Το πλοίο αμφίβιων επιχειρήσεων, Πέτερ Μοργκούνοφ, έργου 11711 που κατασκευάστηκε στο ναυπηγείο Γίνταρ ξεκίνησε τις δοκιμές εν πλω, όπως ανακοίνωσε η Ηνωμένη Ναυπηγική Επιχείρηση (USC).

“Το Πέτερ Μορκγούνοφ αναχώρησε στην Βαλτική Θάλασσα για να εκτελέσει δόκιμες οι οποίες συνδυάζονται με τις δοκιμές αποδοχής. Το πλήρωμα και η ομάδα ελέγχου θα ελέγξουν όλα τα συστήματα και τους μηχανισμούς του”, ανέφερε η USC στην ανακοίνωση της.

Το πολεμικό πλοίο πρόκειται να παραδοθεί στον πελάτη το πρώτο τρίμηνο του 2020.

Το Πέτερ Μορκγούνοφ είναι το πρώτο πλοίο μαζικής παραγωγής του έργου 11711. Το πρώτο πλοίο Ιβάν Γκρέν είναι στην ενεργό υπηρεσία από τον Ιούνιο 2018. Επι του παρόντος το ναυπηγείο Γίνταρ κατασκευάζει τα πλοία του έργου Βλάντιμιρ Αντρέεφ και Βασίλι Τρούσι.

©TASS Φωτογραφία αρχείου | Το πρώτο αποβατικό πλοίο της Ρωσίας “Ιβαν Γκρέν” (135) έργο 1171

Τα μεγάλα αποβατικά πλοία έργου 11711 είναι σχεδιασμένα για αποβατικές επιχειρήσεις στις εχθρικές περιοχές και την μεταφορά εξοπλισμού και υλικών. Σε περίοδο ειρήνης εμπλέκονται σε ανθρωπιστικές αποστολές. Το πλοίο κεκλιμένης επιφάνειας πρόσβασης (Ro/Ro) έχει διαμπερές δίοδο από την πλώρη προς την πρύμνη για την μεταφορά τεθωρακισμένων. Έχει υπερκατασκευή δύο υπερστεγασμάτων, την γέφυρα και το επίστεγο, και ένα υπόστεγο στην πρύμνη για δυο ελικόπτερα. Η επεκταμένη κατασκευή επιτρέπει στο υπόστεγο να χωρέσει δύο ελικόπτερα.

©United Shipbuilding Corporation | Το μεγάλο αποβατικό πλοίο Πέτερ Μοργκούνοφ αποπλέει από το Μπαλτίισκ για τις δοκιμές εν πλω. 13 Δεκ. 19.

Το κύτος και υπερκατασκευή είναι κατασκευασμένα απο χάλυβα. Το πλοίο μπορεί να μεταφέρει δεκατρία άρματα μάχης ή τριάντα έξι τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού. Η δύναμη των Πεζοναυτών είναι 300-380 άτομα. Το αποβατικό πλοίο μπορεί, επίσης, να μεταφέρει έναν ενισχυμένο λόχο Πεζοναυτών μαζί με το οργανικό στρατιωτικό υλικό του και να τον αποβιβάσει με την χρήση πλωτήρων. Αντί της αποβατικής δύναμης, το πλοίο μπορεί να μεταφέρει 1500 τόνους φορτίου . Μπορεί να μεταφέρει ένα ή δυο ελικόπτερα Ka-29 ή Ka-52K. Στα πυροβόλα όπλα του πλοίου περιλαμβάνονται ένα AK-630M-2 Duet των 30 χλστ και δυο AK-630M των 30 χλστ. Το εκτόπισμα του είναι 5000 τόνοι, το μήκος 120 μέτρα και το πλάτος 16,5 μέτρα. Η ταχύτητα του είναι 18 κόμβοι, η δυνατότητα πλεύσης είναι 30 ήμερες και το πλήρωμα αποτελείται από εκατό άτομα.

Απόδοση/Μετάφραση απο το navalnews.com για την Προέλαση.

One Response

  1. Denis-LM

    Τελείως αποτυχημένη κλάση πλοίων που ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 2004
    Υπάρχει ένα μόνο πλοίο σε υπηρεσία και το κακόμοιρο το Petr Morgunov είναι σε sea trials από το 2015
    Παρακμή….

    Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: