Από Σάββας Δ. Βλάσσης, πηγή: doureios.com

Σήμερα τελικώς 3 Φεβρουαρίου, δηλαδή με επιπλέον καθυστέρηση, το “005” αρχικό F-16 που θα αποτελέσει το πρωτότυπο F-16V Block 72 για την Πολεμική Αεροπορία, εισήλθε στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ!

Προκειμένου να παρακαμφθεί το πρόβλημα που εντοπίσθηκε με το αρχικώς προοριζόμενο να φιλοξενήσει τις εργασίες υπόστεγο -που κρίθηκε ακατάλληλο από πλευράς στεγανότητος, πυρασφαλείας κ.λπ.- είχε αποφασισθεί η μεταφορά του αεροσκάφους σε άλλο υπόστεγο της εταιρείας στις 17 Ιανουαρίου. Εκεί, προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας επρόκειτο να “αποψιλώσει” το αεροσκάφος από κινητήρα, πυροβόλο, εκτινασσόμενο κάθισμα, συγκρότημα υδραζίνης κ.λπ. ώστε να το προετοιμάσει για την έναρξη των εργασιών εγκαταστάσεως των υποσυλλογών ηλεκτρονικών συστημάτων. Ωστόσο, το νέο υπόστεγο δεν κρίθηκε κατάλληλο από τους ανθρώπους της Πολεμικής Αεροπορίας, με αποτέλεσμα να αναζητηθεί άλλη επιλογή.

Η λύση βρέθηκε με την δέσμευση του χώρου της Μονάδας Ξηρού Αποχρωματισμού Αεροσκαφών της ΕΑΒ, που εγκαινιάσθηκε το 2008. Εκεί, το προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας θα προετοιμάσει το “005”, με προβλεπόμενο πέρας της διαδικασίας την Παρασκευή. Το ζήτημα είναι τι θα γίνει μετά, δηλαδή εάν θα μπορέσουν να συνεχίσουν οι σχετικές εργασίες εκεί, δεδομένου ότι η στεγανοποίηση του αρχικού υποστέγου δεν έχει ξεκινήσει καν.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: