Το νοτιοκορεάτικο υπουργείο εθνικής άμυνας (Υπ.Εθ.Α.) εξετάζει, στο πλαίσιο προγράμματος εκσυγχρονισμού, την βελτίωση της συνολικής απόδοσης των κύριων αρμάτων μάχης (MBT) Κ1Α2 του Στρατού της Κορεατικής Δημοκρατίας (ROKA).

Η αμυντική υπηρεσία τεχνολογίας και ποιότητας (DATQ) ανακοίνωσε τον Μάρτιο ότι ανάμεσα στον Ιούνιο και τον Οκτώβριο 2020 θα διεξάγει “προηγμένη έρευνα” για να καθορίσει τον καλύτερο τρόπο ενίσχυσης των επιδόσεων της πλατφόρμας σε αριθμό περιοχών.

Ανάμεσα στις αναβαθμίσεις που εξετάζει η υπηρεσία είναι η αύξηση της προστασίας της πλατφόρμας από τους αντιαρματικούς πυραύλους με την αφαίρεση της υφιστάμενης θωράκισης και την τοποθέτηση νέας ειδικής θωράκισης υψηλής απόδοσης. Επιπλέον, η DATQ μελετάει να εξοπλίσει το άρμα με σύστημα ενεργητικής προστασίας (APS) ικανό να αναχαιτίσει αυτούς τους πυραύλους.

Για την βελτίωση της κινητικότητας, η υφιστάμενη υδροπνευματική ανάρτηση του άρματος πιθανόν θα αντικατασταθεί με in-arm ανάρτηση (ISU) παρόμοια με αυτήν που χρησιμοποιείται στα MBT K2 του ROKA. Επιπλέον, θα εγκατασταθεί ένας βοηθητικός κινητήρας και η αποδιδόμενη ισχύς του κινητήρα αναμένεται να αυξηθεί, αν και δεν έχει αποφασιστεί κατά πόσον αυτό θα πραγματοποιηθεί με την αναβάθμιση του υφιστάμενου κινητήρα ή με την εγκατάσταση ενός πιο ισχυρού.

Η προστασία του πληρώματος από τις χημικές, βιολογικές και ραδιολογικές (ΧΒΡ) απειλές αναμένεται να ενισχυθεί μέσω ενός συνδυασμένου συστήματος περιβαλλοντολογικού ελέγχου που θα ρυθμίζει και την θερμοκρασία μέσα στο όχημα.

Η DATQ εξετάζει επίσης την πιθανότητα τοποθέτησης ενός τηλεχειριζόμενου οπλικού σταθμού. Αν ενσωματωθεί μέσα στο σκοπευτικό του αρχηγού, αυτό όχι μόνο θα ενισχύσει περαιτέρω την επίγνωση κατάστασης άλλα θα παρέχει επίσης στον αρχηγό την ικανότητα να προσβάλει κάποιους στόχους ανεξάρτητα από τον πυροβολητή.

Dae Young Kim

Απόδοση/Μετάφραση απο το Janes.com για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: