Οι ρωσικές Ταξιαρχίες πυραύλων Iskander θα χρησιμοποιούν ντροόυνς για τον εντοπισμό των στόχων

©Vitaly Kuzmin | Φωτογραφία αρχείου

Οι Ταξιαρχίες πυραύλων Iskander-M και Tochka-U του ρωσικού Στρατού εξοπλίστηκαν με ντρόουνς Orlan-10 και τετρακόπτερα (quadcopter). Τώρα οι μονάδα θα μπορούν καλύτερα να εντοπίσουν και να καταστρέψουν τους στόχους. Επίσης τα ντρόουνς θα προστατεύουν τα όπλα από τις δολιοφθορές. Ρώσοι ειδικοί πιστεύουν ότι τα ντρόουνς θα καταστήσουν τους σχηματισμούς πυραύλων περισσότερο αυτόνομους και πρακτικά άτρωτους από τους αντιπάλους, όπως έγραψε η εφημερίδα Ισβεστια.

Πηγές προσκείμενες στο ρωσικό υπουργείο άμυνας δήλωσαν στην εφημερίδα ότι η απόφαση για να δημιουργηθούν μονάδες ντρόουν εντός των πυραυλικών Ταξιαρχιών λήφθηκε στις αρχές αυτού του έτους. Η πρώτη εμπειρία εμπλοκής τετρακόπτερου αποκτήθηκε σε πρόσφατη άσκηση στο Κράι Υπερβαϊκάλης. Χειριστές ντρόουνς ασφάλισαν την ενέργεια μιας πυραυλικής Ταξιαρχίας στην Ανατολική Στρατιωτική Περιφέρεια. Παρακολουθούσαν το έδαφος στην περιοχή μετακίνησης των Iskander και ερεύνησαν τις κατάλληλες τοποθεσίες για τις θέσεις βολής.

Τα ντρόουνς συμμετείχαν σε διάφορες αποστολές. Τα Orlan μπορούν ανεξάρτητα να βρουν στόχους στο πεδίο μάχης και να παρέχουν στους πυραύλους καθοδήγηση σε πραγματικό χρόνο. Τα τετρακόπτερα έχουν αμυντική αποστολή. Συνοδεύουν οχηματοπομπές κατά την κίνηση τους και στις θέσεις μάχης, με την χρήση οπτικών συσκευών ερευνούν για αντίπαλες ομάδες δολιοφθορών. Είναι εξοπλισμένα με συστήματα για τον εντοπισμό ηλεκτρονικών εκπομπών.

“Υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα με το Orlan, καθώς διαθέτει μικρότερο βεληνεκές απο τον Iskander (120 και 500 χλμ αντίστοιχα). Ωστόσο, οι Διοικητές των πυραυλικών Ταξιαρχιών μπορούν να επιτηρούν τους στόχους εντός αυτής της ακτίνας για μεγάλο χρονικό διάστημα και να εξαπολύουν τους πυραύλους όταν απαιτείται. Επιπλέον, μπορούν να επιτηρούν τα αποτελέσματα,” δήλωσε ο ειδικός Αντόν Λαβρόφ.

Νωρίτερα οι πυραυλικοί Σχηματισμοί δε διέθεταν την δική τους δυνατότητα αναγνώρισης. Παραλάμβαναν όλες τις πληροφορίες από τα ανώτερα κλιμάκια. Τα ντρόουνς θα καταστήσουν τους Διοικητές Iskander πιο αυτόνομους. Η δική τους δυνατότητα αναγνώρισης θα μειώσει τον χρόνο λήψης απόφασης και θα επιταχύνει την αποστολή μάχης.

“Οσο αφορά τα τετρακόπτερα, μπορούν να φυλάσσουν τις περιοχές ανάπτυξης εν καιρώ ειρήνης αλλά και εν καιρώ πολέμου”, δήλωσε ο ειδικός Βλαντίσλαφ Σουρίγιν.

“Μπορούν να διασφαλίσουν την ασφάλεια των εκτοξευτών πιο αποτελεσματικά και με λιγότερη προσπάθεια. Οι χειριστές τετρακόπτερων μπορούν να δουν περισσότερα από έναν σκοπό Στρατιώτη. Οι αντίπαλες ομάδες δολιοφθορών δεν έχουν καμία ευκαιρία να πλησιάσουν στους εκτοξευτές όταν τα ντροουνς βρίσκονται στον αέρα”, δήλωσε.

Το Orlan-10 είναι ένα μεσαίο ντρόουν με ακτίνα 120 χλμ. Μπορεί να πετάει για 14 ώρες και μπορεί να ανυψωθεί σε υψόμετρο 5 χλμ. Μεταδίδει βίντεο σε απευθείας σύνδεση. Είναι ένα ελαφρύ σκάφος με βάρος απογείωσης 14 κιλών και ωφέλιμο φορτίο 5 κιλών. Το ντρόουν μπορεί να μεταφέρει αρκετές κάμερες υψηλής ανάλυσης οι οποίες λειτουργούν οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

Το σύμπλεγμα πολλαπλού ρόλου περιλαμβάνει αρκετά ντροουνς, έναν σταθμό επεξεργασίας πληροφοριών και αυτόματους ελέγχους. Συνήθως η αναγνώριση πραγματοποιείται απο δύο-τρία Orlan. Ένα πετάει σε υψόμετρο 1-1,5 χλμ, το δεύτερο βρίσκεται πιο πάνω με όπλα ηλεκτρονικού πόλεμου για την καταστολή των εχθρικών ραντάρ και το τρίτο είναι 4,5-5 χλμ ψηλά για να μεταδίδει βίντεο εικόνες στην βάση, μετέδωσε η Ισβέστια.

©Vadim Savitsky
Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

39 Απαντήσεις

 1. Tochka-U είναι ένα παλιό σύστημα, με μεγάλο CEP, άρα μετράει μόνο σαν τακτικό όπλο πυρηνικό. ΠΥΡΗΝΙΚΟ ! Τα είχαμε και εμείς επί της ΕΣΣΔ (δηλαδή πολωνικός στρατός, τα χρόνια υπηρεσίας μου), με κάτι 170 πυρηνικές κεφάλες. Υπό ρώσικη φρουρά η κεφάλες. Ενώ τα Iskander είναι πολύ μοντέρνα και επικίνδυνα, ακόμα και ως συμβατικά όπλα. Με πιθανή εμβέλεια των 700 χλμ, η των έως και 2.600 χλμ, για τα Ισκαντερ-Κ (Καλιμρ), με πυρηνική κεφάλα. Από τους ίδιους εκτοξευτήρες απογειώνονται και τα δύο Ισκάντερ (!). Δηλαδή με εμβέλεια σχεδόν όλη την Ευρώπη, από το Καλίνινγκραντ. Όπου κρατούν οι Ρώσοι μια ολόκληρη ταξιαρχία των Ισκάντερ, από το 2012-14 περίπου, και τώρα με 42 καινούργια καταφύγια υψηλής αντοχής. Δηλαδή προσέξτε το, δεν τους φτάνει να έχουν σε εμβέλεια πχ. όλη την Πολωνία και μισή, Γερμανία κλπ… θέλουν να στοχεύουν όλοι την Ευρώπη. Κάτι το πιο λογικό για την φύση του λύκου. Δηλαδή των ελίτ της Μόσχας, από όποτε εμφανίστηκε αυτό το κράτος στην ιστορία, για πρώτη φορά. Ως ένα μικρό κρατίδιο τότε, με τοίχους από ξύλο και έναν χτισμένο πύργο, το 12ο αιώνα. Και σιγά σιγά έφαγε όλους γείτονες τους… κάθε γενιά επιθετικό.

  1. @
   «Ως ένα μικρό κρατίδιο τότε, με τοίχους από ξύλο και έναν χτισμένο πύργο, το 12ο αιώνα. Και σιγά σιγά έφαγε όλους γείτονες τους… κάθε γενιά επιθετικό.»

   οι Ρουρικιδες που κάποιοι εξ αυτων εξουσίασαν και αυτό το ξύλινο χωριό της Μοσχοβίας που αναφέρεις,εμφανίστηκαν πολύ νωρίτερα του 12ου αιώνα,εξουσιάσαν και άλλες περιοχές,π.χ το Κιέβο,,το Νοβγκροντ κ.α,περιοχές για τις οποίες ανταγωνίστηκαν οι Ρως με άλλες συμπράξεις δουκάτων εξίσου επιθετικών,ορδές,χανατα,και ιπποτικά τάγματα και τελικά επικράτησαν.

   1. Η διαφορές μεταξύ των Ρως και των Ρουθενών (για τους οποίους μιλάμε στο Κίεβο) ήταν πολύ μεγαλύτερες από (π.χ. !) αυτές μεταξύ των τότε Ρουμάνων και Πολωνών από την Κρακοβία. Και γλωσσικές και πολιτισμικές. Πολιτισμικές σχεδόν δεν υπήρχαν μεταξύ των Ρουθενών και ανατολικών -νότιων Πολωνών. Ενώ το Νοβγκόροντ (τιμές μου για πολιτισμό του) πράγματι ήταν γλωσσικώς κοντά στην Μόσχα. Που η Μόσχα κατέστρεψε (εξόντωσε !) τα ελίτ του Νοβγκόροντ… Αρά μιλάς για δύο διάφορους και διαφορετικούς λαούς και τρις διαφορετικούς πολιτισμούς. Τις Μόσχας ήταν παρόμια με την νοοτροπία των… ασιατικών, απλών λαών. Του Κίεβου ή του Νοβγκόροντ ήταν μεγάλη ευρωπαϊκή. Νοβγκόροντ = Ρώσοι. Κίεβο = Ρουθένοι, πολύ κοντα στους Πολωνούς ή τους Σλοβάκους, Ούγγρους (κοίτα την ουγγρική από το 9 αιώνα Ζακαρπάτια των Ρουθενών). Sorry για τα αδύναμα ελληνικά μου…

   2. Ουδέτερα στοιχεία… Περίπου 50% τις σημερινής ουκρανικής γλώσσας και περίπου 52% από τα πολωνικά ή τα σλοβακικά προέρχονται από τα πρωτοσλαβικά. Ενώ μόνο 25% των ρωσικών προέρχονται από τα προτοσλαβικά. Βέβαια δεν τα λέει η επίσημη ρωσική μηχανή της κυβέρνησης. Μα τα αναγνωρίζει και η ρωσική επιστήμη.

 2. «Ως ένα μικρό κρατίδιο τότε, με τοίχους από ξύλο και έναν χτισμένο πύργο, το 12ο αιώνα. Και σιγά σιγά έφαγε όλους γείτονες τους… κάθε γενιά επιθετικό.»

  Φαντασου τι χαιβανια γειτονες ειχε!

  «Δηλαδή προσέξτε το, δεν τους φτάνει να έχουν σε εμβέλεια πχ. όλη την Πολωνία και μισή, Γερμανία κλπ… θέλουν να στοχεύουν όλοι την Ευρώπη.»

  Ετσι ειμαστε εμεις αχορταγοι, πινουμε το αιμα του κοσμακι με το μπουρι της σομπας.

  Mαλιστα, δηλαδη η Ρωσια δεν ειναι στοχοποιημενη απο τα γαλλικα και αγγλικα πυρηνικα;
  Τα γαλλικα και αγγλικα πυρηνικα σταματανε στην Πολωνια, δεν πανε παραπερα, αυτο θελεις να πεις.

  Ελα πες τωρα ποσο χρονων εισαι;

  1. Προφανώς «ξέχασε» να αναφέρει τα BGM-109G επάνω σε φορτηγά με δυνατότητα να εξοπλιστούν με πυρηνικά όπλα και με εμβέλεια 2500χλμ, που είχαν η έχουν ακόμα η αμερικανοί στην Γερμανία, εκείνα δεν μετράνε όμως οπως φαίνεται (γιατί χαλάνε και το παραμυθάκι του κακού λύκου που περιμένει στη γωνία να φάει τους πάντες) αφού είναι οι καλοί αμερικανοί που άδειασαν του συμμάχους Πολωνούς στην μοιρασιά μετά τον πόλεμο εκνευρίζοντας και τον Τσόρτσιλ που ήθελε να πάρουν οι Πολωνοί εδάφη που δεν τους ανήκαν(είχε απογοητευτεί πραγματικά ο φουκαράς, από τα αδέρφια στάς Αμέρικας, επειδή έκαναν μπίζνες με τον Στάλιν χωρίς να ρωτήσουν αυτόν η τους Πολωνούς που ήθελαν και περίμεναν να πάρουν περισσότερα). Περίεργο πράγμα η επιλεκτική μνήμη. Μερικες φορές απορώ γιατί ασχολείσαι με αστείες προβοκάτσιες της σχολής των wanna-be γιάνκιδων που γράφουν τις δικές τους «αλήθειες» και ιστορίες. 😉

   1. από ότι διαβάζω, τα ΒΓΜ-109γ καταργήθηκαν στην Ευρώπη το 1991. Όπως και όλα άλλα επίγεια μέσα εμβέλειας 500-2.500. Τα άλλα πιο κατάλληλα μου φαίνονται για στην ταβέρνα, με καλό κρασί,παντός δεν έχουν σχέσει με την ιστορία της Κεντρικής Ευρώπης. Να περάσεις καλά το υπόλοιπο του καλοκαιριού και με ωραίους φίλους του κρασιού, bi bi !

    1. Προφανώς πιστεύεις ότι δεν αντικαστήθηκαν απο νεότερα συστήματα, όπως θα πιστεύεις και ότι γνωστοποιούνται όλα (και ειδικά) στον ελληνόγλωσσο η αγγλικό τύπο όπου ενημερώνεσαι όπως και η παρέα σου.

     Όσον αφορά το υπόλοιπο του καλοκαιριού αντεύχομαι, και με γνήσιο ποιοτικό κρασί όμως, όχι τις φθηνές απομιμήσεις που δημιουργούν παραισθήσεις. 😉

    2. Προφανώς πιστεύεις ότι δεν αντικαστήθηκαν απο νεότερα συστήματα, όπως θα πιστεύεις και ότι γνωστοποιούνται όλα (και ειδικά) στον ελληνόγλωσσο η αγγλικό τύπο όπου ενημερώνεσαι και η παρέα σου.

     Όσον αφορά το υπόλοιπο του καλοκαιριού αντεύχομαι, και με γνήσιο κρασί όμως, όχι τις φθηνές απομιμήσεις που προκαλούν/δημιουργούν και παραισθήσεις. 😉

   2. correction: εννοούσα 500-5000 km. By the way, η έκταση της Πολωνίας σημαντικά μειώθηκε με το Β’Π.Π., όχι αυξήθηκε. Και πληθυσμός της μετακινήθηκε με βία. Πρώτα 1 εκατομμύριο στη Σιβηρία (με καλά πάνω από 300 χιλ. νεκρούς, μέσα στα πρώτα 2 χρόνια σκλαβιάς εκεί) και μετά πολλά εκατομμύρια από την πρώην ανατολική Πολωνία, στο πρώην ανατολικό μέρος της Γερμανίας. Και από τους δύο εισβολείς μαζί, και συνεργαζόμενους, δολοφονήθηκαν πάνω από 6 εκ. Πολωνοί πολίτες, μισώ από αυτούς χωρίς εβραϊκές ρίζες καθόλου. Εκτός από αυτούς, κατά τα επίσημα, ρώσικα στοιχεία, το 1937-1938 δολοφονήθηκαν και 111 χιλ. Πολωνοί, υπήκοοι και κάτοικοι της ΕΣΣΔ, με γνώμονα μόνο την εθνικότητα τους. Αυτή που κατοικούσαν στο πρώην πολωνικό κράτος, μετά στο κράτος των τσάρων και μετά στην δυτική ΕΣΣΔ. Λες οι Αμερικανοί μου είπαν αυτά ? Ενώ εσύ ξέρεις την ιστορία της χώρας μου και της οικογένειας μου πιο καλά ?

    1. Προφανώς δεν τα ξέρεις όλα η (και αυτό θα ήταν το χειρότερο) προσπερνάς μερικά σημαντικά γεγονότα, έτσι δεν δεν έχει νόημα να το αναπτύξω, ούτε έχω γράψει πουθενά ότι ξέρω τα πάντα και καλύτερα απο οποιονδήποτε. Επειδή έτυχε να γνωρίσω αρκετούς ανθρώπους που έζησαν τον κομμουνισμό στην σοβιετική ένωση(και όχι μόνο στην Ρωσία), νομίζω ότι έχω μια αρκετά καλή εικόνα για αντιλήψεις του συστήματος, η οποίες δεν συμφωνούν πάντα με αυτά που περιγράφεις(για να το θέσω ευγενικά).

     Όταν θέλεις λοιπόν να μιλάς για εγκλήματα δεν πρέπει να «ξεχνάς» και αυτά που έπραξαν οι συμπατριώτες σου, όχι να μιλάς μόνο για τους άλλους.

     Μην προσπαθείς λοιπόν να μου «διδάξεις» ιστορία μέσο του σχολιασμού στο Ίντερνετ.
     Αν θέλεις να μιλήσεις όμως για εδαφικά θέματα, ίσως να απευθυνθείς σε έναν Γερμανό ιστορικό με γνώσεις για την ιστορία της ανατολικής Πρωσίας.
     Αυτός θα ξέρει σίγουρα μερικές λεπτομέρειες που ίσως να μην της έχεις ακουστά απο τους παλιούς.

     Οι παρακάτω αναφορές δεν είναι προϊόν της φαντασίας των συγγραφέων, αλλά γεγονότα που χρεώνονται στους συμπατριώτες σου λίγο μετά την λήξη του πολέμου, ισώς να τα μελετήσεις πρώτα, πρίν αρχίσεις τα παράπονα για τον «αδικείμενο» πολωνικό λαό. Αν τα αμφισβητείς σου προτείνω να πας να διαψεύσεις τους ιστορικούς στην Ευρώπη αλλά και στο Ισραήλ, για να ακούσεις και την γνώμη εκείνων σχετικά με αυτά τα θέματα.

     Δεν ξέρω αν μιλάς την γερμανική γλώσσα (μερικοί συμπατριώτες σου την ομιλούν), αλλά είμαι σίγουρος πως θα σου ήταν χρήσιμη, για να έχεις μια καλύτερη γνώση και εικόνα για την ιστορία της εποχής στην πατρίδα σου, αφού δεν υπάρχουν αυτοί χωρίς αμαρτίες, οπότε δεν έχει και νόημα να επισημάνεις τα εγκλήματα των άλλων, προσπερνώντας αυτά που ενοχλούν την αντίληψη που έχεις για εκείνη την εποχή, και για τις διάφορες πλευρές.

     Επιπλέον δεν συμφωνώ σε αυτό που αφήνεις να εννοηθεί ότι μόνο οι Πολωνοί γνωρίζουν για την πραγματική ιστορία σε εκείνα τα μέρη, κάτι ξέρουν και οι Ρώσοι δεν μπορεί να λένε μόνο η πάντα «οι άλλοι» ψέματα, θα ήταν παράλογο.

     Όσον αφορά την οικογένεια σου, είναι προσωπικό σου θέμα που δεν με αφορά, ούτε με ενδιαφέρει.

     Ganz langsam gesteinigt“
     Ein Mob aus polnischen Hausfrauen und Polizisten, Angestellten und Soldaten brachte vor genau 50 Jahren mindestens 42 Juden in Kielce, südlich von Warschau, um – der schlimmste Pogrom in der polnischen Nachkriegszeit. Das Massaker löste – ungewollt – ein kleiner Junge aus.

     https://www.spiegel.de/spiegel/print/d-8947483.html

     POLEN
     „Die Täter waren Polen“
     Awigdor Nielawicki, Überlebender des Pogroms von Jedwabne, über Antisemitismus und Kollaboration im Zweiten Weltkrieg
     SPIEGEL: Sie haben das Pogrom von Jedwabne überlebt, bei dem vor 60 Jahren etwa 1600 Juden umgebracht wurden – von Ihren polnischen Landsleuten, wie inzwischen enthüllt wurde. Das Verbrechen wird nun von einer staatlichen Sonderkommission in Warschau neu untersucht. Haben polnische Staatsanwälte schon Kontakt mit Ihnen aufgenommen, um Ihre Aussage zu protokollieren?

     https://www.spiegel.de/spiegel/print/d-19285854.html

     Polens Judenhass nach 1945
     https://www.welt.de/kultur/literarischewelt/article109560980/Polens-Judenhass-nach-1945.html

     Ganz ohne Scham”

     Ein Buch wirft Polen vor, nach Kriegsende 1500 Juden getötet zu haben. Nun hat das Land einen neuen Bestseller – und einen Skandal

     https://www.zeit.de/2008/05/Buch-Jan-Gross

     Vor 70 Jahren kam es in Kielce zu einem Judenpogrom
     Das Gerücht, ein kleiner Junge sei von Juden entführt und mehrere Tage festgehalten worden, war der Auslöser für den schlimmsten Pogrom in der polnischen Nachkriegszeit: Vor 70 Jahren kamen mindestens 42 Juden durch einen entfesselten Mob in Kielce um.

     https://www.deutschlandfunk.de/polen-vor-70-jahren-kam-es-in-kielce-zu-einem-judenpogrom.871.de.html?dram:article_id=359031

     Rare Documents on Polish Jewish History Available Online 70 Years After Kielce Pogrom

     https://time.com/4384977/polish-documents-jdc-kielce-pogrom/

   3. “…Προφανώς πιστεύεις ότι δεν αντικαταστήθηκαν από νεότερα συστήματα…” – είναι θέμα πληροφόρησης, όχι πίστης. Ούτε ρώσικη κυβέρνηση δεν υποστηρίζει για Αμερικανούς στην Ευρώπη αυτά, που τα λες εσύ. Καλή όρεξη με το κρασί…

    1. Ωραία προσπάθεια, αλλά δεν με πείθεις, αμφιβάλω να έχεις την πληροφόρηση που θα σου έδινε εικόνα για την σημερινή κατάσταση του οπλοστασίου στην Γερμανία.
     Αυτά μόνο συα σοβαρά δεν λέγονται, σαν να λέμε τα στρατηγικά υποβρύχια στην θάλασσα είναι ιστορίες του παρελθόντος(είσαι φυσικά ελεύθερος να πιστεύεις ότι και εκείνα φέρουν ακόμα τους παλιούς πυραύλους Polaris στις περιπολίες στους ωκεανούς, εμένα θα μου επιτρέψεις να έχω άλλη πληροφόρηση στο θέμα). 😉

   4. @Gunslinger – re: pogrom in Kielce. Να μιλάς παρακαλώ με συγκεκριμένα θέματα, όχι “μεγάλη φιλοσοφία”. Θα πάρεις τότε, κάθε φορά και μια απάντηση ακριβός στο θέμα.
    Η πόλη Kielce βρισκόταν τότε ΥΠΟ ΠΛΥΡΕΣ ΡΩΣΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ. Έτσι και για την αποστολή ή όχι της πολωνικής (κομμουνιστικής) αστυνομίας αποφάσεις έπαιρνε αποκλειστικά Voyennaya Komendantura (στρατιωτική διοίκηση) των Ρώσων. Και αποφάσισε να μην πάει η αστυνομία εκεί, εγκαίρως. Παρά τα τηλέφωνα από πολίτες και από αστυνομικούς ότι κάποιος πληροφορεί το πλήθος (το όχλος) πως η συγκεκριμένη Εβραίοι ευθύνονται για θάνατο χριστιανικού αγοριού ως μια θυσία μπρος Ιεχωβά. By the way ! Η κύροι βοηθοί των Γερμανών στην Πολωνία, έναντι των Εβραίων ήταν η Εβραϊκή Αστυνομία των γκετών.

    1. Προφανώς μπήκες αμέσως στην «αντεπίθεση», χωρίς να δόσεις κάν σημασία στις αναφορές που στηρίζονται σε ντοκουμέντα, και όχι σε προπαγανδιστικές σαχλαμάρες του είδους που τσαμπουνάς εσύ εδώ μέσα.
     Έτσι είναι η αλήθεια, πονάει, αλλά αυτό είναι πρόβλημα σου, εγώ απλά το θεωρούσα χρήσιμο και άξιο αναφοράς, για να μη λέει ο καθενάς ότι τον συμφέρει. Όπως είπα λοιπόν, τα παράπονα σου στους Ισραηλινούς αμερικανούς και λοιπούς που τα έβγαλαν στην φόρα. Πήγαινε να διαψεύσεις εκείνους αν έχεις τα προσόντα. Αντί να πουλάς παραμύθι εδώ μέσα, θαρρείς και απευθύνεσαι σε ανυποψίαστους που δεν να «διαφωτίσεις» με τις παπ.ριες που γράφεις. Παραμυθάδες έχουμε αρκετούς, οπότε δεν χρειαζόμαστε περισσότερους με περίεργες αντιλήψεις.

   5. “…Ein Buch wirft Polen vor, nach Kriegsende 1500 Juden getötet zu haben…” O κύριος (o επιστήμονας, καθηγητής) Gross δεν γράφει όμως πως η εισαγγελική έρευνα έγινε αμέσως μετά του πολέμου, με 111 μάρτυρες ? Και ότι έφαγαν η 11 από τους 20 κατηγορουμένους Πολωνούς αυστηρότατες ποινές ? Από τα περίπου 40 άτομα που έλαβαν μέρος στο φόνο ? Και ότι ταυτόχρονως ήταν μέσα και ένα κομάντο Γερμανών (από τα γερμανικά αρχαία τα βρήκαμε, Gestapo !) σε 4 αυτοκίνητα, χωρίς στολές. Και δεν λέει ο καθηγητής Γροσσ, πώς βρέθηκαν μόνο 340 πτώματα στον τάφο, όχι 1500 ? Και πως μπόρεσε να υποψιαστεί κανείς (εκτός από επαγγελματίες απατεώνες) ότι σε έναν χώρο 19m x 7m θα μπορούσαν να κλειστούν 1500 άτομα ? Και ότι πρόσφατα, των ΧΧΙ αιώνα, με αρχαιολογική έρευνα βρέθηκαν μέσα πάνω από 100 σφαίρες από μοντέρνα γερμανικά όπλα (μοντέλο 1938, μόνο για γερμανικό στρατό και Gestapo). Και τότε αμέσως η Εβραίοι ζήτησαν να σταματήσει η αρχαιολογική έρευνα γιατί «είναι απαράδεκτο το να ενοχλούνται τα πτώματα των παιζόντων Εβραίων ?» Και μάλλον δεν έχεις ακούσει πως «περιμένει» το Ισραήλ περίπου 300 δις δολάρια (300.000.000.000 USD) αποζημιώσεις, παρά που πολωνική κυβέρνηση τα έλυσε όλα, αρχή των 60… με 11 κύριες χώρες της Δύσης, μετρητής, να αναλάβουν μπρος πολίτες τους αυτοί αποζημιώσεις.

    1. Περίεργο είναι που η περίπτωση έγινε αντικείμενο έρευνας στην αρμόδια εισαγγελία στην Πολωνία, παρόλο που «ήταν αστήριχτη» όπως λες, πολλά παραμύθια και συμπεριφορές που δεν μου είναι άγνωστες σε αυτές τις περιπτώσεις. Πραγματικά η στάση του «όλοι οι άλλοι είναι εγκληματίες, ενώ εμείς πάντα τα αθώα θύματα» δεν με πείθει ούτε τα πιστεύω. Επειδή υπάρχει η σοφία που λέει, όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει συνήθως και φωτιά, και αυτό δεν είναι ψέμα αλλά γεγονός. Προφανώς οι αποζημιώσεις είναι το θέμα οι ζωές δεν μετράνε. Έτσι;

   6. @Gunslinger re: «ήταν αστήριχτη» Ήταν ένα από χιλιάδες εγκλήματα πολέμου και έγινε μια από χιλιάδες έρευνες. Από τα περίπου 40 άτομα που έλαβαν μέρος active, μετά τον πόλεμο ο εισαγγελέας βρήκε 20. Και 111 μάρτυρες. Από τα 20, τα 11 διέπραξαν εγκλήματα. Όχι 2,5 χιλιάδες κάτοικων της πόλης αυτής. Και τα 11 άτομα ήταν εγκληματίες από διάφορα μέρη στον νόμο, όχι μόνο από το Jedwabne. Μετά από 40 χρόνια βρήκαμε (η τα βρήκαν Γερμανοί) αποδείξεις ότι υπήρχε και ειδικό κομάντο της Γκεστάπο. Τα έλεγαν πολύ από τους μάρτυρες, μα δεν υπήρχε απόδειξη νωρίτερα. Μετά ο εισαγγελέας ζήτησε αρχαιολογική αυτοψία. Και μόλις βρέθηκαν πάρα πολλές μοντέρνες τότε γερμανικές σφαίρες, ο αρχηραβίνος σταμάτησε την έρευνα ως «ασέβεια μπρος τους νεκρούς μας». Επειδή απαγορεύεται το να μετακινήσεις πτώματα των Εβραίων «έστω και για μια στιγμή».

