Σε εξέλιξη ο διαγωνισμός ουλαμών αρμάτων Leopard 1A5 – Καλή Επιτυχία!

Ξεκίνησε, εχθές, Δευτέρα 27 Μαΐου 2019, ο διαγωνισμός αρμάτων μάχης Leopard 1A5 στο πεδίο βολής Πετροχωρίου, στην Ξάνθη. Στον φετινό διαγωνισμό, σε αντίθεση με τον περσινό διαγωνισμό αρμάτων, που συμμετείχαν και Leopard 2HEL/A4, συμμετέχουν μόνο πέντε ουλαμοί αρμάτων μάχης Leopard 1A5 από Επιλαρχίες που ανήκουν σε Μηχανοκίνητες και Τεθωρακισμένες Ταξιαρχίες του Ελληνικού Στρατού.

Ο φετινός διαγωνισμός ειναι ο δεύτερος διαγωνισμός ουλαμών αρμάτων του Όπλου των Τεθωρακισμένων.

Στον πρώτο διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε πέρυσι από Δευτέρα 21 έως και Παρασκευή 25 Μαΐου 2018, συμμετείχαν, αποκλειστικά, πληρώματα και άρματα των Επιλαρχιών που υπάγονται στις τέσσερις Τεθωρακισμένες Ταξιαρχίες του Ελληνικού Στρατού, δηλαδή:

-ΧΧΙ ΤΘ Ταξιαρχία «Ταξιαρχία Ιππικού ΠΙΝΔΟΣ» με έδρα την Κομοτηνή (Leopard 2A4),

-XXIII ΤΘ Ταξιαρχία «3ο Σύνταγμα Ιππικού – ΔΟΡΥΛΑΙΟ» με έδρα την Αλεξανδρούπολη (Leopard 2HEL),

-ΧΧΙV ΤΘ Ταξιαρχία «1ο Σύνταγμα Ιππικού – ΦΛΩΡΙΝΑ» με έδρα το Λιτόχωρο (Leopard 1A5),

-και ΧΧV TΘ Ταξιαρχία «2o Σύνταγμα Ιππικού – ΕΦΕΣΣΟΣ» με έδρα την Ξάνθη (Leopard 2HEL).

Στον περσινό διαγωνισμό, εκτός των άλλων, μεγάλο ενδιαφέρον είχαν οι δοκιμασίες εκτίμησης απόστασης δίχως ηλεκτρονικά όργανα (σποστασιόμετρο λέιζερ), η αίτηση πυρών ΠΒ – Καθήκοντα Προκεχωρημένου Αξιωματικού Παρατηρητή (ΠΑΠ) όπως επίσης και η συνεργασία και διοίκηση του ΟΥΜΑ κατά τις τακτικές αποστολές στις οποίες περιελαμβανονταν οι αμυντικές και επιθετικές επιχειρήσεις που εκτελούν τα Τεθωρακισμένα.

Καλή επιτυχία σε όλους!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Μία Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.