Το υπουργείο άμυνας (Υπ.Αμ.) της Ισπανίας υπέγραψε, την Τρίτη, 23 Απριλίου, σύμβαση με την τοπική ναυπηγική βιομηχανία Navantia που αφορά την κατασκευή πέντε φρεγατών πολλαπλών αποστολών νέας κλάσης F-110. Το αξίας €4,3 δισεκατομμυρίων έργο αντιπροσωπεύει το κεντρικό πρόγραμμα κεφαλαιοποίησης του ισπανικού Ναυτικού μέχρι το 2035 και αποτελεί μέρος του μεγαλύτερου στρατιωτικού επενδυτικού πακέτου των €7 δισ. που υπογράφηκε από την σοσιαλιστική κυβέρνηση τον περασμένο Δεκέμβριο. Η κυβέρνηση θα καλύψει τις δαπάνες του έργου F-110 με την υλοποίηση των πληρωμών από φέτος μέχρι το 2032.

Σύμφωνα με την Navantia, οι εργασίες παραγωγής πρόκειται να αρχίσουν σύντομα στην Φερόλ, με κάθε πολεμικό πλοίο να διαθέτει 80 τοις εκατό συστήματα ισπανικής προέλευσης. Στα χαρακτηριστικά τους θα περιλαμβάνονται το ισπανικό σύστημα μάχης, SCOMBA, που αναπτύχθηκε από την Navantia και που θα υπηρετεί ως το κέντρο πληροφοριών των πλοίου με την ενσωμάτωση όλων των αισθητήρων και όπλων. Αυτά περιλαμβάνουν το σύστημα ταυτοποίησης φίλου ή εχθρού( IFF) Indra, ραντάρ δέσμης S, κάθετους εκτοξευτές της Lockheed Martin, ηχοβολιστικά SAES και συστήματα επικοινωνιών και πλοήγησης από την Navantia Sistemas.

Ο σχεδιασμός για τις μελλοντικές φρεγάτες F-110 – οι οποίες θα αντικαταστήσουν τις έξι φρεγάτες κλάσης Santa Maria του ισπανικού Ναυτικού – που κατασκευάστηκαν αρχές δεκαετίας 1980- άρχισε το 2009. Η μελέτη σκοπιμότητας που εκπονήθηκε από την Navantia μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουλίου 2014 οδήγησε στη βασική σχεδίαση του πλοίου, επιτρέποντας στο ισπανικό Ναυτικό να προχωρήσει στην οριστική φάση του έργου.

Ως αποτέλεσμα της εν λόγω φάσης, η οποία διεξήχθη όλο το 2015, η προηγουμένη κυβέρνηση Ραχόϊ συμφώνησε να υπογράψει τη σύμβαση έρευνας και εξέλιξης (R&D) με την Navantia (αξίας €135 εκατομμυρίων) σχετικά με μια σειρά τεχνολογικών προγραμμάτων για την εξέλιξη και ολοκλήρωση συστημάτων ραντάρ και ηλεκτρονικού πολέμου.

Η σύμβαση λεπτομερούς σχεδιασμού και κατασκευής ενέπεσε στον τελευταίο 15ετή κύκλο αμυντικών επενδύσεων που προγραμματίστηκε από το Υπ.Αμ. με την οριστική διάταξη εκτέλεσης του να λαμβάνει την έγκριση του υπουργικού συμβουλίου την 29η Μαρτίου. Η παράδοση του πρώτου πολεμικού πλοίου έχει προγραμματιστεί για το 2026 με το τελευταίο πλοίο να παραλαμβάνεται το 2031.

Απόδοση/Μετάφραση από το navyrecognition.com για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: