Σάλος με τις δηλώσεις Λασκαρίδη: «Τους έχουμε χ@@@@ς όλους» – Τι απαντά ο ίδιος

Θύελλα αντιδράσεων έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του εφοπλιστή Πάνου Λασκαρίδη για την ελληνική κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό που τους έχει χεσ@@@ς, αν και σε νεότερη δήλωσή του ο εφοπλιστής, δηλώνει ότι οι δηλώσεις του απομονώθηκαν και δημοσιεύθηκαν εκτός πλαισίου και δεν αφορούν ούτε την σημερινή κυβέρνηση ούτε τον σημερινό πρωθυπουργό.

Μιλώντας στον οργανισμό EIC (European Investigative Collaboration), για να την έρευνα με τίτλο “Black Trail” για τις παραβιάσεις των περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας από εφοπλιστές, ο Πάνος Λασκαρίδης υποστήριξε ευθαρσώς πως οι Έλληνες πλοιοκτήτες δεν έχουν καμία ανάγκη την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως “τους έχουμε χ@@@@@@@ς όλους”.Ειδικότερα, ο Πάνος Λασκαρίδης ανέφερε στην τοποθέτησή του το εξής απαξιωτικό σχόλιο:

“Αυτό πρέπει να καταλάβετε καλά είναι πως η οι άνθρωποι της Ναυτιλίας δεν χρειάζονται την κυβέρνηση, το υπουργείο την ΙΜΟ (International Maritime Organisation) και τον πρωθυπουργό. Τον έχουν χ@@@@@ο τον πρωθυπουργό. Δεν τον έχουν καμία ανάγκη. Γιατί; Επειδή η ναυτιλία δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα. Δεν υπάρχει κάτι που μπορεί να κερδίσει ένας πλοιοκτήτης στην Ελλάδα. Δεν υπάρχουν φορτία στην Ελλάδα, δεν υπάρχουν ναυλοσύμφωνα, τίποτα στην Ελλάδα.

Μόνο τα γραφεία των πλοιοκτητών είναι στην Ελλάδα. Το 80% των πλοίων τους έχουν ξένη σημαία. Δεν τους νοιάζει η ελληνική σημαία”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η αμηχανία Πλακιωτάκη

Οι δημοσιογράφοι που έκαναν την έρευνα έφεραν προ απροόπτου τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος τοποθετήθηκε επίσης για το ζήτημα, όταν του έκανα ερώτηση για το κατά πόσο η ελληνική Ναυτιλία συμμορφώνεται με τις περιβαλλοντικές υποχρεώσεις.

“Εκατό τοις εκατό”, απάντησε ο κ. Πλακιωτάκης, ωστόσο οι δημοσιογράφοι εν συνεχεία του έδειξαν το απόσπασμα με τις επίμαχες δηλώσεις του Πάνου Λασκαρίδη. “Η ελληνική κυβέρνηση έχει δημιουργήσει ένα σταθερό θεσμικό πλαίσιο για την ελληνική ναυτιλία ώστε έχει τόσο μεγάλη πρόοδο την τελευταία δεκαετία”, δήλωσε αμήχανα ο υπουργός Ναυτιλίας.

Δείτε το επίμαχο απόσπασμα με τις δηλώσεις Λασκαρίδη και την αντίδραση Πλακιωτάκη από το 12:50 και μετά στο παρακάτω βίντεο.

Τα μαζεύει εκ των υστέρων ο Λασκαρίδης: Δεν εννοούσα τον πρωθυπουργό – Συκοφάντες οι Πορτογάλοι δημοσιογράφοι

Μετά το σάλο που δημιουργήθηκε, ο εφοπλιστής προχώρησε σε ανασκευαστική δήλωση στην οποία σύμφωνα με τα naftikachronika.gr αναφέρει τα εξής:

“Τις τελευταίες δύο ημέρες δημοσιεύθηκαν σε διάφορα social media δηλώσεις μου, παρμένες από άσχετες συζητήσεις που δεν αφορούσαν σε καμία περίπτωση τη σημερινή κατάσταση της ναυτιλίας μας και φυσικά ούτε τον πρωθυπουργό, ούτε τον υπουργό Ναυτιλίας, δηλώσεις που έγιναν σε δίκτυο ανεκδιήγητων Πορτογάλων δημοσιογράφων, που τις χρησιμοποίησαν βάναυσα εκτός θέματος και ειρμού.

Οι δηλώσεις αυτές διέρρευσαν από διάφορους παραναυτιλιακούς κύκλους και ο μόνος σκοπός τους είναι να αμαυρώσουν τόσο τη δική μου εικόνα, όσο και να θολώσουν τα νερά στις ενδοναυτιλιακές σχέσεις των παραγόντων της Εμπορικής μας Ναυτιλίας.

Σε ότι αφορά τις δικές μου απόψεις για την ναυτιλία μας και τους θεσμούς της, παραπέμπω σε εκατοντάδες δηλώσεις και ομιλίες μου περί της Ελληνικής Ναυτιλίας που έχουν δημοσιευθεί σε αναρίθμητες συνεντεύξεις μου στον ελληνικό και τον διεθνή τύπο τις τελευταίες δεκαετίες που είχα την τιμή να αντιπροσωπεύσω τα συμφέροντα της Ναυτιλίας μας. Αυτοί που άκριτα και συκοφαντικά χρησιμοποίησαν αυτές τις συρραφές, θα υποστούν φυσικά τα επίχειρα των πράξεων τους.

Σε ότι τέλος αφορά την εκτίμηση και τον σεβασμό μου και προς τον Πρωθυπουργό και προς τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και στους θεσμούς που αντιπροσωπεύουν, έχουν όλοι στερεά γνώση για το ποιες απόψεις τρέφω για αυτούς, την Ναυτιλία και την Πατρίδα μας”.

Στα “κάγκελα” η Αντιπολίτευση

Οι προσβλητικές δηλώσεις του Έλληνα εφοπλιστή, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της πλειοψηφίας των κομμάτων της Αντιπολίτευσης. Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης έκανε λόγο για “κυβερνητικό κατήφορο και αυτοεξευτελισμό” σχολιάζοντας τις βαριές εκφράσεις του Πάνου Λασκαρίδη κατά της κυβέρνησης.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τριανταφυλλίδης “Είμαι πολιτικός αντίπαλος με τον κ. Μητσοτάκη. Αλλά το θεσμό του Έλληνα πρωθυπουργού δεν μπορεί κανείς οικονομικός παράγοντας να τον αντιμετωπίζει με αυτόν τον χλευαστικό τρόπο, μιλώντας ως προϊστάμενος σε υφιστάμενο και μάλιστα δημόσια σε διεθνές τηλεοπτικό δίκτυο. Ντροπή.

Και ο κ. Πλακιωτάκης δεν βρήκε λέξη να πει. Το κύριο είναι ότι δεν αντέδρασε η Κυβέρνηση, δεν έβαλε στη θέση του τον κ.Λασκαρίδη, γιατί ο πρωθυπουργός, ο εκάστοτε πρωθυπουργός, είναι ένας θεσμός που πρέπει να χαίρει και ενός στοιχειώδους σεβασμού”

“Οι δηλώσεις του εφοπλιστή Λασκαρίδη και η αμηχανία του υπουργού της ΝΔ, κ. Πλακιωτάκη, είναι σοκαριστικές μεν, αναμενόμενες δε, από τη στιγμή που οι ελληνικές κυβερνήσεις είναι όντως το πολιτικό προσωπικό των εφοπλιστών και των άλλων μερίδων του κεφαλαίου”, αναφέρει από την πλευρά του το ΚΚΕ, προσθέτοντας ότι “η εθελοντική φορολογία, οι φοροαπαλλαγές, τα δεκάδες προνόμια και φυσικά η επίθεση στα δικαιώματα των ναυτεργατών επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές”.

“Όλα αυτά είναι το αποτέλεσμα του πανίσχυρου θεσμικού πλαισίου, που έχουν διαμορφώσει διαχρονικά οι ελληνικές κυβερνήσεις και οι διεθνείς οργανισμοί για την προστασία των συμφερόντων των εφοπλιστών. Αυτό το θεσμικό πλαίσιο έχει μάλιστα και συνταγματική κατοχύρωση, άρθρο 107, το οποίο τα άλλα κόμματα, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, έχουν σαν “εικόνισμα”, για αυτό κι αρνήθηκαν την πρόταση του ΚΚΕ για κατάργησή του”, καταλήγει το σχόλιο του κόμματος.

Ανακοίνωση για το ζήτημα εξέδωσε και το ΜέΡΑ25 στην οποία αναφέρει τα εξής:

“Ντροπιαστική και εξευτελιστική ήταν η εικόνα του Υπουργού Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκη σε ντοκιμαντέρ για τα ‘μαύρα φουγάρα’ των εφοπλιστών, μεταξύ των οποίων οι αδερφοί Λασκαρίδη, που τα πλοία τους ελέγχονται για βρόμικο αποτύπωμα στην Ανταρκτική.

Η εικόνα αυτή του Υπουργού της Κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, αλλά και ο “τρόπος” απάντησης του εφοπλιστή Πάνου Λασκαρίδη, είναι χαρακτηριστικά της χρεοδουλοπαροικίας η Ελλάς, όπου η ντόπια και ξένη παρασιτική ολιγαρχία ανθεί, μεταξύ της οποία και οι Έλληνες εφοπλιστές με σκανδαλώδεις φοροαπαλλαγές, στις πλάτες βεβαίως του ελληνικού λαού.

Θυμίζουμε ακόμα, ότι πρόκειται για τους ίδιους ολιγάρχες που δώρισαν τα μίνι παγουρίνο για τα σχολεία στην κ. Κεραμέως, αλλά και στους οποίους ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ φροντίζουν να μεταφέρουν το καζίνο από την Πάρνηθα στο Μαρούσι.

Δεν μας προκαλεί λοιπόν καμία εντύπωση ο άλαλος Υπουργός Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκης, αφού αυτή είναι η εικόνα των λούμπεν yesmen που μας κυβερνούν, όταν αυτοί δεν βγαίνουν σε κάποιο μέσο της λίστας Πέτσα”.

“Σεισμός” στο Twitter

Πληθώρα αντιδράσεων προκάλεσαν οι απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί Λασκαρίδη και στο ελληνικό Twitter, με τους χρήστες να κάνουν λόγο πως ο εφοπλιστής προχώρησε σε ανεπίτρεπτες δηλώσεις για τους θεσμούς και τη δημοκρατία.

Δείτε ενδεικτικές αντιδράσεις:

Πηγή: thetoc.gr

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

2 Απαντήσεις

  1. Όταν οι ελληνικές κυβερνήσεις σας έδωσαν τα liberty, μετά των β ΠΠ ήταν καλά. Αφαίρεση διαβατηρίου, και κήρυξη του persona non grata. Να μην ξανά πατήσει το ξερό του στην Ελλάδα. Αν θέλει μπορεί να λάβει η κυβέρνηση διάφορες πρωτοβουλίες στην ΕΕ για το φορολογικό καθεστώς των εφοπλιστών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.