Ρωσία: Οι Δυνάμεις Αλεξιπτωτιστών θα παραλάβουν Typhoon-VDV

©vitaly kuzmin | KAMAZ-4386 Typhoon-VDV με τηλεχειριζόμενο πύργο 32V01 RCWS

Σύμφωνα με πληροφορίες που αποδεσμεύτηκαν από το ρωσικό κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS την 15η Αυγούστου 2020, τα νέα τεθωρακισμένα οχήματα Typhoon-VDV θα παραδοθούν για πρώτη φορά στις ρωσικές αερομεταφερόμενες μονάδες Κομάντο και Αναγνωριστών.

Στο μέλλον, οι ρωσικές αερομεταφερόμενες μονάδες θα εξοπλιστούν με αυτά τα οχήματα. Οι ειδικοί πιστεύουν οτι αυτά τα οχήματα θα ενισχύσουν σημαντικά την κινητικότητα και την προστασία των Αλεξιπτωτιστών, γράφει η εφημερίδα Ιζβέστια.Οι μονάδες Κομάντο και Αναγνωριστών θα είναι οι πρώτες αερομεταφερόμενες μονάδες που θα παραλάβουν το Typhoon-VDV, όπως ανέφεραν πηγές προσκείμενες στο ρωσικό υπουργείο άμυνας. Εξετάζεται η προμήθεια των οχημάτων από όλες τις αερομετακινουμενες μονάδες που ιδρύθηκαν πρόσφατα. Οι Αλεξιπτωτιστές πρόκειται να παραλάβουν διάφορες εκδόσεις οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού (ΤΟΜΠ) και οχημάτων οπλισμένων με πυροβόλο (ΤΟΜΑ) ή σύστημα όλμου (ΤΟΜΟ).

Νωρίτερα ο διοικητής των αερομεταφερόμενων δυνάμεων Στρατηγός Αντρέι Σερντιούκοφ δήλωσε ότι οι Αλεξιπτωτιστές θα παραλάβουν μια παρτίδα οχημάτων K-4386 Typhoon-VDV για επιχειρησιακές δοκιμές. Οι μαζικές παραλαβές θα ξεκινήσουν το 2021. Είχε αναφερθεί ότι όλα τα Τάγματα θα μεταβούν στα νέα τεθωρακισμένα οχήματα.

Αυτό καταδεικνύει τις σημαντικές αλλαγές στις Αερομεταφερόμενες Δυνάμεις, δήλωσε ο ειδικός Βλαντισλάφ Σουριγκίν. Το ρωσικό υπουργείο άμυνας επιθυμεί το σχέδιο της αερομεταφερόμενης εμπλοκής. Τα νέα μέσα θα εκσυγχρονίσουν τους Αλεξιπτωτιστές σε μια δύναμη ταχείας αντίδρασης και τη βάση για τις εκστρατευτικές στρατιωτικές δυνάμεις. Η ταχύτητα ανάπτυξης και η κινητικότητα είναι ιδιαίτερα σημαντικά στοιχεία.

Σύμφωνα με την πολεμική εμπειρία των Ρώσων στρατιωτών στην Συρία, η ανάγκη για νέα τεθωρακισμένα οχήματα που παρέχουν περισσότερη προστασία και ισχύ πυρός αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για τις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις. Πρέπει να παρέχουν υψηλό επίπεδο προστασίας κατά των εκρήξεων από τις νάρκες, ανώτερο και από την οικογένεια αερομεταφερόμενων ερπυστριοφόρων οχημάτων BMD.

Κατά τη διάρκεια της Παρέλασης της Νίκης στην Μόσχα, το K-4386 Typhoon-VDV παρουσιάστηκε εξοπλισμένο με νέο τηλεχειριζόμενο σταθμό οπλισμού 32V01 εξοπλισμένο με νέο αυτόματο πυροβόλο 30 χλστ και συζυγές πολυβόλο 7,62 χλστ. Ωστόσο, όχι όλα τα K-4386 που σχεδιάστηκαν απο την Remdiesel για τις ρωσικές αερομεταφερόμενες δυνάμεις δεν θα διαθέτουν αυτά τα όπλα. Η οικογένεια Typhoon-VDV εχει επιλογές με διαφορετικά όπλα και ένα ΤΟΜΠ που μπορεί να φιλοξενήσει εφτά στρατιώτες ή στρατιωτικό εξοπλισμό.

To Typhoon-VDV K-4386 είναι μέλος της οικογενείας τροχοφόρων τεθωρακισμένων οχημάτων Typhoon που σχεδιάστηκε και κατασκευάζεται από την ρωσική βιομηχανία Kamaz για τα ρωσικά αερομεταφερόμενα στρατεύματα. Η εξέλιξη του Typhoon-VDV ξεκίνησε στα τέλη του 2015, μετά από πέντε μήνες κατασκευάστηκε το πρώτο όχημα για να εκτελέσει δοκιμές πεδίου.

 

Απόδοση/Μετάφραση απο το ArmyRecognition.com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.