Ρωσία: Ο Βόρειος Στόλος θα σχηματίσει Ναυτική Ταξιαρχία Μηχανικού

Η Ναυτική Ταξιαρχία Μηχανικού του Βόρειου Στόλου θα ιδρυθεί το 2020 όπως ανέφεραν πήγες προσκείμενες στο ρωσικό Ναυτικό. Θα είναι εξοπλισμένη για ευρύ φάσμα αποστολών που κυμαίνονται από την κατασκευή και ανακατασκευή των εγκαταστάσεων υποδομής ως την έφοδο σε οχυρωμένες θέσεις. Η Ταξιαρχία θα περιλαμβάνει ομάδες ελιγμού εξοπλισμένες με οχήματα παντός εδάφους, μικρά οχήματα (buggies) για ελώδεις περιοχές, προωθητήρες γαιών και εξοπλισμό εγκατάστασης σιδηροτροχιών. Ο σχηματισμός θα διαθέτει επίσης και εκπαιδευμένους σκύλους.

Οι μονάδες Ναυτικού Μηχανικού διαφέρουν απο τις μονάδες του Στρατού Ξηράς στην ικανότητα τους να επιχειρούν στις ακτές. Πρέπει να εκκαθαρίζουν ναρκοπέδια και να κατασκευάζουν προσβάσεις για την ναυτική απόβαση και σημεία επιβίβασης.

Η Ταξιαρχία θα διαθέτει μονάδες ελεύθερων σκοπευτών, πλωτών γεφυρών και κωλυμάτων μηχανικού. Οι μονάδες γεφυροσκευής πρέπει να αναπτύσσουν γέφυρες ή προσωρινά αγκυροβόλια και είναι εξοπλισμένες με αλεξίσφαιρες στολές κατάδυσης. Το σωσίβιο Korsar-MP είναι κατασκευασμένο από αδιάβροχο ύφασμα με μαλακά ενσωματωμένα αλεξίσφαιρα πακέτα. Οι αλεξίσφαιρες πλάκες αντέχουν την προσβολή από βολίδες των 7,62 χλστ και 5,56 χλστ που εκτοξεύονται από αποστάσεις αρκετών μέτρων. Ένας άνθρωπος μπορεί να κολυμπήσει έως 10 ώρες φορώντας αυτή την στολή. Το σωσίβιο έχει φωτεινό σημαντήρα.

Οι μονάδες εφόδου πρέπει να προσεγγίσουν τις εχθρικές θέσεις όσο το δυνατόν πιο κοντά υπό εχθρικά πυρά και είναι προστατεύονται από τις βολίδες και τα θραύσματα με τις βαριά αλεξίσφαιρες στολές OVT-35h. Ο ιματισμός προστατεύει ολόκληρο το σώμα του βατραχανθρώπου. Ο συνδυασμός πλακών άκαμπτου μετάλλου, πλαστικών και κεραμικών υλικών και εύκαμπτων στοιχείων υφάσματος αραμιδίου παράγει μια ελαφριά στολή, άλλα έτσι και αλλιώς είναι δύσκολο να κινηθείς με αυτήν.

Άνδρες του Μηχανικού φορώντας αλεξίσφαιρες στολές θα εκκαθαρίσουν διαδρομές για το προελαύνων πεζικό, θα καταστρέψουν κωλύματα και πολυβολεία και κτίρια. Οι κομάντος θα αποκρύψουν στοιχειά ναρκοπολέμου στα μετόπισθεν του εχθρού και θα στήσουν ενέδρες.

Η Σοβιετική Ένωση διατηρούσε μια σημαντική δύναμη στην Αρκτική, συγκεκριμένα, το 6ο Σώμα Συνδυασμένων Όπλων. Μετά το 1991 μετέπεσε σε βάσεις αποθήκευσης και διαλύθηκε το 1998.

Το θέατρο επιχειρήσεων της Αρκτικής διακρίνεται από τα αρκετά νησιά τα οποία πρέπει να επανδρωθούν γρήγορα σε περίπτωση απειλής, δήλωσε ο ειδικός Βλαντίσλαφ Σουριγιν. “Επίσης, πολλά νησιά στην περιοχή ελέγχονται από τον δυνητικό αντίπαλο μας. Η δημιουργία ενός μεγάλου Σχηματισμού Μηχανικού θα ενισχύσει τις παράκτιες ικανότητες μας,” δήλωσε.

Ο ρωσικός Στρατός αναδιαμορφώνει τα στρατεύματα του Μηχανικού από το 2018. Από μονάδες υποστήριξης εξελίσσονται σε μια ανεξάρτητη δύναμη εφόδου ικανή να συμμετέχει σε σύγχρονες πολεμικές επιχειρήσεις. Νωρίτερα, οι Μηχανικοί έπρεπε να κατασκευάζουν οχυρώσεις, να διανοίγουν δρόμους και να “απλώνουν” γέφυρες. Τώρα, θα πρέπει, επίσης, να πολεμούν στις πόλεις, να στρώνουν νάρκες και να εκκαθαρίζουν τα εδάφη από τα εχθρικά εκρηκτικά.

Τάγματα Μηχανικού Εφόδου έχουν δημιουργηθεί σε όλες τις Ταξιαρχίες των περιφερειών και των ναυτικών υπαγωγών.

Τα Συντάγματα Μηχανικού διαθέτουν τους ίδιους Λόχους. Αξιωματικοί για τις Μονάδες Μηχανικού εκπαιδεύονται από το 2014 στην Ανωτάτη Στρατιωτική Σχολή Μηχανικού Τουμέν. Οι πρώτοι απόφοιτοι έίσερχονται τώρα να υπηρετήσουν στο Όπλο, γράφει η εφημερίδα Ιζβέστια.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Μία Απάντηση

  1. Οι γνωστοί ως «Sturmpioniere» οπλίτες του μηχανικού στην νεότερη πολεμική ιστορία, σε έκδοση 2.0(όπως λένε σήμερα), με σύγχρονα(αλλά και παραδοσιακά όπου προσφέρεται) μέσα/εργαλεία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.