Ρωσικός βελτιωμένος ιπτάμενος κυνηγός αρμάτων Mi-28NM εντοπίστηκε στην Συρία

Η τελευταία έκδοση του ρωσικού βελτιωμένου επιθετικού ελικοπτέρου, γνωστό ως Mi-28NM, εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Συρία.

Το βελτιωμένο Mi-28NM εμφανίστηκε σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα την 21η Μαρτίου από τους σύρους μαχητές που πολεμούν στην βόρεια Χάμα.

Το νέο ρωσικό επιθετικό ελικόπτερο αναπτύχθηκε για ελάχιστο χρονικό διάστημα στα συριακά πεδία μαχών για επιχειρησιακές δοκιμές, σύμφωνα με τοπική πηγή.

Το Mi-28NM ειναι η τελευταία έκδοση του επιθετικού ελικοπτέρου Mi-28 που διαθέτει αναβαθμίσεις που βασίζονται στις εμπειρίες της Ρωσίας στην Συρία. Το βελτιωμένο ελικόπτερο ειναι σχεδιασμένο για να αναζητεί και καταστρέφει εναέριους στόχους που πετούν με μικρή ταχύτητα, άρματα μάχης, θωρακισμένα και αθωράκιστα οχήματα όπως επίσης και εχθρικό προσωπικό ημέρα και νύχτα, σε συνθήκες παντός καιρού.

Ούσα μια αναβαθμισμένη έκδοση του επιθετικού ελικοπτέρου Mi-28N Night Hunter, διαφέρει σημαντικά από τον προκάτοχο του. Ο εξοπλισμός ραντάρ πάνω στο Mi-28N περιλαμβάνει ένα καινοτόμο σύστημα σκόπευσης και απεικόνισης τοποθετημένο πάνω στις κάσκες των χειριστών.

Ο ιπτάμενος κυνηγός αρμάτων μάχης ειναι εξοπλισμένος με τον σταθμό ραντάρ N025, ο οποίος επιτρέπει την περιμετρική παρατήρηση. Το βελτιωμένο ελικόπτερο διαθέτει επίσης νέο σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου (ΗΠ). Εκτός από αυτό, το ελικόπτερο Mi-28NM διαθέτει τροποποιημένη άτρακτο και εκσυγχρονισμένους κινητήρες, ενσωματωμένο ραδιο-ηλεκτρονικό σύστημα και σύστημα σκόπευσης, κινητήρα βοηθητικής ισχύος και εξοπλισμό για την επικοινωνία με ανεπάνδρωτα εναέρια οχήματα.

Το νέο ελικόπτερο εξακολουθεί να ειναι υπό δοκιμή και ακόμα δεν έχει εισέλθει στην ενεργό υπηρεσία.

Ο αναπληρωτής υπουργός άμυνας Αλεξέϊ Κριβορούχκο δήλωσε την 7η Μαρτίου ότι το υπουργείο άμυνας προγραμματίζει σύντομα να υπογράψει  σύμβαση για την παραλαβή των έξι πρώτων από τους συνολικά 18 ιπτάμενους κυνηγούς αρμάτων Mi-28NM.

Απόδοση/Μετάφραση απο το Defence-Blog.com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

3 Απαντήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.