Σήμερα τελικά εισήλθε το “005” στην ΕΑΒ

Από Σάββας Δ. Βλάσσης, πηγή: doureios.com

Σήμερα τελικώς 3 Φεβρουαρίου, δηλαδή με επιπλέον καθυστέρηση, το “005” αρχικό F-16 που θα αποτελέσει το πρωτότυπο F-16V Block 72 για την Πολεμική Αεροπορία, εισήλθε στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ!

Προκειμένου να παρακαμφθεί το πρόβλημα που εντοπίσθηκε με το αρχικώς προοριζόμενο να φιλοξενήσει τις εργασίες υπόστεγο -που κρίθηκε ακατάλληλο από πλευράς στεγανότητος, πυρασφαλείας κ.λπ.- είχε αποφασισθεί η μεταφορά του αεροσκάφους σε άλλο υπόστεγο της εταιρείας στις 17 Ιανουαρίου. Εκεί, προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας επρόκειτο να “αποψιλώσει” το αεροσκάφος από κινητήρα, πυροβόλο, εκτινασσόμενο κάθισμα, συγκρότημα υδραζίνης κ.λπ. ώστε να το προετοιμάσει για την έναρξη των εργασιών εγκαταστάσεως των υποσυλλογών ηλεκτρονικών συστημάτων. Ωστόσο, το νέο υπόστεγο δεν κρίθηκε κατάλληλο από τους ανθρώπους της Πολεμικής Αεροπορίας, με αποτέλεσμα να αναζητηθεί άλλη επιλογή.

Η λύση βρέθηκε με την δέσμευση του χώρου της Μονάδας Ξηρού Αποχρωματισμού Αεροσκαφών της ΕΑΒ, που εγκαινιάσθηκε το 2008. Εκεί, το προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας θα προετοιμάσει το “005”, με προβλεπόμενο πέρας της διαδικασίας την Παρασκευή. Το ζήτημα είναι τι θα γίνει μετά, δηλαδή εάν θα μπορέσουν να συνεχίσουν οι σχετικές εργασίες εκεί, δεδομένου ότι η στεγανοποίηση του αρχικού υποστέγου δεν έχει ξεκινήσει καν.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.