Όπως και το 1920… Όπως και πολλές φορές στην πολωνο-ρωσική ιστορία.

    Εσύ μάλλον κοιτάς τον χάρτη και βλέπεις μεγάααααλη Ρωσία και μικρί Πολωνία.
    Μα οικονομικός η Ρωσία είναι μια χώρα μεγέθους Ιταλίας.

    Και όταν αφαιρέσεις τα πετρέλαια και αέριο, ένας Ρώσος εξάγει 9 φορές πιο λίγα προϊόντα high-tech από έναν Πολωνό.

    Ακόμα και μαζί με τα πετρέλαια και αέριο η Ρωσία κάνει πιο μικρό τζίρο συναλλαγών πχ. με την Γερμανία, απο ότι κάνει Πολωνία…

    ο Πούτιν υπολόγισε πως θα πάρει την Ουκρανία εύκολα, δεν ήταν έτοιμος (τότε, ακόμα) για ένα full πόλεμο. Και έτσι δεν το αποφάσισε. Τώρα πια… αργά.

   • d /PL

    «…για μια χώρα η οποία έχυσε αίμα για να σας απελευθερωσει από τους ναζί …»
    «…υπάρχετε σήμερα και δεν έχετε αφανιστεί όλοι σας στα στρατόπεδα εργασίας των ναζί…»

    Έλα τώρα 🙂
    και που τα βρίσκετε αυτά τα σκέτα παραμύθια ?

    Δεν το ξέρεις ακόμα πως η Ρωσία και το Γ’ Ρειχ ήταν σύμμαχοι και μας επιτέθηκαν μαζί ???

    Και σχεδόν όλοι οι πολωνική οικογένεια μου (έχω και ελληνική), έχει σκοτωθεί στα στρατόπεδα εργασίας, μα στα ρώσικα !

    Και τα χρόνια 1939-41 δηλαδή μέχρι τσακώθηκαν μεταξύ τους, οι Ρώσοι ήταν κατά πολύ πιο αυστηρός και δολοφονικός κατακτητής από τους Γερμανούς. Πιο πολλοί δολοφονηθέντες, πιο πολύ εκτοπισμένοι, πιο πολλοί κλειστοί στα στρατόπεδα.

    Και άσε τα παραμύθια πως «ήταν η ΕΣΣΔ, όχι η Ρωσιά» – επειδή το ίδιο πρόβλημα έχουμε με αυτούς απο περίπου 600 χρόνια. Μας έχουν επιτεθεί πάνω από 60 φορές, συνολικός.

    Είχατε εμφύλιο στην Ελλάδα, το 1944…45… και για τα καλά το 46-49. Με περίπου 70 χιλιάδες θύματα. Βάλε 170 χιλιάδες, μαζί με φυλακισμένους, βασανισμένους κλπ. Έτσι ?

    Εμείς δεν το είχαμε στην Πολωνία και παρόλα αυτά είχαμε περίπου 250 χιλιάδες θύματα ρωσικής κατάκτησης, μετά, μετά, μετά το Β’παγκόσμιο ! Ακόμα και τώρα βρίσκουμε καινούργια τάφοι με μαζικά πτώματα. Κοντά στο προηγούμενο σπίτι μου, στην Βαρσοβία, βρέθηκαν έτσι επόμενες 5 χιλιάδες δολοφονηθέντες. Και αυτή ήταν «η απελευθέρωση».

    Και μην μπερδεύεις εδώ τον ρωσικό λαό. Μιλάμε για μια κλασική αυτοκρατορία.

 3. tsimuha

  Αυξημενη ζητηση για τσιγκινα σωβρακα παρατηρηθηκε στην Πολωνια, παιρνουν τα μετρα τους οι ανθρωποι.

  Απάντηση
 4. tsimuha

  ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΛΟΥΦΛΗΔΕΣ (a.k.a Kostas)

  View post on imgur.com

  «Στανη ο Φαιδων» (διατηρουμε και παραρτημα στο Poutanistan Point) πρωτη στα GIDIA (30 χρονια εμπειριας στην εκτροφη GIDAS ) πρωτη και στις PIPES (100 plus!)

  Tωρα ο GIDOpavlidis και στο διαστημα ( Pavlidis…. the last frontier GIDI)

  Στη Σεβαστουπολη το 31ο τμημα της εναεριας αμυνας της Νοτιας Στρατιωτικης Περιφερειας γιορταζει τα 5 χρονια του.
  Δημιουργηθηκε την 1η Δεκεμβριου του 2014 και εχει σαν αποστολη την αντιαεροπορικη προστασια σε ολη την επικρατεια της Κριμαιας.

  Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: