Σερβία: O Στρατός θα παραλάβει εκσυγχρονισμένα ΤΟΜΑ BVP M-80A

Τα αποτελέσματα του εκσυγχρονισμού του τεθωρακισμένου οχήματος μάχης (ΤΟΜΑ) BVP M-80A παρουσιάστηκαν την 15η Μαΐου στο Στρατιωτικό Τεχνολογικό ινστιτούτο. Μετά την παρουσίαση η Ομάδα εργασίας που είναι υπεύθυνη για την εκτέλεση του έργου “εκσυγχρονισμός του τεθωρακισμένου οχήματος μάχης BVP M-80A” πραγματοποίησε σύσκεψη για τα περαιτέρω στάδια του εκσυγχρονισμού.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο αναπληρωτής υπουργός άμυνας για τους εξοπλισμούς, Νένταντ Μιλοραντοβίτς, ο επικεφαλής του τμήματος αμυντικών τεχνολογιών, Αντιστράτηγος Μλάντεν Βουρούνα και ο επικεφαλής της ομάδας εργασίας, Διοικητής της 2ης Ταξιαρχίας του Στρατού, Ταξίαρχος Ζελικο Κουζμάνοβιτς.

Μετά τις πρώτες δοκιμές του βελτιωμένου κιβωτίου μετάδοσης ισχύος και του θωρακισμένου σκάφους του οχήματος, οι σερβικές Ένοπλες Δυνάμεις υπέβαλλαν αίτημα για τον συγκεκριμένο επανασχεδιασμό του, κυρίως με σκοπό να επιτευχθεί η πιο άνετη χρήση του οχήματος από το επιβαίνων προσωπικό. Υδραυλική αναβαθμίδα εγκαταστάθηκε στο πίσω μέρος και το εσωτερικό σχεδιάστηκε από την αρχή ώστε να είναι πιο φιλικό για το πλήρωμα και να αυξάνει τον εσωτερικό χώρο. Το σερβικό Πεζικό εφοδιάζεται με προστατευτικό εξοπλισμό και ατομικά όπλα νέας γενιάς, όποτε όλες οι τροποποιήσεις στο όχημα πρέπει να επιτρέπουν την ικανοποιητική χρήση όπλων των όπλων νέας γενιάς.

Ο επικεφαλής της ομάδας εργασίας, Διοικητής της 2ης Ταξιαρχίας του σερβικού Στρατού, Ταξίαρχος Ζέλικο Κουζμάνοβίτς, τόνισε ότι η Ομάδα των σερβικών Ενόπλων Δυνάμεων και του υπουργείου Άμυνας, που είναι υπεύθυνη για την επίβλεψη και την καθοδήγηση της διαδικασίας εκσυγχρονισμού του BVP M-80A θα εξακριβώσει σε ποιο βαθμό έχουν τηρηθεί οι προηγούμενες προτάσεις και παρατηρήσεις της Ομάδας και των μελών της 2ης Ταξιαρχίας.

Όσον αφορά τη διαμόρφωση του οχήματος και την κινητικότητα του στο πεδίο, το βελτιωμένο κιβώτιο μετάδοσης ισχύος αυξάνει την σταθερότητα στο ανώμαλο έδαφος και την άνεση του πληρώματος.

Η υδραυλική οπίσθια αναβαθμίδα, η οποία τοποθετήθηκε μετά απο αίτημα της Ομάδας, μειώνει σημαντικά τον χρόνο εισόδου και εξόδου του μηχανοκίνητου τμήματος Πεζικού. Επίσης, τα βαλλιστικά χαρακτηριστικά είναι σημαντικά καλύτερα σε σχέση με την βασική έκδοση του ΤΟΜΑ, δήλωσε ο Ταξίαρχος Κουζμάνοβιτς.

Serbian army to receive modernized BVP M-80A infantry fighting vehicle

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.