Ο ρωσικός Στρατός ιδρύει ειδικά Συντάγματα Επισκευών και Περισυλλογής

©Vitaly Kuzmin | Οχημα περισυλλογής REM-KS επι αμαξώματος Voshchina BAZ-6910-021

Το ρωσικό υπουργείο άμυνας αναβαθμίζει την περισυλλογή του βεβλαμμένου υλικού. Ιδρύονται ειδικά Συντάγματα Επισκευών και Περισυλλογής, όπως δήλωσε το υπουργείο στην εφημερίδα Ισβέστια. Οι νέες μονάδες θα είναι εξοπλισμένες με κινητά συνεργεία επισκευών και βαριά κύρια σύστημα έλξης/περισυλλογής. Θα διαθέτουν δομοστοιχειωτή οργάνωση και θα λαμβάνουν εργαλεία και οχήματα περισυλλογής σύμφωνα με την ανατεθείσα αποστολή. Τα Συντάγματα θα μπορούν να επισκευάσουν κατεστραμμένα οχήματα εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από την βάση τους.

Το πρώτο Σύνταγμα περισυλλογής δημιουργήθηκε στην Κεντρική Στρατιωτική Περιφέρεια στα Ουράλια στα τέλη του 2018. Το δεύτερο δημιουργείται στην Γουργκα της Σιβηρίας. Στο μέλλον, όλες οι Περιφέρειες θα διαθέτουν νέα Συντάγματα αυτού του τύπου. “Οποιοσδήποτε σύγχρονος Στρατός πρέπει να διαθέτει ένα ισχυρό και ανεξάρτητο σύστημα για την περισυλλογή και επισκευή των οχημάτων μάχης. Ένα παρόμοιο σύστημα υπήρχε μέχρι το 2003. Υπήρχαν βάσεις επισκευής, Ταξιαρχίας, Τάγματος και Λόχου. Ήταν επανδρωμένες με επαγγελματίες που μπορούσαν να εκτελέσουν επισκευές πολλών κλιμακίων. Αργότερα προσπάθησαν να αναθέσουν τις υπηρεσίες σε εξωτερικούς συνεργάτες, αλλά τα αποτελέσματα ήταν απογοητευτικά”, δήλωσε ο πρώην διοικητής οπλισμών των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων Συνταγματάρχης Ανατόλι Σιτνοφ.

Τα νέα Συντάγματα θα περιλαμβάνουν δύο Τάγματα με αποστολή την περισυλλογή και τις επισκευές. Τα τάγματα θα διαθέτουν τα βαριά 8Χ8 τροχοφόρα οχήματα περισυλλογής REM-KS πάνω σε αμάξωμα Voshchina BAZ-6910-021 κατασκευασμένα από την Μπριάνσκ Automobile Works ειδικά για τις μονάδες. Διαθέτουν ευρύχωρο θάλαμο για επιπλέον επιβάτες, ειδικό εξοπλισμό και καταλύματα ύπνου.

Τα Τάγματα επισκευών θα διαθέτουν αρκετά κινητά συνεργεία. Θα είναι αρθρωτά και θα μπορούν να επιλέξουν τα απαραίτητα εργαλεία, ανταλλακτικά, εξαρτήματα και αναλώσιμα ανάλογα με την αποστολή. Σε πολεμικές συνθήκες, κάθε Σύνταγμα σχηματίζει διάφορες συνδυασμένες ομάδες επισκευών οι οποίες επιχειρούν ανεξάρτητα και επισκευάζουν τα κατεστραμμένα μέσα στην πρώτη γραμμή. Αν απαιτηθεί, θα περισυλλέξουν τα μέσα στα συνεργεία στα μετόπισθεν.

Αργότερα τα Συντάγματα θα διαθέτουν Λόχους Αναγνώρισης για τον εντοπισμό των κατεστραμμένων μέσων στο πεδίο μάχης και την αξιολόγηση της κατάσταση τους. Θα είναι οπλισμένοι με τα πιο σύγχρονα τεχνολογικά οχήματα αναγνώρισης MTR-K επί του θωρακισμένου σκάφους Typhoon-VDV με τετρακίνηση και μεταφορική ικανότητα 3 τόνων. Τα οχήματα θα είναι οπλισμένα με πολυβόλα Kord, συσκευές πλοήγησης και νυχτερινής παρατήρησης, συστήματα περιμετρικής παρατήρησης και ντροόυνς.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσίας αποδίδουν ιδιαίτερη προσοχή στην συντήρηση του υλικού. Η βιομηχανία σχεδιάζει νέα οχήματα συνεργεία επισκευών για το αντιαεροπορικό σύστημα S-500. Είναι ένα ενιαίο σύμπλεγμα διάγνωσης, συντήρησης και επισκευών για το αντιαεροπορικό και αντιπυραυλικό σύστημα, ανέφερε η Ισβέστια.

Απόδοση/Μετάφραση απο το ArmyRecorgnition.Com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

13 Απαντήσεις

 1. «Υπήρχαν βάσεις επισκευής, Ταξιαρχίας, Τάγματος και Λόχου […]»
  Αυτό είναι και το λογικό. Τέτοιες Μονάδες ΔΜ να μην είναι ανεξάρτητες αλλά να υπάγονται σε έναν προϊστάμενο Σχηματισμό της Μονάδες/Υπομονάδες μάχης του οποίου και θα εξυπηρετούν. Αλλιώς πρόκειται για σπατάλη πόρων και χρόνου.

  «τα Συντάγματα θα διαθέτουν Λόχους Αναγνώρισης για τον εντοπισμό των κατεστραμμένων μέσων στο πεδίο μάχης»
  Επί παραδείγματι, αυτό είναι ένα τέτοιο δείγμα σπατάλης. Αν οι δυνάμεις αυτές υπάγονταν σε έναν προϊστάμενο Σχηματισμό, θα ενημερώνονταν μέσω αυτού για τα σχετικά αιτήματα περισυλλογής/επισκευών των διαφόρων Μονάδων μάχης και θα κατευθύνονταν κατευθείαν εκεί που υπάρχει ανάγκη, χωρίς να χρειαστεί να υπάρχουν ξεχωριστά κλιμάκιά τους για να την αναζήτηση και τον εντοπισμό της.

 2. «κάθε Σύνταγμα σχηματίζει διάφορες συνδυασμένες ομάδες επισκευών οι οποίες επιχειρούν ανεξάρτητα και επισκευάζουν τα κατεστραμμένα μέσα στην πρώτη γραμμή. Αν απαιτηθεί, θα περισυλλέξουν τα μέσα στα συνεργεία στα μετόπισθεν.»

  ««τα Συντάγματα θα διαθέτουν Λόχους Αναγνώρισης για τον εντοπισμό των κατεστραμμένων μέσων στο πεδίο μάχης»»

  Mπορει αυτες οι μοναδες αναγνωρισης να πηγαινουν πρωτες εκει οπου υπαρχει το προβλημα και με την «αναγνωριση» που κανουν να καλουν αναλογα η οχι τις μοναδες επισκευων που επειχειρουν ανεξαρτητα.
  Δηλαδη πρωτου κληθει η ανεξαρτητη μοναδα επισκευων του συνταγματος, η μοναδα αναγνωρισης να κανει πληρη καταγραφη του τι μπορει να επισκευαστει και του τι οχι,ωστε μετα η μοναδα επισκευων να στειλει τα απαραιτητα εργαλεια-ανταλλακτικα-οχηματα.

  «Αν οι δυνάμεις αυτές υπάγονταν σε έναν προϊστάμενο Σχηματισμό, θα ενημερώνονταν μέσω αυτού για τα σχετικά αιτήματα περισυλλογής/επισκευών των διαφόρων Μονάδων μάχης»

  Μπορει μια μοναδα που εχει πληγει να μην μπορει να ενημερωσει για τους χ.ψ λογους τον προισταμενο σχηματισμο.Δες το σαν ερευνα και διασωση υλικου, το Συνταγμα μπορει να ξερει οτι διαφορες μοναδες εχουν απωλειες σε υλικο αλλα δεν ξερει που ακριβως και σε τι μεγεθος, πιστευω οτι ο ρολος των δυναμεων αναγνωρισης θα ειναι αυτος, να εντοπισουν αυτες τις μοναδες και να ενημερωσουν την προισταμενη αρχη για το μεγεθος του προβληματος.

  1. Δηλαδή το Σύνταγμα Επισκευών θα εκπέμπει προληπτικώς περίπολα εντοπισμού/αναγνώρισης τυχόν απωλειών;

   Εξακολουθώ να βλέπω κάτι τέτοιο ως σπατάλη υλικού και χρόνου, ειδικά σήμερα που υπάρχουν όλα αυτά τα σύγχρονα μέσα επικοινωνιών και διοίκησης & ελέγχου που επιτρέπουν ανά πάσα στιγμή στο προϊστάμενο κλιμάκιο να ξέρει που ακριβώς είναι δυνάμεις του και σε τι κατάσταση….

 3. Ας το δούμε στα καθ’ ημάς.

  Θα ήταν σκόπιμη η οργάνωση ενός ανάλογου συγκροτήματος στο Δ’ Σ.Σ επί παραδείγματι που θα έθετε υπό την διοίκηση του όλες τις μονάδες(αν υπάρχουν) και υπομονάδες του συγκεκριμένου σχηματισμού;

  Γνώμες;.

  1. Ταπεινή μου άποψη, όχι.
   Για την ελληνική περίπτωση και ειδικότερα για το μέτωπο της Θράκης, θεωρώ ότι η καταλληλότερη επιλογή είναι η αφαίρεση όλων αυτών των υπομονάδων τεχνικού, επισκευών, και προκεχωρημένων συνεργείων από τις Ταξιαρχίες (ώστε αυτές να καταστούν πιο «ευέλικτες» και να ελαφρυνθεί το έργο διοίκησής τους, επιτρέποντας απρόσκοπτη προσήλωση στην προετοιμασία τους για μάχη) και η απευθείας υπαγωγή του συγκεντρωτικά στις προϊστάμενες Μεραρχίες (που αποτελούν και τα Επιχειρησιακά Στρατηγεία των προαναφερθέντων Ταξιαρχιών) μαζί με όλες τις υπόλοιπες δυνάμεις υποστήριξης (Μηχανικό κατασκευών -που επιτέλους πρέπει να διαχωριστεί από το Μηχανικό μάχης-, Υγειονομικό, Εφοδιασμός-Μεταφορές, Πυροβολικό μεραρχιακού επιπέδου) Έτσι οι ΜΚ και ΤΘ Ταξιαρχίες, ως ο κύριος σχηματισμός ελιγμού του Ε.Σ., θα ασχολούνται αποκλειστικά με τα μάχιμα καθήκοντά τους, ενώ οι Μεραρχίες θα εκτελούν όλο το έργο υποστήριξης/διοικητικής μέριμνάς τους, παράλληλα με τα επιτελικά τους καθήκοντα, ιδανικά με γεωγραφική κατανομή (π.χ. μία Μεραρχία για τον βόρειο Έβρο, μία για τον Νότιο και μία στα μετόπισθεν).

   1. Δηλαδή να υπάρχουν σε επίπεδο Μεραρχίες τι είδους «μονάδες»/»συγκροτήματα»;Επιπέδου Τάγματος ή Συντάγματος;Π.χ Σύνταγμα Υποστηρίξεως XVIης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού;

   2. @KonTim

    Ναι, κάπως έτσι. Να υπάρχει ανά ΤΘ ή ΜΚ Μεραρχία ένα ενισχυμένο Τάγμα ΔΜ (παρεπιπτόντως, είναι επιτέλους καιρός ΣΤΧ, ΣΕΜ, ΣΥΠ και ίσως το ΥΓ να συγχωνευθούν σε ένα ενιαίο Σώμα ΔΜ) με Λόχο Μεταφορών, Λόχους Τεχνικού κλπ, αντί να είναι υποστελεχωμένες διάσπαρτες τέτοιες Μονάδες/Υπομονάδες, άλλες στη Μεραρχία, άλλες στην Ταξιαρχία και άλλες απευθείας στο ΣΣ.
    Εξαίρεση μπορούν να αποτελέσουν ΛΤΧ εξειδικευμένοι στην υποστήριξη κάποιου συγκεκριμένου οπλικού συστήματος (π.χ. MLRS, HAWK κτλ.) οι οποίοι μπορούν να παραμείνουν στις Μονάδες που το αξιοποιούν

 4. «From tsimuha to GIDIA & PAVLIDIS (Κing GIDI)”
  Στανη “O ΦΑΙΔΩΝ” μονο σε εμας θα βρειτε τα εξαιρετικα GIDIA ρατσας PAVLIDIS, τιμαι φιλικαι”

  TΡΕΞΤΕ GIDIA TΡEΞTE.

  Μαζι με τα συνταγματα επισκευης θα επανεμφανιστουν και τα συνταγματα πλωτων γεφυρων τα οποια ειχαν διαλυθει το 1989 επι Μιχαηλ Γκορμπατσοφ.
  Τα νεα συνταγματα γεφυροποιιας θα εξοπλιστουν με την πλωτη γεφυρα ПП-91 (понтонным парком) 250 μετρων.

  https://ria.ru/20190729/1556965797.html

  http://bastion-opk.ru/pantone-park-pp-91/

 5. Και για τους κακαλους και για τους ΑΚΑΚΑΛΟΥΣ, εννοειται για τα GIDIA , και μαλιστα για τα GIDIA ρατσας Pavlidis της γνωστης στανης «Ο ΦΑΙΔΩΝ-30 χρονια εμπειριας στην εκτροφη GIDAS» η εισοδος ειναι ελευθερη.

  Ασκηση αποκαταστασης σιδηροδρομικης γραμμης μετα απο επιθεση σαμποτερ

  http://ural-news.net/society/2019/08/27/206528.html

 6. Η «Roselectronika» (μελος της Rostec) προμηθευσε τις ρωσικες ενοπλες δυναμεις με προστατευμενους φορητους
  υπολογιστες.
  Οι υπολογιστες κατασκευαζονται απο την εταιρεια «Созвездие», εχουν οθονη 15 η 17 ιντσες και διαθετουν
  μπαταρια 4 ωρων.
  Το εξειδικευμενο λογισμικο επιτρεπει στους υπολογιστες να χρησιμοποιουνται για στρατιωτικεςεπιχειρησεις.
  Ειναι ανθεκτικα σε κραδασμους,νερο, σκονη και μπορουν να λειτουργουν σε θερμοκρασιες απο -40 εως +50 βαθμους κελσιου.Μπορουν να εφοδιαστουν με ειδικες θηκες απορροφησης κραδασμων.
  Το λογισμικο ειναι το εγχωριο МСВС και παρεχει προστασια απο μη εξουσιοδοτημενη προσβαση.
  Μπορουν να εξοπλιστουν με GPS-GLONASS και εφοσον δεν υπαρχει αναγκη επεξεργασιας πληροφοριων που περιεχουν κρατικα μυστικα μπορει να εγκατασταθει Wi-Fi, Bluetooth και modem.

  http://www.ruselectronics.ru/news/?id=3344

 7. «Στανη ο Φαιδων» (διατηρουμε και παραρτημα στο Poutanistan Point) πρωτη στα GIDIA (30 χρονια εμπειριας στην εκτροφη GIDAS ) πρωτη και στις PIPES ( 81 ολοκληρες!-κουραγιο Φαιδων άλλες 19 εμειναν για το βραβειο)
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  Ινστιτούτο Τεχνολογίας. 100 χρονια στο στρατο.

 8. https://i.imgur.com/klkxrKG.jpg

  «Στανη ο Φαιδων» (διατηρουμε και παραρτημα στο Poutanistan Point) πρωτη στα GIDIA (30 χρονια εμπειριας στην εκτροφη GIDAS ) πρωτη και στις PIPES (100 plus!)

  Tωρα ο GIDOpavlidis και στο διαστημα ( Pavlidis…. the last frontier GIDI)
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  .

  Δικο τους Ναο αποκτουν οι ρωσικες ενοπλες δυναμεις

  https://youtu.be/fdrozEjQVMQ?t=30

 9. ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΛΟΥΦΛΗΔΕΣ (a.k.a Kostas)

  https://i.imgur.com/klkxrKG.jpg

  «Στανη ο Φαιδων» (διατηρουμε και παραρτημα στο Poutanistan Point) πρωτη στα GIDIA (30 χρονια εμπειριας στην εκτροφη GIDAS ) πρωτη και στις PIPES (100 plus!)

  Tωρα ο GIDOpavlidis και στο διαστημα ( Pavlidis…. the last frontier GIDI)
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  .

  Το τοπογραφικο τμημα της Ανατολικης Στρατιωτικης Περιφερειας, στη Δημοκρατια της Бурятия ελαβε το νεο κινητο ψηφιακο συστημα ПЦТС-1 «Волынец».
  Το νεο συστημα εχει κυριο σκοπο την επιλυση προβληματων τοπογραφιας και γεωδαισιας χρησιμοποιωντας ψηφιακες τεχνολογιες για τη μεταδοση, επεξεργασια και αποθηκευση πληροφοριων σχετικα με την περιοχη.
  Ειναι τοποθετημενο σε οχηματα «Урал-532361» και τρειλερ 2-ПН-8 с

  https://sdelanounas.ru/blogs/127418/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.