Ρωσία: Μονάδες Διαβιβάσεων παρέλαβαν οχήματα P-230T

©Vitaly Kuzmin | Οχημα διοίκησης και Δ/Β P-230T επί σκάφους οχήματος Tigr-M.

Οι μονάδες Διαβιβάσεων της Στρατιάς συνδυασμένων όπλων της ρωσικής Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας παρέλαβαν κινητά συστήματα διοίκησης και επικοινωνιών P-230T επί θωρακισμένων οχημάτων Tigr-M.

“Το εξελιγμένο όχημα διοίκησης P-230T επιτρέπει την δημιουργία ασφαλούς επικοινωνίας εικονοτηλεδιάσκεψης μεταξύ του σημείου διοίκησης και των Διοικητών Ταγμάτων στο πεδίο”, ανακοίνωσε το γραφείο ενημέρωσης του ρωσικού υπουργείο άμυνας. Το διοικητικό όχημα P-230T παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο κοινό κατά την Παρέλαση της Νίκης 2018 στο Βορονέζ.

Το όχημα διαθέτει εξελιγμένο τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό για εικονοτηλεδιασκέψεις, τηλεφωνικές επικοινωνίες και ηλεκτρονική αλληλογραφία εν κινήσει και εν στάσει. Οι αυτοματοποιημένοι σταθμοί εργασίας του οχήματος επιτρέπουν στους επικεφαλής να επιβλέπουν σε πραγματικό χρόνο το επιχειρησιακό περιβάλλον στην περιοχή ενδιαφέροντος. Οι Διοικητές Μονάδων μπορούν να μεταδώσουν στα υψηλότερα κλιμάκια διοίκησης δεδομένα σύμφωνα με τις αλλαγές στην τακτική κατάσταση.

“Το όχημα είναι εξοπλισμένο με σύγχρονο τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό για την παροχή κρυπτογραφημένης τηλεφωνίας, υπηρεσιών ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και εικονοτηλεδιασκέψεων εν κινήσει και εν στάσει. Οι αυτοματοποιημένοι σταθμοί εργασίας στο σύγχρονο όχημα επιτρέπουν στα ανώτερα κλιμάκια διοίκησης να βλέπουν σε πραγματικό χρόνο την κατάσταση στην περιοχή ενδιαφέροντος και στον Διοικητή του Σχηματισμού να μεταδίδει άμεσα στοιχεία για τις αλλαγές στην τακτική κατάσταση”, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο άμυνας.

Το νέο διοικητικό όχημα είναι εξοπλισμένο με δορυφορικές επικοινωνίες για την μετάδοση δεδομένων με ταχύτητα 10 Mbit/s και ραδιοσήματα υψηλής συχνότητας (HF Radio) για την επίτευξη αξιόπιστων επικοινωνιών σε αποστάσεις άνω των 50 χιλιομέτρων και σε 300 συνδρομητές. Οι απρόσκοπτες επικοινωνίες παρέχονται τόσο εν κινήσει όσο και εν στάση και δεν υπάρχει ανάγκη για την ανάπτυξη επιπρόσθετου εξοπλισμού. Το σύμπλεγμα είναι εξαιρετικά ανθεκτικό στις παρεμβολές. Τα μηνύματα είναι κωδικοποιημένα και σε περίπτωση υποκλοπής η αποκωδικοποίηση τους καθίσταται αδύνατη. Το σύμπλεγμα διαθέτει αυτόνομες πηγές ισχύος και συστήματα υποστήριξης των βασικών λειτουργιών του.

Το Tigr-M ή GAZ-233114 είναι μια βελτιωμένη έκδοση του 4Χ4 βασικού τακτικού ελαφρού οχήματος Tigr GAZ-2330. Το όχημα παράγεται από την ρωσική αμυντική βιομηχανία Εργοστάσιο Μηχανημάτων Αρζαμάς, μια θυγατρική αμυντική εταιρεία, το οποίο συνεχίζει να βελτιώνεται διαρκώς. Το όχημα αναπτύχθηκε από την Αμυντική Βιομηχανική Εταιρεία σύμφωνα με τις απαιτήσεις του ρωσικού υπουργείου άμυνας για να διευρύνει τον επιχειρησιακό φάκελο του ειδικού οχήματος Tigr. Με μεταφορική ικανότητα ως 10 πλήρως εξοπλισμένων Στρατιωτών, το τροχοφόρο θωρακισμένο όχημα Tigr-M εχει βάρος μάχης 5300 κιλών και προσφέρει ωφέλιμο φορτίο 1500 κιλών.

Απόδοση/Μετάφραση απο το ArmyRecognition.com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.