Ρωσία: Περισσότεροι από 2500 αλεξιπτωτιστές θα συμμετέχουν σε τακτική άσκηση επιπέδου Συντάγματος

©Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας

Μια τακτική άσκηση που περιλαμβάνει τα Συντάγματα Αλεξιπτωτιστών και Πυροβολικού της 98ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας Φρουρών εκτελείται σε περιοχές των περιφερειών Ιβάνοβο, Κοστρομά, Γιαροσλάβλ και Νίζνι Νόβγκοροντ και ειναι υπό την επίβλεψη του Διοικητή του Σχηματισμού των Φρουρών Συνταγματάρχη Νικολάι Χόμπαν, όπως ανακοινωσε η ομάδα ενημέρωσης των ρωσικών Αερομεταφερόμενων Στρατευμάτων.

“Το γεγονός ότι αυτή η άσκηση λαμβάνει χώρα σε διάφορα τμήματα εδάφη της χώρας, τα οποία ειναι άγνωστα στους στρατιώτες των Συνταγμάτων, καθιστά αυτήν την άσκηση διαφορετική από τις υπόλοιπες ασκήσεις,” δήλωσε η ομάδα.

Κατά την άσκηση οι αλεξιπτωτιστές θα μεταφερθούν σε μεγάλες αποστάσεις με μια συνδυασμένη μέθοδο με περιορισμένα χρονικά όρια (χρονικές επιδιώξεις) και θα πραγματοποιήσουν άλματα από στρατιωτικά μεταφορικά αεροσκάφη σε αρκετές περιοχές ρίψης με στόχο να καταλάβουν και καταστρέψουν τα σημεία διοίκησης του υποθετικού εχθρού και τα στρατόπεδα εκπαίδευσης τρομοκρατών. Οι Αλεξιπτωτιστές θα πρέπει να κινηθούν σε νέες περιοχές, να καταλάβουν και να διατηρήσουν πλεονεκτικές θέσεις και να εξασφαλίσουν την ενεργό και σφοδρή επίθεση των κύριων δυνάμεων του Σχηματισμού με την υποστήριξη πυρών Πυροβολικού, Αεροπορικών μέσων, στοιχείων Αεροπορίας Στρατού, ντρόουνς, προσκολλημένων μονάδων Τεθωρακισμένων και μιας συστοιχίας πυραύλων.

Στην πρώτη φάση της άσκηση, το Σύνταγμα τέθηκε σε υψηλή ετοιμότητα. Το προσωπικό του μετεγκαταστάθηκε χρησιμοποιώντας μια συνδυασμένη μέθοδο σε μια περιοχή της επερχόμενης άσκησης. Αργότερα, οι Αλεξιπτωτιστές προετοίμασαν τον ατομικό εξοπλισμό τους για την αεροαποβατική επιχείρηση, επιλύθηκαν τα προβλήματα της διοίκησης και διαλειτουργικότητας κατά την αεροαποβατική επιχείρηση και την επερχόμενη μάχη.

Κατά τη δεύτερη φάση περισσότεροι από 1000 Στρατιώτες και 12 μονάδες μέσων με τα πληρώματα τους θα εκτελέσουν ρίψη από αέρος. Είκοσι στρατιωτικά μεταφορικά αεροσκάφη και ελικόπτερα θα ασφαλίσουν την αεροαπόβαση. Μετά την προσγείωση και την καταστροφή του υποτιθέμενου αντιπάλου οι Αλεξιπτωτιστές θα συγκεντρωθούν στον χώρο συγκέντρωσης για να μεταφερθούν σε ένα πεδίο στην περιφέρεια Νίζνι Νόβγκοροντ οπου θα ασκηθούν στις τακτικές της άμυνας και επίθεσης ημέρα και νύχτα με την υποστήριξη της Αεροπορίας, του Πυροβολικού και μονάδων Τεθωρακισμένων.

Στις ασκήσεις συμμετέχουν περισσότεροι απο 2500 Αλεξιπτωτιστές, πάνω από 3000 στρατιωτικά μέσα και 20 στρατιωτικά μεταφορικά, επιθετικά αεροσκάφη και ελικόπτερα.

Απόδοση/Μετάφραση απο το Airrecognition.com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.