Η Ρωσία καθέλκυσε το πυρηνοκίνητο υποβρύχιο κλάσης Yasen-M, Νοβοσιμπίρισκ

© Ирина Скалина/ТАСС

Η καθέλκυση του πρώτου πυρηνοκίνητου υποβρυχίου (NPS) έργου 885Μ Yasen-M Νοβοσιμπίρισκ πραγματοποιήθηκε την 25η Δεκεμβρίου στο ναυπηγείο Sevmash στην πόλη Σεβεροντβίνσκ στην βόρεια περιφέρεια Αρχάγγελσκ της Ρωσίας, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο άμυνας.

Το υπουργείο δημοσίευσε οπτικοακουστικό υλικό από την τελετή καθέλκυσης του υποβρυχίου.

Αυτήν την στιγμή το ρωσικό Ναυτικό διαθέτει σε υπηρεσία το πυρηνοκίνητο υποβρύχιο Yasen έργου 885, Σεβεροντβίνσκ. Το πρώτο υποβρύχιο έργου 885M Yasen-M Καζάν βρίσκεται στο στάδιο των δοκιμών. Το υποβρύχιο αναμένεται να εισέλθει σε υπηρεσία το 2020.

Το Νοβοσιμπιρσκ, το οποίο μπορεί να οπλιστεί με πυραυλικά συστήματα κρουζ Kalibr και Onyx, και αργότερα με τους υπερηχητικούς πυραύλους Tsirkon, αναμένεται να ενταχθεί στην υπηρεσία του ρωσικού Ναυτικού του 2020, μαζί με το άλλο υποβρύχιο της κλάσης του, το Καζαν.

Επι του παρόντος, συμφωνα με αναφορές ρωσικών μέσων ενημέρωσης, ακόμα τέσσερα υποβρύχια κλάσης Yasen-M, το Κρασνογιάρσκ, το Αρχάγγελσκ, το Πέρμ και το Ουλιάνοφσκ βρίσκονται υπό κατασκευή στο ναυπηγείο Sevmash.

Τα υποβρύχια της κλάσης Yasen-M, επίσης γνωστά και ως υποβρύχια έργου 885M, προορίζονται για να αντικαταστήσουν τα γερασμένα πυρηνικά επιθετικά υποβρύχια του ρωσικού Ναυτικού.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Μία Απάντηση

 1. Yasen Class: Russia’s most potent submarines

  ● NATO: SEVERODVINSK Class
  ● Project 885 (pr.08850) «Ash» (Ясень) Yasen / Graney Class
  ● Project 885-M «Ash» (Ясень) Yasen-M , unofficially SEVERODVINSK-II Class

  The Yasen Class nuclear-powered cruise missile submarines (SSGN) represent the most modern and potent Russian submarines are and widely regarded as similar to the latest Western submarines. The closest comparison is the US Navy’s Seawolf Class but the Russian design incorporates a large bank of vertical launch tubes (VLS) for cruise missiles.

  http://www.hisutton.com/Pr885_Severodvinsk_Class.html

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.