Ρωσία: “Ο νέος πύραυλος Hermes μπορεί να καταστρέψει όλα τα Δυτικά άρματα μάχης”

©TASS | Ο νέος ρωσικής κατασκευής πύραυλος Hermes στην έκθεση Army 2020 στην περιφέρεια Μόσχας

Ένας πολυηχητικός πύραυλος του νέου συστήματος μεγάλου βεληνεκούς Hermes της Ρωσίας θα μπορεί να καταστρέψει όλα τα Δυτικά άρματα μάχης με σχεδόν 100% εγγύηση όπως αποδείχθηκε κατά τις δοκιμές, δήλωσε στο TASS ο εκπρόσωπος τύπου του γραφείου μελετών κατασκευής οργάνων Shipunov κατά την έκθεση Army 2020.

Το γραφείο μελετών κατασκευής οργάνων Shipunov είναι μια θυγατρική της εταιρείας συστημάτων υψηλής ακρίβειας της κρατικής τεχνολογικής επιχείρησης Rostec. Το Hermes αποκαλύφθηκε στην έκθεση αμυντικού και τεχνολογικού υλικού Army 2020 που έλαβε χώρα αυτήν την εβδομάδα στην περιφέρεια της Μόσχας.

“Λαμβάνοντας υπόψη τα αποτελέσματα ενός πλήρους κύκλου δοκιμών του Hermes στο πεδίο βολών, κατά τη διάρκεια των όποιων το σύστημα χτύπησε διαφόρων τύπων στόχους, διαπιστώθηκε ότι μόλις ένας πύραυλος θα είναι αρκετός για να καταστρέψει σίγουρα οποιοδήποτε υφιστάμενο Δυτικό άρμα μάχης”, δήλωσε εκπρόσωπος τύπου, προσθέτοντας ότι η πιθανότητα καταστροφής ήταν 98-99 τοις εκατό.

Ο πύραυλος Hermes δύναται να παρεκκλίνει περίπου 50 εκατοστά από τον στόχο ακόμα και όταν εκτοξεύεται από το μέγιστο βεληνεκές των 100 χλμ (62 μίλια), με το πυρομαχικό να πετάει με τέσσερις φόρες την ταχύτητα του ήχου, δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Το σύστημα Hermes περιλαμβάνει αρκετά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (ΜΕΑ) αναγνώρισης και καθοδήγησης που βοηθάνε στον εντοπισμό και καταύγαση του στόχου.

Ένα από τα χαρακτηριστικά του συστήματος είναι η μικρή μονάδα μάχης με τους εκτοξευτές έξι πυραύλων. Η μονάδα μπορεί να τοποθετηθεί πάνω σε οποιοδήποτε σκάφος, συμπεριλαμβανομένων και αυτών των τεθωρακισμένων οχημάτων.

Το Hermes μπορεί να παρέχει πυρά ομοβροντίας εναντίον έξι στόχων ταυτόχρονα. Εκτός από τα εχθρικά τεθωρακισμένα οχήματα, οι πύραυλοι του συστήματος είναι αποτελεσματικοί κατά διοικητικών οχημάτων, κέντρων επικοινωνιών και αποθηκών. Ο πύραυλος έχει πολεμική κεφαλή 20 κιλών TNT υψηλής εκρηκτικότητας διασποράς.

©Anton Novoderezhkin/TASS

Απόδοση/Μετάφραση απο το armyrecognition.com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Μία Απάντηση

  1. Λιπών – ποιο είναι το και τι είναι το καινούργιο που η άλλοι δεν το έχουν ?

    “Να παρεκκλίνει περίπου 50 εκατοστά από τον στόχο ακόμα και όταν εκτοξεύεται από το μέγιστο βεληνεκές των 100 χλμ” – μα φυσικά ! Αφού εργάζεται με τη χρήση ενός ανακλώμενη ακτίνα λέιζερ. Δεν βρίσκει στόχους, στα 100 χλμ, μόνη της !

    «Μονάδα μάχης με τους εκτοξευτές έξι πυραύλων» ? Μα το 2003 παρουσιάστηκε ίδια μονάδα, μόνο που εφοδιασμένη ήταν τότε με 12 πυραύλους, ακόμα και με δική της οπτική κεφάλα, συν καθοδήγηση μέσω ραδιοφωνικών εντολών. Και τι έγινε μετά ? – Τίποτα. 17 χρόνια πέρασαν χωρίς συνέχιση. Και τώρα απλά προστέθηκε ένα drive stage, για να περάσει ο πύραυλος πιο πολλά χιλιόμετρα. Και μια κλασική κεφάλα, την οποία έχουν σήμερα και όλοι άλλοι παραγωγή αντιαρματικών όπλων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.