Ρωσία: Το Ναυτικό παρέλαβε νέα όπλα το 2019

©mod.go.jp | Το ρωσικό πλοίο έργου 1234, κλάσης Nanuchka-III, Smerch 423, μετά την αναβάθμιση του.

Το 2019 το ελικόπτερο Mi-28NM δοκιμάστηκε στον πόλεμο της Συρίας. Το πυρηνικό υποβρύχιο κλάσης Borey-A έργου 955A έλαβε νέα εξωτερική μορφή. Τα μικρά πλοία πυραύλων κλάσης Ovod έργου 12341 ετοιμάζονται για να αναβαθμιστούν. Άρματα μάχης Τ-80BVM παραδοθήκαν για πρώτη φορά στην Άπω Ανατολή. Οι Κομάντος παρέλαβαν αθόρυβα τυφέκια ASM. Οι Στρατιώτες εκπαιδεύονται στον χειρισμό του νέου εξοπλισμού, γράφει η ρωσική εφημερίδα Ιζβέστια.

Το υποβρύχιο στρατηγικών βαλλιστικών πυραύλων (SSBN) έργου 955A έλαβε νέα εξωτερική μορφή. Το “Πρίγκιπας Βλαδίμηρος” είναι το πρώτο. Διαφέρει στην μορφή σε σχέση με τους προγόνους του, “Γιούρι Ντολγουρουκι”, “Αλεξάντερ Νιέφσκι” και “Βλαντιμίρ Μονομάχ” έργου 955. Το υποβρύχιο δεν διαθέτει πλέον το επονομαζόμενο κέρας της πλατφόρμας εκτόξευσης πυραύλων και τις προεξοχές μπροστά από τον μεσόδομο του. Τα πλευρά της πλώρης έγιναν πιο υδροδυναμικά. Η υπερκατασκευή άλλαξε. Το προφίλ της μειώθηκε στο κατάστρωμα στο πρώτο υποβρύχιο. Το “Πρίγκιπας Βλαδίμηρος” διαθέτει μεσόδομο παραδοσιακής εμφάνισης.

Το SSBN “Πρίγκιπας Όλεγκ” θα διαθέτει επίσης μοναδική εμφάνιση. Η τελική εικόνα του έργου 955A θα καθοριστεί μετά τις συγκριτικές δοκιμές των δύο υποβρυχίων.

Το 2019, το ρωσικό Ναυτικό ξεκίνησε την αναβάθμιση των μικρών πλοίων πυραύλων του έργου 12341. Δέχθηκαν σύγχρονα συστήματα ελέγχου πυρός και αποτελεσματικούς και ισχυρούς πετρελαιοκινητήρες. Τα πολεμικά πλοία κλάσης Ovod δεχθήκαν νέο πυροβόλο AK-176MA και υποχητικούς πυραύλους Kh-35U με ενεργή αυτοκατεύθυνση. Μπορούν να προσβάλουν στόχους σε απόσταση 260 χλμ.

Τα πολεμικά πλοία θα επιχειρούν σε παράκτια ύδατα (brown water). Τα πλοία έργου 1234 συμμετείχαν για πρώτη φορά σε πολεμικές επιχειρήσεις στην σύγκρουση με την Γεωργία. Το Mirazh εξαπέλυσε έναν πύραυλο που βύθισε ένα γεωργιανό ταχύπλοο την 10η Αυγούστου 2008.

Απόδοση/Μετάφραση απο το navyrecognition.com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.