Δορυφορική εικόνα υποτίθεται δείχνει S-300 σε στρατιωτική περιοχή των ΗΠΑ

Δορυφορικές εικόνες που αποδεσμεύτηκαν από χρήστες του διαδικτύου που ασχολούνται με τα στρατιωτικά θέματα υποτίθεται δείχνουν ένα σοβιετικής εποχής σύστημα πυραύλων επιφανείας-αέρος S-300PT μέσα σε μια στρατιωτική περιοχή των Ηνωμένων Πολιτείων Αμερικής (ΗΠΑ).

Οι θαυμαστές των στρατιωτικών θεμάτων κοινοποίησαν τις εικόνες του συστήματος πυραύλων επιφανείας-αέρος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία μοιάζουν με στοιχεία του συστήματος, σοβιετικής εποχής, S-300PT.

Στις δορυφορικές εικόνες διακρίνονται ένα σύστημα ελέγχου πυρός 30N6 και ημιρυμουλκούμενα στοιχεία του Μεταφορέα Ανυψωτή Εκτοξευτών (TEL) 5P85 μέσα σε περιοχή του Στρατού των ΗΠΑ. Όλα αυτά τα στοιχεία αποτελούν μέρος του συστήματος πυραύλων επιφάνειας-αέρος S-300PT.

Το σύστημα S-300PT σχεδιάστηκε για την παροχή προστασίας σε κυβερνητικά, βιομηχανικά και στρατιωτικά κτήρια και εγκαταστάσεις έναντι όλων των τύπων τις εναέριες επιθέσεις.

Το σύστημα S-300PT αναπτύχθηκε για πρώτη φορά στην Σοβιετική Ένωση το 1979, σχεδιασμένο για την παροχή αεράμυνας σε μεγάλες βιομηχανικές και κυβερνητικές εγκαταστάσεις, στρατιωτικές βάσεις, και για τον έλεγχο του εναέριου χώρου από τα εχθρικά επιθετικά αεροπλάνα. Ο σχεδιαστής που διαχειρίζεται το έργο S-300 ειναι η ρωσική επιχείρηση Almaz η οποία αποτελεί μέρος της επιχείρησης αεράμυνας “Almaz-Antei”.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Air Power Australia, ο πύραυλος του S-300PT μεταφέρεται και παραδίδεται εντός ενός σφραγισμένου κυλινδρικού κάνιστρου εκτόξευσης, με την γεννήτρια αερίου ψυχρής εκκίνησης να χρησιμοποιείται για την κάθετη εκτόξευση του πυραύλου πριν πυροδοτηθεί ο κινητήρας του. Το 5P85 TEL ειναι σε ημιρυμουλκούμενη διάταξη, με τους εμπρόσθιους βραχίονες να επεκτείνονται όταν χρησιμοποιούνται ως σταθεροποιητές. Τα τέσσερα κάνιστρα εκτόξευσης ειναι τοποθετημένα πάνω σε έναν υδραυλικά ανυψούμενο πλαίσιο, που διατηρήθηκε και στις μετέπειτα σχεδιάσεις TEL.

Ο Στρατός των ΗΠΑ ασκείται συνήθως στις αεροπορικές επιθέσεις χρησιμοποιώντας ρωσικού τύπου αντιαεροπορικά συστήματα κατά τις εκπαιδευτικές ασκήσεις. Χρησιμοποιεί ομοιώματα ή πραγματικά οχήματα μάχης και αντιαεροπορικά συστήματα ώστε να προσθέσει επιπρόσθετη αληθοφάνεια στις διάφορες ασκήσεις του.

Απόδοση/Μετάφραση απο το Defence-Blog.Com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.