   7. re: Ήταν ένα από χιλιάδες εγκλήματα πολέμου … – εσείς μιλάτε για τα Καλάβρυτα. Και δημιουργήθηκε το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ. Και ακόμα για κάποιο χωριό καμένο και με εξοντωμένους πληθυσμούς. Οι Πολωνοί είχαν πάνω από 5 χιλιάδες τέτοια χωριά και μικρές πόλεις. ΠΕΝΤΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΟΠΟΥΣ ! Και τόσες έρευνες έγιναν μετά. Για κάθε τόπο. Και η μαρτυρίες κρατούνται σήμερα στα αρχαία. Και κάθε φορά που βρίσκονται καινούργιες αποδείξεις η ενδείξεις, η έρευνα ανοίγεται ξανά. Υπάρχει ειδικό ινστιτούτο, το Instytut Pamięci Narodowej. Μπορείς και εσύ να πάς εκεί και να ζητήσεις να διαβάσεις κάτι από κάποιο μέρος εγκλήματος, κάθε έρευνα. 3 εκατομμύρια από τα θύματα ήταν Πολωνοί χωρίς καθόλου εβραϊκές ρίζες. Όχι τις «τρίτης γενιάς» όπως έλεγε ο γερμανικός η σημερινός ισραηλινός νόμος, μα καθόλου. Και η Πολωνοί δεν είχαν τιποτα σαν το «Ελληνικό Κράτος», καμία ελληνόγλωσση κυβέρνηση, ούτε τα ελληνικά Τάγματα Ασφαλείας, ούτε ένα κόμμα που συνεργαζόταν με Γερμανούς. Και το μικρό πολωνικό φασιστικό κόμμα αμέσως αυτοδιαλύθηκε μόνο του, όταν επιτέθηκαν Γερμανοί και Ρώσοι. Και τώρα για φαντάσου, πως ένας πλούσιος Εβραίος από Ισραήλ η από την Αμερική έρχεται στα Καλάβρυτα και ζητά ένα εκατομμύριο δολάρια αποζημίωση, για κάθε Έλληνα Εβραίο, όποιος σκοτώθηκε στην Ελλάδα. Και πάρα που τα θύματα δεν έχουν σχέση με την οικογένεια του, παρά που έχουν πολλές οικογενειακές σχέσης με ντόπιους Έλληνες… – αυτό ΑΚΡΙΒΩΣ γίνεται τώρα. Δηλαδή τα παιδιά μου, που όλους σχεδόν χάσαμε δικούς μας στην Σιβηρία, και που χάσαμε 100,00% της περιουσίας μας, να πληρώνουν αποζημιώσεις για τα παιδιά του Εβραίου, επειδή κάποιοι Εβραίοι, μισή από αυτούς Πολωνοί, μόνο με εβραϊκές ρίζες, σκοτώθηκαν τότε στην Πολωνία. Γιατί τώρα οι Πολωνοί πάνε καλά οικονομικός, με δική τους σκληρή και πρόθυμη δουλειά. Και το να αναφέρεις τώρα τον γερμανικό τύπο… είναι σαν να το αναφέρεις για το θέμα του «αποπληρωμένου» γερμανικού χρέους μπρος την Ελλάδα.

    1. Πλάκα έχεις.
     Σε λίγο θα μας πείς ότι και το Yad Vashem είναι μούφα για να έχουνε να λένε ιστορίες στο Ισραήλ, και ότι στο Άουσβιτς σκοτώναν μόνο πολωνούς.

     Ίσως να μη το έχεις αντιληφθεί, αλλά η μέθοδο που εφαρμώζεις σε όλο αυτό το πέρα δόθε, θυμίζει έντονα την στάση και συμπεριφορά αυτών/εκείνων που καθήσαν στο ειδώλιο/σκαμνί στην Νυρεμβέργη για τις κτηνωδίες που έπραξαν στην Ευρώπη, οι οποίοι επέμεναν πεισματικά ότι ήταν αθώοι λέγοντας ότι δεν αντιλαμβάνονται τα εγκλήματα και λάθη που έπραξαν.
     Επιπλέον, η υποβάθμιση των εγκλημάτων των γερμανών στην Ελλάδα με το παράδειγμα των βαρβαρότητων στα Καλάβρυτα που ανέφερες έστι χαλαρά και χαρακτιρίζοντας το ουσιαστικά ως «λίγο», είναι σαφή προσβολή προς τον Ελληνικό λαό, και αν ήμουν εγώ ο οικοδεσπότης του ιστολόγιου θα ήταν το τελευταίο σου σχόλιο εδώ μέσα(άσχετα αν είσαι «γνήσιος» πολωνός η ελληναράδικο τρολλάκι που εμφανίστηκε ξαφνικά απο το πουθενά για να παριστάνει έναν ξένο σε ελληνικό ιστολόγιο).

     Όλα τα υπόλοιπα που έγραψες στο παραπάνω σου παραλήρημα, είναι αστειότητες, και παραμύθια για μικρά παιδάκια πρίν πάνε για ύπνο.
     Επομένως δεν έχω απολύτως κανένα λόγο να σε θεωρώ πιο «αξιόπιστο» απο τον αλλόθρησκο συμπατριώτη σου που μετανάστευσε στις ΗΠΑ, μετά τους λιθοβολισμούς στην απελευθερωμένη πολωνία λίγο μετά τον πόλεμο, όπου σας έβγαλε στην σέντρα.

     Για την απελπισμένη προσπάθεια σου να μου επιβάλεις τα πιστεύω σου με το έτσι θέλω, με τα αστεία που έγραψες ως επιχειρήματα, μπορείς να σημειώσεις αποτυχία, και να το μεταφέρεις και σε εκείνους που σε συμβούλεψαν, μαζί με ένα μπουκάλι ξύδι.

   8. @Gunslinger re: Ίσως να μη το έχεις αντιληφθεί, αλλά η μέθοδο που εφαρμώζεις σε όλο αυτό το πέρα δόθε, θυμίζει έντονα την στάση και συμπεριφορά αυτών/εκείνων που καθήσαν στο ειδώλιο/σκαμνί στην Νυρεμβέργη . – τρελαθήκατε εντελώς κύριε Gun ! Πρώτα μου φέρνετε εδώ των τύπο και ΤV μιας χώρας οι οποία ήταν ο κύριος εγκληματίας, ενώ τώρα κατηγορεί τα θύματα της, να μην τους πληρώνει αποζημίωσης. Και μια άλλη χώρα που ζητά λεφτά και πρωτιές από όλους στον κόσμο, επειδή είναι το «ειδικό» έθνος, επιλεγμένο από των Θεό. Μα και βέβαια το Yad Vashem επιλέγει ποιες αλήθειες να πει και ποιες να μην λεει ! Μα και βέβαια κάνει την πολιτική του κράτους του ! Μετά είστε ο ίδιος από μια χώρα με 22,5 χιλιάδες χιτλερικό στρατό (Τάγματα Ασφαλείας), να μην αναφέρουμε και μικρότερους οργανισμούς, μα και αυτές σε χιλιάδες οπλισμένους μέλους. Και μετά την μόνη χώρα, στην οποία κανένας δεν συνεργάστηκε με τον Χίτλερ στέλνετε στη Νυρεμβέργη. Θέλετε ιατρική βοήθεια αμέσως. Bi Bi !

    By the way: Jüdischer Ordnungsdienst – Jewish Ghetto Police in Poland:
    https://www.youtube.com/watch?v=kJtZBPAPriY – υπάρχουν αρκετά τέτοια ντοκουμέντα, μόνο που πολύ δύσκολα βρίσκονται μέσω του Google.

    1. Ναι εγώ «τρελάθηκα» αλλά (όπως φαίνεται απο τα γραπτά σου) άλλος την ψώνισε.

     Όπως τα λέτε «αγαπητέ» ψεύτικε Δημήτρη απο το πουθενά του απέραντου cyberspace.

   9. @Gunslinger32 Αφού με στέλνετε ως κατηγορούμενο Πολωνό στη Νυρεμβέργη ? Ακόμα και «με ψεύτικο όνομα»? Προφανώς δεν είστε καλά.

   10. @Gunslinger32 re: ψεύτικε Δημήτρη απο το πουθενά του απέραντου cyberspace… – και για μένα εσείς είστε ένας από το πουθενά, ειδικά σε αυτό το θέμα. Γιατί εγώ μεγάλωσα (δημοτικό, λύκειο) ακριβώς εκεί που γινόταν αυτές σκηνές, 200 μέτρα από την σήμερα κύρια εβραϊκή κοινότητα Πολωνίας και το (κρατικό) νο.1 εβραϊκό θέατρο, και ταυτόχρονα 300 μέτρα από την μεγαλύτερη (έως το 1945) καθολική εκκλησία Βαρσοβίας. Που και η δύο τοποθεσίες βρισκόταν μέσα στο ghetto. Ενώ ο μπαμπάς μου ήταν ο αντάρτης του ΕΛΑΣ στην κατοχική Ελλάδα. Έχω μια καταγωγή !

    https://www.youtube.com/watch?v=pPBPkGmXftc

 3. Εγω δεν μπορω να καταλαβω γιατι φοβουνται, φυγανε απο τους κακους τους ρωσους, πηγανε στο ΝΑΤΟ με τους καλους τους αμερικανους (που ξοδευουν 700 δις εναντι 50-70 των ρωσων-δηλαδη τουλαχιστον τα δεκαπλασια) και ακομη συμπεριφερονται σαν να ειναι χεσμενοι.Δεν εμπιστευονται τους νεους φιλους τους.Εισαι τωρα με την παντοδυναμη αμερικη, δεν μπορεις να κλαιγεσαι και να λες θα ρθουν οι ρωσοι να μας παρουν το βιος μας.
  Εχεις φιλους με πλατες.

  Οπως ειπε και η μητερα ενος γνωστου μου, » πως αλλαξαν τα πραγματα, το 50-60-70 μας ελεγαν θα ρθουν οι κομμουνιστες και θα σας παρουν τα σπιτια και τωρα παρακαλαμε να βρουμε κανεναν ρωσο να τα πουλησουμε»

  1. Αυτά έχει η ατελείωτη λαιμαργία και γκρίνια σε υψηλό επίπεδο(φαταουλισμός), είναι όπως οι αμερικανοί που περιμένουν ακόμα εισβολή των κομμουνιστών, ενώ έχουν σοβαρότατα προβλήματα με εισροή και χρήση σκληρών ναρκωτικών από κεντρική και νότια λατινοαμερική στις ΗΠΑ.
   Από άλλου και άλλους περιμένουν και από άλλου τους έρχεται η φόλα.

   Φαίνεται λίγο για περίπτωση όπως στο παρακάτω(ας είναι στα τουρκικά δεν πειραζει, ούτε αλλάζει το νόημα).

   https://m.youtube.com/watch?v=kUmru2dWVCk

  2. @tsimuha re: η μητέρα ενός γνωστού μου… – την δική μου μητέρα, τότε μικρό παιδάκι, την έβγαλαν από το σπίτι τους, στην παγωνιά, στης 4:00 το πρωί της 10. 02. 1940, ΜΑΖΙ ΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100.000 ΑΛΛΟΥΣ την ίδια νύχτα, μέσα στην ίδια νύχτα ! Τους έβαλαν στα βαγόνια τρένου για αγελάδες, χωρίς καμία θέρμανση ή τουαλέτα και τους έστειλαν στην σκλαβιά, στα ορυχεία της Ουράλιας. Χωρίς λόγο ! Φτωχούς αγρότες, ζευγάρι με 3 μικρά παιδάκια. Μετά από 2 χρόνια δεν ζούσε σχεδόν κανένας πια από αυτούς κρατούμενους. Η μαμά το έσκασε από το ρώσικο ορφανοτροφείο, το 1946, και με βοήθεια πολλών άγνωστων στο δρόμο (είναι αξιοσημείωτο πώς κανένας δεν την πρόδωσε, παρά τις αυστηρότατες πείνες) έφτασε μετά από κάποιους μήνες πίσω, στην Πολωνία. Και έτσι σχεδόν 1 εκατομμύριο εκτοπισμένους Πολωνούς, με 300 χιλιάδες θύματα. Μέσα στο σύντομο περίοδο ρωσικής κατοχής, το 9_1939 – 6_1941. Εάν εσείς Κύριε ακόμα δεν καταλαβαίνετε γιατί δεν προτιμάμε την Ρωσία, από την Αμερική ? Τι να πω ? Θα θέλετε καλό γιατρό τότε ! By the way: Εως το 1914 οι Ουκρανοί ήταν οι καλύτεροι φίλοι τους. Και η Ρωσία ήταν επίσημος εγγυητής των συνόρων Ουκρανίας…

 4. Σχετικά με την αντίληψη ότι μόνο η ρωσική πλευρά διαθέτει όπλα που παραβιάζουν συνθήκες INF στο ψυχροπολεμικό μέτωπο στην Ευρώπη. Μια εγκατάσταση προβλεπόταν στην νοτιοδυτική Γερμανία, που σίγουρα δεν είναι το μοναδικό μέρος αφού οι αντιδράσεις των πολιτών στην περιοχή και γενικά στην Γερμανία κατά την εγκατάσταση αυτών των όπλων ήταν και είναι έντονες, αν και οι πληροφορίες είναι λίγες εξαιτίας της ανύπαρκτης σχέσης που έχει η διαφάνεια με την δύση όπως θέλουν να πιστεύουν ορισμένοι προβοκάτορες με προφανές ελλείψεις στην ενημέρωση σχετικά με το θέμα, η επειδή έτσι τους συμβούλεψαν να λένε.

  https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/d2/BGM-109G_Gryphon_-_ID_DF-ST-84-09185.JPEG

  Παρακάτω το συγκεκριμένο σύστημα με γερμανικό τράκτορα ΜΑΝ

  https://deacademic.com/pictures/dewiki/50/220px-BGM-109GGryphonTEL.jpg

  https://m.youtube.com/watch?v=2YQGiNC9abw

  https://m.youtube.com/watch?v=yegFCKWOPH0

  Αμερικάνικα πυρηνικά όπλα στην Γερμανία

  https://deacademic.com/dic.nsf/dewiki/2258099

 5. @dimitris
  Φίλτατε τα ελληνικά σου είναι μια χαρά,μην ανησυχείς,
  επέτρεψε μου να διαφωνήσω ελαφρώς με λίγες γνώσεις ή πληροφορίες αν θες που μπορεί να έχω.
  Προσωπικά τα πράγματα τα βλέπω κάπως διαφορετικά,ειδικά για τη περίοδο που μιλάμε, που δεν έχει αποκρυσταλλωθεί στη περιοχή συμπαγής εθνοτική ομάδα ¨με εξαίρεση γλωσσολογικά τους φιννικούς πληθυσμούς και ορισμένους άλλους που ήρθαν με τις εξ απω ανατολών ματακινήσεις αργότερα βέβαια”, ΑΡΑ όλα είναι ρευστά.Οπότε δε βλέπω ακόμα διαφορετικούς πολιτισμούς,όπως εσύ αναφέρεις 3,και διαφορετικά έθνη ιδιαίτερα στα πλαίσια που θέτεις.
  Ο όρος Ρουθενοί που αναφέρεις είναι εξωνύμιο των λατίνων,έτσι τους έλεγαν αυτοί δηλαδή οι δυτικοί οι ρωμαιοι-λατίνοι,δεν αντικατοπτρίζει την ημική ταυτότητα των πλήθυσμών που αναφέρεις,πως έβλεπαν δηλαδή οι οι ίδιοι τον εαυτό τους και τον πολιτσμό τους, αλλά είναι ητική αντίληψη των Ρωμαιών”δυτικών,ανατολικών,και νεολατίνων”. Πάνω κάτω δηλαδή, σε αυτό το ρευστό περιβάλλον, όλοι είναι Σλάβοι,και ασφαλώς ορισμένοι άλλοι λαοί που απορροφόνται όμως σταδιακά, εκσλαβίζονται δηλαδή. Το ινδοευρωπαικό “φύλο “των σλάβων που έχει ήδη υποστεί διαχωρισμό από τους πρωτοσλάβους,τον 9ο αιώνα γλωσσολογικά έχουμε ήδη το δυτικό,που είναι οι Πολωνοι,τον ανατολικο που είναι οι ρωσοι και το νοτιο κλαδο,πριν όλοι αυτοί μιλούσαν την ιδια γλωσσα και είχαν τα ιδια εθιμα και θρησκεία,οι Πολωνοι για παράδειγμα ομιλούν μια γλωσσα σλαβική μεν που έχει διαχωριστεί όμως σε ορισμένο βαθμό και ταξινομείται ως δυτικο σλαβική διαλεκτος σε αντίθεση με τους μισητούς σε εσένα ρώσους που είναι ναι μεν σλαβοι και αυτοί ,έχουν τον ίδιο πάνω κατω πολιτισμό αλλά ομιλούν την ανατολική σλαβική διάλεκτο.Ολοι αυτοί μαζί και με ορισμένους άλλους, κατοικουν σε μια ευρύτατη περιοχή που περιλαμβάνει πολλές σημερινές χώρες,όμως με παρόμοιο πολιτισμό και γλώσσα,χωρίς να έχουν αισθητές μεταξύ τους διαφορές,με επικυρίαρχους τις περισσότερες φορές, όχι πάντα,”είχαμε για παράδειγμα και Αβάρους επικυριάρχους σε σλαβικούς πληθυσμούς”, σκαδιναβικής καταγώγής “άρχοντες” τους λεγόμενους απογόνους του Ρουρικ, που συνδέονται “δυναστικά” αν θες μεταξύ τους ,αλλά βρίσκονται και σε αντιπαλότητα .Γενικά τη περίοδο αυτή είναι δύσκολο να μιλάμε για πολιτισμούς και πολιτισμικές διαφορές.Η θρήσκεία ακόμα δεν τους έχει διαχωρίσει σε μεγάλο βαθμό. κτλ.Η κατάσταση είναι ανάλογη με τη περιοχή της κεντρικής Ασίας και ινδικής υποηπείρου μετά τον τζέκινς χαν.

  1. @κλείτος ο μέλας re: «με τους μισητούς σε εσένα ρώσους…» – δεν είπα τίποτα κακό για τον λαό αυτό ! Το αντίθετο ! Θα έλεγα πολλά τα καλά, τα ανθρώπινα και φιλικά ! Μα εκεί κάτι άλλο είναι ο λαός, και άλλο τα ελίτ της Μόσχας, με αδιάλλακτη εγκληματική τους στάση, από το 12ο αιώνα. Ναι, έχεις δίκαιο με τα λατινικά-αγγλικα κλπ… – και εμείς έχουμε πρόβλημα με το αόριστο «Ρουθενή… Ρως… «. Στα πολωνικά ήταν ξεκάθαρο, έως το 1939. Ποιός ήταν Ρώσος (έθνικότιτα, τίποτα κακό για εμάς), ποιός ο Μόσκαλ (φιλοσοφία του κράτους αυτού, βέβαια μισητή από εμάς, και αυτός μισητός), ποιός ήταν ο Rusin (Ρούσιν) – εθνικότητα, έως το 19ο αιώνα τους είδαμε ως ένα μεγάλο φυλή από τα πολλά πολωνικά φυλά. Και ποιος ο Ουκρανός (φιλοσοφία, εθνικιστική το λιγότερο να ονομάζω, μα όχι εθνικότητα). Η γιαγιά έλεγε στην μαμά μου: Στην οικογένεια μας ποτέ δεν υπήρχε ούτε ένας Ουκρανός ! Όλοι (δηλαδή οι πρόγονοι) ήταν μόνο οι δική μας (δηλαδή Πολωνοί και Ρουσίνοι/Ρουθενοι)… – μα αυτές αποχρώσεις δεν μεταφράζονται σωστά στα αγγλικά… Και τώρα μπέρδεψαν τα πράγματα – όλοι ονομάζονται «Ουκρανοί», ενώ οι Ρουθένοι ονομάζονται μόνο οι «λαϊκοι» κάτοικοι των πολωνό-ουκρανικών-σλοβακικών συνόρων. Παντός 2 εβδομάδες χρειαζόμουν να μάθω παθητικώς (δηλαδή να καταλαβαίνω χωρίς πρόβλημα) τα ουκρανικά, ενώ και μόνο 2 εβδομάδες χρειαζόταν να μάθει η φιλενάδα μου μου, να καταλαβαίνει καλά πολωνικά.

  2. «…Γενικά τη περίοδο αυτή είναι δύσκολο να μιλάμε για πολιτισμούς και πολιτισμικές διαφορές…» – τη περίοδο της Αναγέννησης ο πληθυσμός της σημερινής Πολωνίας ή σημερινής δυτικής και κεντρικής Ουκρανίας ήταν περίπου 20-10 άτομα ανά 1 τετραγωνικό χλμ. Δηλαδή όπως και στην περισσότεροι δυτική Ευρώπη ήταν τότε. Και της σημερινής (ευρωπαϊκής) Ρωσίας ήταν 2 άτομα ανά 1 τετρ. χλμ.

 6. Δουκα κανε ενα μονιμο θεμα «ΠΕΡΙ ΑΝΕΜΩΝ ΚΑΙ ΥΔΑΤΩΝ» ωστε να μπαινει μεσα ο καθε ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ-ΒΛΑΜΜΕΝΟΣ-ΧΑΖΕΜΕΝΟΣ-ΧΩΡΙΣΜΕΝΟΣ-ΧΕΣΜΕΝΟΣ και να λεει τον πονο του και ετσι να μην Γ@ΜΑΕΙ ολα τα αλλα θεματα.

  Επισης οποιος νομιζει οτι εχει τα ΚΑΚΑΛΑ η Ουκρανια ειναι δυο ωρες με το αεροπλανο, ας παει να καταταγει με τους ναζιστες και ας βγαλει ολα του τα απωθημενα στο Donesk ας πουμε.

 7. «From tsimuha to GIDIA & PAVLIDIS (Κing GIDI)”

  “Στάνη ο ΦΑΙΔΩΝ” 30 συναπτά έτη στην εκτροφή GIDAS

  Μετά από πολυετείς μελέτες σας παρουσιάζουμε το νέο μας προϊόν

  “GIDIA χωρίς ΚΑΚΑΛΑ”,

  Μετά τα απλά GIDIA, μετά τα poustroGIDIA ράτσας pavlidis ένα
  νέο προϊόν είναι έτοιμο να κατακτήσει την αγορά.

  “Tα ΑΚΑΚΑΛΑ GIDIA”, θα νιώσετε μια πανδαισία γεύσεων και αρωμάτων στον ουρανίσκο σας

  Προσοχή στις απομιμήσεις, μόνο τα γνήσια “ΑΚΑΚΑΛΑ GIDIA” φέρουν με έντονο πράσινο
  χρώμα την σφραγίδα “Στανη ο ΦΑΙΔΩΝ”
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  .

  Βολη βληματος Iskander στο Kapustin Yar

 8. Δεν περασε το παιδι σας στο πανεπιστημιο, κανενα προβλημα.
  Η «Στανη ο Φαιδων» μπαινει δυναμικα στον χωρο της εκπαιδευσης και παρουσαζει το «ΙΕΚ GIDOτροφιας Στανη ο ΦΑΙΔΩΝ».
  Σε ενα ειδυλλιακο περιβαλλον μεσα στην καταπρασινη φυση μπορειτε να στειλετε τα παιδια σας να σπουδασουν την υψηλη τεχνη της GIDOτροφιας οπως μονο εμεις εξασκουμε τα τελευταια 30 χρονια.
  Διδασκουν GIDIA υψηλου μορφωτικου επιπεδου
  Dr GIDOpavlidis , δεν χρειαζονται συστασεις, ολα τα ξενα φορουμ οταν θελουν αναλυση απο εναν ρωσοπαπαροαναλυτη ο Dr GIDOpavlidis ειναι η πρωτη τους επιλογη.
  Dr GIDOkelepouris . το μοναδικο GIDI καρναβαλος, ολοι τον ξερουν, κανει αυτα που ντρεπονται οι αλλοι να κανουν.
  Καμια δουλεια δεν ειναι ντροπη, φερτε το παιδι σας να μαθει την τεχνη του GIDIβοσκου, μας ξερετε, μας εμπιστευεστε, τριαντα χρονια ειμαστε στην πρωτοπορια της GIDOβοσκης.
  Τιμες φιλικες, κανουμε και δοσεις, εχουμε και POS.

  29 GIDOτροφοι συνιστουν «Στανη ο ΦΑΙΔΩΝ» αυτοι ξερουν.
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  Bολες πυραυλων «Искандер-М στο Καζακσταν στα πλαισια της «Центр-2019»

  https://youtu.be/N94PWLLCNeA?t=4

 9. «Στανη ο Φαιδων» (διατηρουμε και παραρτημα στο Poutanistan Point) πρωτη στα GIDIA (30 χρονια εμπειριας στην εκτροφη GIDAS ) πρωτη και στις PIPES ( 77 ολοκληρες!-κουραγιο Φαιδων άλλες 23 εμειναν για το βραβειο)
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  Στην περιοχη Курской η 448th Missile Brigade of the 20th Combined Arms αντικαθιστα τα συστηματα Tochka-U με
  Iskander-M.
  Το προσωπικο της ταξιαρχιας υφισταται εκπαιδευση στο νεο συστημα.
  Η 448th Missile Brigade ηταν η μοναδικη στην Δυτικη Στρατιωτικη Περιφερεια που ηταν εξοπλισμενη με το συστημα
  Tochka-U.

  https://военное.рф/2019/%D0%97%D0%B2%D0%BE15/

 10. «Аэробаллистические ракеты комплекса управляются на всем протяжении полета, что делает их траекторию непредсказуемой и затрудняет перехват средствами ПРО.» – Και κάτι 90+ εκτοξευτήρες, σε 42 καινούργια καταφύγια, υπολογίζοντας μόνο αυτούς στην περιοχή του Καλινινγκράντ.

  Άρα και κατανοητό πρέπει είναι γιατί απέναντι τους θα έρθουν τα PAC-3 MSE. Εκεί που έως σήμερα δεν υπάρχει τίποτα. Επαναλαμβάνω: Εκεί που έως σήμερα δεν υπάρχει ακόμα τίποτα !

  Και πια όχι τα παραμύθια σε στυλ
  «Μα το ΝΑΤΟ περικυκλώνει την Ρωσία με βάσεις και η Ρωσία πρέπει να αμυνθεί».

 11. ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΛΟΥΦΛΗΔΕΣ (a.k.a Kostas)

  https://i.imgur.com/klkxrKG.jpg

  «Στανη ο Φαιδων» (διατηρουμε και παραρτημα στο Poutanistan Point) πρωτη στα GIDIA (30 χρονια εμπειριας στην εκτροφη GIDAS ) πρωτη και στις PIPES (100 plus!)

  Tωρα ο GIDOpavlidis και στο διαστημα ( Pavlidis…. the last frontier GIDI)
  .
  .
  .
  ..

  .

  Iskander στα χιονια

  https://youtu.be/cCYSJTq_OFE?t=117

 12. ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΛΟΥΦΛΗΔΕΣ (a.k.a Kostas)

  https://i.imgur.com/klkxrKG.jpg

  «Στανη ο Φαιδων» (διατηρουμε και παραρτημα στο Poutanistan Point) πρωτη στα GIDIA (30 χρονια εμπειριας στην εκτροφη GIDAS ) πρωτη και στις PIPES (100 plus!)

  Tωρα ο GIDOpavlidis και στο διαστημα ( Pavlidis…. the last frontier GIDI)

  .
  .
  .
  .
  .

  Ελα GIDOpavlidi κανε μια ακομη PIPA στον tsimuha ( βαλε τα δυνατα σου και ανοιξε την μουσουδα σου όπως μονο εσυ ξερεις……)

  Βολη Iskander στο εκπαιδευτικο κεντρο Капустин Яр του Астраханской

  https://youtu.be/HD3nG9dYP2M?t=79

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.