Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε η σαουδαραβική ειδησεογραφική υπηρεσία SPA την 14η Νοεμβρίου 2020, οι βασιλικές σαουδαραβικές ναυτικές δυνάμεις καθέλκυσαν επισήμως την νέα κορβέτα Avante 2200 που έλαβε την ονομασία HMS Al-Dariyah, η οποία σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από την ισπανική ναυπηγική βιομηχανία Navantia.

Η κορβέτα ονομάστηκε επισήμως Πλοίο της Αυτού Μεγαλειότητας (HMS) Αλ Νταρίγιαχ και είναι το δεύτερο πλοίο κλάσης Sarawat.

Την 12η Ιουλίου 2018, η κυβέρνηση του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας υπέγραψε σύμβαση με την ισπανική ναυπηγική βιομηχανία Navantia για την κατασκευή πέντε κορβετών για το ποσό των €1,8 δισεκατομμυρίων. Οι κορβέτες θα βασίζονται στο σχέδιο Avante 2200 με νέα χαρακτηριστικά σύμφωνα με τις απαιτήσεις του βασιλικού σαουδαραβικού ναυτικού. Είναι η μεγαλύτερη σύμβαση στην ιστορία των ισπανικών δημοσίων ναυπηγείων με διεθνή πελάτη.

Η σύμβαση, την οποία η Σαουδική Αραβία διαπραγματεύθηκε από το 2015, θα συγκεντρώσει συνολικό όγκο εργασιών περίπου 7 εκατομμυρίων ωρών για τα ναυπηγεία του Κόλπου του Κάντιθ, των εκβολών των ποταμών Φερόλ και Καρταχένα, όπως επίσης και των συναφών κλάδων. Επιπλέον, η Navantia θα είναι υπεύθυνη για την υποστήριξη του κύκλου ζωής για πέντε χρόνια, από την παράδοση της πρώτης βολβοειδούς πρώρας, με προαίρεση για ακόμη πέντε επιπλέον χρόνια.

Σύμφωνα με την Navantia, οι σαουδαραβικές κορβέτες βασίζονται στην σχεδίαση Avante 2200, προσαρμόστηκαν στις απαιτήσεις της Σαουδικής Αραβίας, προσφέρουν εξαιρετική συμπεριφορά στην θάλασσα, μεγάλα ποσοστά επιβίωσης και επιχειρησιακών ικανοτήτων στις ακραίες θερμοκρασίας στην συγκεκριμένη περιοχή του Κόλπου, όλα αυτά με ιδανικό κόστος κύκλου ζωής.

Η κορβέτα Anavte 2200 διαθέτει συνολικό μήκος 98,9 μέτρων, μέγιστο πλάτος 13,6 μ. και βύθισμα 3,8 μ. Με έμφορτο εκτόπισμα περίπου 2470 τόνων, το πλοίο προσφέρει ενδιαιτήσεις για 111 μέλη πληρώματος.

Η σχεδίαση των κορβετών είναι τελευταίας γενιάς, μεγιστοποιεί ταυτόχρονα την συμμετοχή της Navantia με την ενσωμάτωση δικών της προϊόντων όπως το σύστημα μάχης CATIZ, το σύστημα ολοκληρωμένων σύστημα ελέγχου επικοινωνιών HERMESYS, το σύστημα ελέγχου πυρός (ΣΕΠ) DORNA, το ολοκληρωμένο σύστημα ελέγχου πλατφόρμας, το ολοκληρωμένο σύστημα πλοήγησης και γέφυρας MINERVA, τους κινητήρες και τους μειωτήρες στροφών με οδοντοτροχούς.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: