Η Ρωσία θα προσθέσει πέντε νέες Επιλαρχίες στις Αερομεταφερόμενες Δυνάμεις της

Η Ρωσία σχεδιάζει να προσθέσει πέντε νέες Επιλαρχίες Αρμάτων Μάχης στις Αερομεταφερόμενες Δυνάμεις της (VDV), επιπρόσθετα στις δύο Επιλαρχίες που έχει ήδη δημιουργήσει, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της επιτροπής άμυνας της Κρατικής Δούμας, Βλαντιμίρ Σαμάνοφ, στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS την 2α Αυγούστου.

Οι αερομεταφερόμενες Μεραρχίες 76η Πσκοφ και 7η Νοβορωσίσκ παρέλαβαν, σε δοκιμαστική βάση το 2018, Επιλαρχίες Αρμάτων εξοπλισμένες με κύρια άρματα μάχης T-72B3, και τώρα οι μονάδες θα δημιουργηθούν στις υπόλοιπες Μεραρχίες των VDV.

Οι VDV πραγματοποιούν μια σημαντική αναδιοργάνωση με την δημιουργία νέων μονάδων συμπεριλαμβανομένων της Ταξιαρχίας Ειδικών Δυνάμεων, Ταξιαρχίας Διοίκησης και Ελέγχου που θα αποτελείται απο μονάδες Ειδικών Δυνάμεων και ενα Σύνταγμα Διαβιβάσεων, ανέφερε ο Σαμάνοφ

Το T-72B3 είναι η αναβαθμισμένη εκδοσή του σοβιετικής εποχής άρματος T-72 εξοπλισμένο με σύγχρονη θωράκιση, θερμικά σκοπευτικά και πιο ισχυρό κινητήρα.

Samuel Cranny-Evans

Απόδοση/Μετάφραση απο το Janes.com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

3 Απαντήσεις

 1. Πως ακριβώς θα αερομεταφέρονται επιχειρησιακά τόσο βαριά άρματα;Η μήπως σκοπός είναι οι αερομεταφερόμενες δυνάμεις να απολέσουν μερικώς την ικανότητα τους να αερομεταφέρονται;

  1. Δεν νομίζω ότι τα άρματα αυτά είναι αερομεταφερόμενα, απλά ανήκουν οργανικά στις αερομεταφερόμενες δυνάμεις με σκοπό την ανάπτυξη των τακτικών τους.
   Για να καταλάβουμε την ρωσική τακτική πρέπει να απεμπλακούμε από τον δυτικό τρόπο σκέψης.
   Σε παλιότερο άρθρο είχα διαβάσει σε μια άσκηση στην Ρωσία, “οι αλεξιπτωτιστές κατέλαβαν νέες περιοχές και διατήρησαν πλεονεκτικές θέσεις για να εξασφαλίσουν την επίθεση των κύριων δυνάμεων του ασκούμενου Σχηματισμού με την υποστήριξη πυρών Πυροβολικού, Αεροπορικών μέσων, στοιχείων Αεροπορίας Στρατού, ντρόουνς, προσκολλημένων μονάδων Τεθωρακισμένων και μιας συστοιχίας πυραύλων”.

   Αυτό σημαίνει ότι αυτές οι νέες επιλαρχίες θα τεθούν υπό τη διοίκηση των αερομεταφερόμενων δυνάμεων για τις επιχειρήσεις σε εδάφη που θα έχουν ασφαλιστεί, πρώτα, από τους αλεξιπτωτιστές.

   1. Σε σχέση με τα άρματα μάχης, θυμάμαι την ίδια ακριβώς παρατήρηση του Ρόλφ Χίλμες για το συχνό φαινόμενο του δυτικού τρόπου σκέψης, με τον οποίο προσπαθούν ακόμα αρκετοί να ερμηνεύσουν, εξηγήσουν η και να συγκρίνουν τα ρωσικά η ανοτολικά αμυντικά συστήματα και τον αμυνμτικό προγραμματισμό/σχεδιασμό, με αυτόν των νατοικών χωρών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.