Ρωσία: Νέο υλικό για αλεξίσφαιρα

© Vitaly Kuzmin | Αλεξίσφαιρο τακτικό γιλέκο 6B46. Η θωράκιση σώματος θα επωφεληθεί από το νέο υλικό βοροκαρβίδιο για μεγαλύτερη προστασία.

Η επιχείρηση RT-Khimcomposite παρουσίασε τις δέκα πρώτες δοκιμαστικές παρτίδες του βοροκαρβίδιου για την παραγωγή του ελαφρού και υπέρ-ανθεκτικού κεραμικού για την θωράκιση ένας γενιάς με ενισχυμένα χαρακτηριστικά, όπως ανακοίνωσε η επιχείρηση Rostec.

Η παραχθείσα τεχνολογία σχεδιάστηκε από το Ερευνητικό Ινστιτούτο Χημικών Ουράλιων (UNIKHIM) της RT-Khimcomposite. Το ποιόν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του προτύπου ASTM C750-09.

Η θωράκιση βοροκαρβίδιου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προστασία στρατιωτών και υλικών από τα βλήματα μεσαίου 7,62 χλστ και μεγάλου διαμετρήματος 14,5 χλστ που βάλλονται από τυφέκια ελεύθερων σκοπευτών και πολυβόλων. «Η τεχνολογία παράγει αποτελέσματα σε επίπεδο καλύτερων ανάλογων παγκοσμίως. Το νέο υλικό μειώνει το βάρος εξοπλισμού στρατιώτη, συμπεριλαμβανομένων γιλέκων και κρανών προστασίας, χωρίς να μειώνει τις ποιότητες προστασίας. Η επιχείρηση θα κατασκευάσει βοροκαρβίδιο για τους Ρώσους κατασκευαστές ελαφριών κεραμικών θωρακίσεων,» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της RT-Khimcomposite Κυρίλ Σούμπσκι.

Νωρίτερα η UNIKHIM είχε κατασκευάσει μια πειραματική παρτίδα βοροκαρβίδιου. Χρησιμοποιήθηκε ως ακατέργαστο υλικό για την παραγωγή των στοιχείων θωράκισης, Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι ότι υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή στοιχείων θωράκισης σε διάφορα μεγέθη. Οι πλάκες θωράκισης δοκιμάστηκαν επιτυχώς από το ινστιτούτο TsNIITOCHMASH.

Η RT-Khimcomposite σχεδίασε το υλικό στο πλαίσιο του προγράμματος εγχώριας παραγωγής ώστε να διασφαλιστεί η αυτάρκεια στους κρίσιμους αμυντικούς τομείς.

Απόδοση/Μετάφραση απο το ArmyRecognition.com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Μία Απάντηση

  1. Στην εποχή ενός Αχιλλέα και μέγα Αλεξάνδρου, ασχολούνταν και στην Ελλάδα με την ανάπτυξη και παραγωγή ατομικών θωρακίσεων, ενώ στην συνέχεια και μέχρι σήμερα φαίνεται να αφοσιώνονται σε προϊόντα εισαγωγής επειδή προτιμούν έτοιμες λύσεις (χωρίς οικονομικό ρίσκο, όπως συνηθίζουν να λένε μερικοί). Η συνέπεια για τον πεζικάριο στον ΕΣ είναι να υστερεί πλέον σε 2 σημεία στο θέμα θωράκισης/προστασίας, 1ον στο ατομικό και 2ον στα οχήματα μεταφοράς και μάχης(εφόσον ο στόλος αυτών αποτελείται στην πλειοψηφία απο οχήματα με ελαφριά έως ανύπαρκτη θωράκιση για τις σημερινές απαιτήσεις).

    Παρακάτω ένα ενδιαφέρον άρθρο σχετικό με το θέμα ατομική θωράκιση.

    Ατομική Θωράκιση και Βαρύ Πεζικό

    https://con-ops.blogspot.com/2019/04/atomikh-uvrakish-kai-bary-peziko.html

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.