Το 2021, το Βέλγιο θα αποκτήσει κέντρο εξομοιωτών Πεζικού

Η σουηδική εταιρεία SAAB υπέγραψε σύμβαση προμήθειας με το βελγικό υπουργείο άμυνας (Υπ.Αμ.) για την παράδοση εκπαιδευτικών συστημάτων στον βελγικό Στρατό. Η αξία της παραγγελιάς είναι περίπου €15 εκατομμυρίων και οι παραδόσεις θα λάβουν χώρα το 2021.

Η σύμβαση περιλαμβάνει ένα πλήρες κέντρο εκπαίδευσης με εξομοιωτές Πεζικού, εξομοιωτές αντιαρματικών, συστήματα οχημάτων και συστήματα επικοινωνιών για τον ελέγχο, παρατήρηση και συλλογή εκπαιδευτικών στοιχείων ώστε να καταστεί δυνατή η λεπτομερής ανάλυση των ασκήσεων. Η σύμβαση υποστήριξης θα συζητηθεί αργότερα ξεχωριστά.

Μια από τις απαιτήσεις ήταν η διαλειτουργικότητα με το NATO, και με τα εκπαιδευτικά σύστημα της SAAB το Βέλγιο θα μπορεί να συμμετέχει σε πολυεθνικές ασκήσεις.

“Αυτό σημαίνει ότι το Βέλγιο θα μοιράζεται τα ίδια πρότυπα με τα μέλη της κοινότητας Interoperability User Community -IUC. Ως εκ τούτου, μπορούν να λάβουν μέρος σε πολυεθνικές ασκήσεις μαζί, μεταξύ άλλων, με τις Ολλανδία, Πολωνία, Γερμανία, Αυστρία, Σουηδία, Νορβηγία, Φινλανδία και Ηνωμένο Βασίλειο και την 7η Διοίκηση Πολυεθνικής Εκπαίδευσης του Στρατού των ΗΠΑ”, δήλωσε η Οσα Θιεγκστριόμ επικεφαλής της επιχειρηματικής μονάδας Εκπαίδευση και Εξομοίωση της SAAB.

“Ο βελγικός Στρατός χρησιμοποιούσε τα εκπαιδευτικά συστήματα μας τα τελευταία τέσσερα χρόνια και έχει δει καθαρά τα οφέλη της ρεαλιστικής εκπαίδευσης. Αυτή η παραγγελία ενισχύει την θέση μας ως ένας από τους ηγετικούς προμηθευτές παγκοσμίως στην στρατιωτική εκπαίδευση μάχης”, δήλωσε ο Χένρικ Βασαλο, επικεφαλής της μονάδας χωρών Γαλλίας και Μπενελούξ της SAAB.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

3 Απαντήσεις

  1. Όλα αυτά με μόλις 15 εκατ.!;!;! Η απόσβεση θα είναι άμεση!
    Μήπως να κοιτάγαμε κι εμείς για κάτι ανάλογο, συνδυάζοντας τους όποιους ήδη υφιστάμενους εξομοιωτές και νέα ικανότερα συστήματα, με μια συγκεντρωτική λογική;
    Υπάρχουν και ιδιωτικές βιομηχανίες στη χώρα μας που θα μπορούσαν να συμβάλουν καθοριστικά…

    1. Με αυτό το ποσό θα μπορούσαν να αποκτηθούν πιο χρήσιμα πράγματα όπως σύγχρονος ατομικός εξοπλισμός(κράνη, εξαρτήσεις η και όπλα Ε/Σ για τα οποία συζητούσαμε σε σχετικό άρθρο), μετά θα μπορούσαν να σκεφτούν για εξομοιωτές και άλλα ψηφιακά συστήματα για εκπαίδευση. Προσωπικά θα προτιμούσα πάντως, μια εγκατάσταση εκπαίδευσης στο είδος της »Medina« που υπάρχει στο NTC στο Fort Irvin των ΗΠΑ που θα ήταν πραγματικό ανέβασμα επιπέδου εκπαίδευσης για τον ΕΣ αφού προσφέρει περιθώρια που δεν έχει ένας ψηφιακός εξομοιωτής όσον αφορά το ρεαλιστικό σενάριο σε ένα πιο ρεαλιστικό περιβάλλον από το ψηφιακό.

  2. Ti να εξοιμοιώσεις το Μ1 Kράνος το G3 xωρίς σκοπευτικά; Εδώ βλέπεις Αλεξιπτωστιτή στο δρόμο που του έχει τρυπήσει στο πίσω μέρος της αρβύλας το αντικραδασμικό για τον αστράγαλο. Το παντελόνι παραλλαγής στους ευτραφείς έρχεται σαν φουστανέλα! Νισάφι πια! Oi εξοιμοιωτές θα λυσουν το πρόβλημα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.