του Κώστα Σαρικά, πηγή: newpost.gr

Την ώρα που το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων ρυθμίζουν με τους Γάλλους της Dassault, της Armee d’el Air και κυρίως με το Γαλλικό υπουργείο Άμυνας τις τελευταίες αλλά κρίσιμες λεπτομέρειες για τη μεγάλη συμφωνία απόκτησης των Rafale σε εξέλιξη βρίσκεται ένας μαραθώνιος σχεδιασμού και εκτέλεσης δεκάδων ακόμη εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Και μπορεί η συμφωνία για τα Rafale να επισκιάζει σχεδόν τα πάντα με τις υπογραφές να «πέφτουν» σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις μέσα στον Δεκέμβριο όμως και τα τρία Επιτελεία υπό την καθοδήγηση του ΓΕΕΘΑ έχουν επιδοθεί σε μια μάχη με το χρόνο είτε για να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες κρίσιμων για την άμυνα προγραμμάτων είτε να θέσουν τις βάσεις ώστε να δρομολογηθούν άμεσα μια σειρά άλλα εξοπλιστικά προγράμματα τα οποία αφορούν κυρίως τη συντήρηση οπλικών συστημάτων πρώτης γραμμής.

ΓΕΣ | UAV SPERWER

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τουλάχιστον 30 προγράμματα βρίσκονται στην τελική ευθεία προς υλοποίηση καθώς Επιτελεία και ΓΔΑΕΕ καταρτίζουν τους  γενικούς και ειδικούς όρους σύμφωνα με το νόμο συμβάσεων. Πρόκειται κατά κύριο λόγο για αναβαθμίσεις  και υποστήριξη συστημάτων και από τους τρεις κλάδους οι οποίες εδώ και τουλάχιστον δέκα χρόνια εκκρεμούσαν. Η αναβάθμιση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών «SPERWER» (πολύτιμων για την επιτήρηση των χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων της χώρας),η υποστήριξη των Επιθετικών Ελικοπτέρων «ΑPACHE» AH-64A+ (οπλικό σύστημα που δεν διαθέτει η Τουρκία) και η συντήρηση των μεταγωγικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας C-130 και C-27 εντάσσονται προς αυτή  την κατεύθυνση.

Συντήρηση και αναβάθμιση είναι απαραίτητη για όλα σχεδόν τα αντιαεροπορικά συστήματα που διαθέτει τόσο ο Στρατός Ξηράς όσο και η Πολεμική Αεροπορία αλλά και επαναπιστοποίηση όπλων και βλημάτων  τα οποία χρησιμοποιούν και οι τρεις κλάδοι. Οι Μονάδες Ειδικών Δυνάμεων και Ειδικών Επιχειρήσεων έχουν άμεση ανάγκη από συντήρηση ή και αντικατάσταση ταχύπλοων σκαφών και υλικών μάχης ενώ και ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός επικοινωνιών ειδικά στα στρατιωτικά αεροδρόμια απαιτούν εκσυγχρονισμό.

Ταυτόχρονα με τα 30 προγράμματα τα οποία προχωρούν προς εκτέλεση, τα Επιτελεία έχουν καταρτίσει σχετικές λίστες για ακόμη 45 προγράμματα τα οποία πρέπει να «τρέξουν» το επόμενο διάστημα ώστε να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση και να προχωρήσει η διεξαγωγή διαγωνισμών και η σύναψη σχετικών συμβάσεων. Εδώ και τουλάχιστον μια δεκαετία κυρίως λόγω έλλειψης χρηματοδότησης παρά τις ανάγκες δεκάδες προγράμματα έμειναν στα συρτάρια των Επιτελείων και τώρα η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία τρέχει για να καλύψει τον χαμένο χρόνο. Όπως ήδη έχει αναφερθεί από το Newpost ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωσταντίνος Φλώρος έχοντας λάβει το «πράσινο» φως από τον ΥΠΕΘΑ Νίκο Παναγιωτόπουλο όχι απλά έχει ζητήσει διαδικασίες fast track αλλά έχει συγκροτήσει ομάδα task force και μάλιστα στελέχη του ΓΕΕΘΑ έχουν «στρατοπεδεύσει» στη ΓΔΑΕΕ για να συνδράμουν στη γρήγορη εκτέλεση όλων των προγραμμάτων.

Με φιλόδοξο και ταυτόχρονα ρεαλιστικό σχεδιασμό εκτιμάται ότι τους επόμενους μήνες θα ξεπεραστούν οι γραφειοκρατικοί «σκόπελοι» και θα εξασφαλιστούν οι απαραίτητες πιστώσεις για να προχωρήσουν όλα τα προγράμματα. Η συνεχής μάλιστα επιχειρησιακή ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων προσθέτει συνεχώς ανάγκες αφού τα μέσα χρησιμοποιούνται στα όρια των αντοχών τους τα οποία μάλιστα είναι γνωστό ότι σε αρκετές περιπτώσεις βρίσκονται πολλά χρόνια σε υπηρεσία.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: