Η νέα αυτή τεχνολογία χρησιμοποιεί τσιπ μεγέθους γραμματοσήμου, που θα μπορούσαν εύκολα να τοποθετηθούν σε άλλες συσκευές, μηχανήματα, αυτοκίνητα κ.α. (Iridium)

Η νέα αυτή τεχνολογία χρησιμοποιεί τσιπ μεγέθους γραμματοσήμου, που θα μπορούσαν εύκολα να τοποθετηθούν σε άλλες συσκευές, μηχανήματα, αυτοκίνητα κ.α. (Iridium)

Η αμερικανική Iridium Communications ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι το σύστημα STL (Satellite Time and Location) της είναι έτοιμο για χρήση ως εναλλακτικό/ εφεδρικό, ή επικουρικό σύστημα στο GPS για την αμερικανική πολεμική αεροπορία.

Η Iridium ανέπτυξε το νέο σύστημα STL με τη Satelles για την αποστολή σημάτων μέσω των 66 δορυφόρων της σε χαμηλή τροχιά, προκειμένου να είναι λιγότερο ευάλωτο σε σχέση με τις επίγειες εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούνται για υπηρεσίες GPS.

Η εταιρεία ανακοίνωσε πως το STL παρέχει στους χρήστες πρόσβαση σε ακριβή δεδομένα θέσης, πλοήγησης και χρονομέτρης μέσω φθηνών τσιπ που μπορούν να λειτουργούν οπουδήποτε στη Γη- λειτουργώντας ως εναλλακτική στο GPS και ως μέθοδος επιβεβαίωσης της ακρίβειας σημάτων GPS. Η Satelles παρέχει τεχνολογία και υπηρεσίες σε εταιρείες που χρησιμοποιούν αυτές τις νέες δυνατότητες για την προστασία περιουσιακών στοιχείων, την ταυτοποίηση χρηστών και άλλες λειτουργίες που βασίζονται στο GPS για τη μέτρηση του χρόνου και τον εντοπισμό της θέσης.

Η παρεμβολή GPS, το «spoofing» και άλλα είδη επιθέσεων τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας και άλλους χρήστες να αναζητούν τρόπους ενίσχυσης και επικύρωσης των σημάτων GPS. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Νότια Κορέα, που ανακοίνωσε τον προηγούμενο μήνα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ότι η Βόρεια Κορέα κάνει παρεμβολές στα σήματα GPS της από τις 31 Μαρτίου, απειλώντας την ασφάλεια των πολιτικών αεροσκαφών και πλοίων της και παραβιάζοντας διεθνείς συνθήκες.

Η νέα αυτή τεχνολογία χρησιμοποιεί τσιπ μεγέθους γραμματοσήμου, που θα μπορούσαν εύκολα να τοποθετηθούν σε άλλες συσκευές, μηχανήματα, αυτοκίνητα κ.α. Το σύστημα εκπέμπει σήματα μέσω των δορυφόρων της Iridium, δίνοντας έναν μοναδικό κωδικό σε κάθε σημείο στο έδαφος που μπορεί να επιβεβαιωθεί ανεξάρτητα. Σύμφωνα με τις δύο εταιρείες, το νέο σύστημα έχει επιδειχθεί σε στρατιωτικές, ακαδημαϊκές και εμπορικού χαρακτήρα εφαρμογές.

Πηγή: naftemporiki.gr

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

One Response

  1. Προβοκάτωρ

    Στο ελλάντα,δεν έχουμε τέτοια ζητήματα,είμαστε βέβαιοι πως δεν μας προδώσει τίποτε και όλα θα λειτουργήσουν όπως πρέπει και έχουν σχεδιαστεί…

    Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: