Ρωσία: Άρχισαν οι δοκιμές του νέου κατασκοπευτικού αεροπλάνου του Στρατού

Αεροπλάνο AN-140-100 | Πηγή: @Nasok/Twitter

Το σχεδιαστικό γραφείο πειραματικών μηχανημάτων V.M. Myasishchev, τμήμα της Ηνωμένης Αεροπορικής Επιχείρησης (UAC) της κρατικής επιχείρησης Rostec, άρχισε τις λειτουργικές δοκιμές του νέου κατασκοπευτικού αεροπλάνου, σύμφωνα με δελτίο τύπου που αποδεσμευθηκε την Τρίτη από την UAC.

Το νέο αναγνωριστικό αεροπλάνο είναι ένα τροποποιημένο ελαφρύ στρατιωτικό μεταφορικό αεροπλάνο An-140-100 ειδικά σχεδιασμένο για την ρωσική Αεροπορία.

«Μετα την ολοκλήρωση των εργασιών στην εταιρεία για την τελειοποίηση της ατράκτου και των συστημάτων, το αεροσκάφος μεταφέρθηκε σε μια βάση αεροπορικών δοκιμών για επίγειες και εναέριες δοκιμές» γράφει η ανακοίνωση.

Οι δοκιμές εκτελούνται για να επιβεβαιωθεί η ασφάλεια και η αξιοπιστία του σχεδιασμού όπως επίσης και η λειτουργικότητα του εγκατεστημένου εξοπλισμού.

«Στο τέλος της φάσης των προκαταρκτικών δοκιμών, το αεροσκάφος θα προχωρήσει στις ειδικές δοκιμαστικές πτήσεις, οι οποίες διενεργούνται από το κρατικό Κέντρο Δοκιμών και Πτήσεων Β. Τσκάλοφ μαζί με την εταιρεία μας. Αυτήν την στιγμή, έχουν ολοκληρωθεί περισσότερες από τις μισές πτήσεις του προγράμματος για το αεροσκάφος, οι εργασίες είναι επιτυχημένες», ανακοίνωσε η εταιρεία επικαλούμενη τον διευθύνων σύμβουλο του εργοστασίου Αλεξάντερ Γκορμπούνοφ.

Το αεροπλάνο AN-140-100, που εκσυγχρονίστηκε για να εκτελεί αποστολές χαρτογράφησης και εναέριας παρατήρησης, μπορεί να χαρτογραφήσει το έδαφος με υψηλή ανάλυση. Οι εικόνες υψηλής ανάλυσης που λαμβάνονται από το αεροπλάνο θα βρουν ευρεία εφαρμογή σε διάφορα επιχειρησιακά πεδία.

Το αεροπλάνο είναι εξοπλισμένο με αρκετές κάμερες και αισθητήρες στο τμήμα της ατράκτου για την εκτέλεση αποστολών παρατήρησης και φωτογράφησης πάνω από μεγάλες περιοχές.

Τα στοιχεία της εναέριας παρατήρησης μπορούν να χρησιμοποιηθούν αργότερα για την ψηφιοποίηση των πληροφοριών που αφορούν το έδαφος και τη δημιουργία ηλεκτρονικών και ψηφιακών χαρτών, τρισδιάστατων μοντέλων από τις επιφάνειες και τους πυθμένες λιμνών και θαλασσών, σχεδιάσεων με τις υφαλοκρηπίδες και τους ενδοχώριους υδροταμιευτήρες.

 

Απόδοση/Μετάφραση απο το defence-blog.com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.