Το Ναυτικό των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) πραγματοποίησε για πρώτη φορά, την 11η Ιουνίου 2019, δοκιμαστική εκτόξευση πυραύλου Longbow Hellfire από μια ενότητα πυραύλων επιφανείας-επιφανείας (SSMM) κλάσης Independence.

Μετά τις επιτυχημένες κατασκευαστικές δοκιμαστικές βολές της ενότητας πυραύλων επιφανείας-επιφανείας (Surface-to-Surface Missile Module – SSMM) επί του Παράκτιου Πολεμικού Πλοίου (LCS) στο πεδίο ναυτικών βολών Μόγκου την 11η Ιουνίου, το πρόγραμμα ενοτήτων αποστολών (MM) παράκτιων πολεμικών πλοίων (LCS) θα ξεκινήσει τον Αύγουστο τις δοκιμές εξέλιξης επί ενός LCS έκδοσης Independence.

Η δοκιμαστική βολή ήταν η πρώτη που εκτελέστηκε επί έκδοσης Independence και η πρώτη σε μια σειρά δοκιμαστικών δραστηριοτήτων που θα αξιολογήσει την ικανότητα SSMM σε αυτήν την έκδοση. Οι δοκιμές SSMM στην έκδοση Freedom ολοκληρώθηκαν με επιτυχία νωρίτερα αυτό το έτος.

Το SSMM είναι μία από τις τέσσερις ενότητες που περιλαμβάνει το πακέτο αποστολής επιχειρήσεων επιφανείας (Surface Warfare Mission Package) LCS. Χρησιμοποιώντας πυραύλους Longbow Hellfire του Στρατού σε έναν κάθετο εκτοξευτή για την αντιμετώπιση των απειλών μικρών σκαφών, το SSMM αυξάνει τόσο το βεληνεκές αλλά και τον αριθμό των απειλών που μπορεί να προσβάλει το LCS.

«Το SSMM δοκιμάστηκε και τεκμηριώθηκε επαρκώς με την έκδοση LCS Freedom. Αυτή η κατασκευαστική δοκιμαστική βολή σηματοδοτεί το πρώτο κρίσιμο βήμα στην επίδειξη των ικανοτήτων SSMM πάνω στην έκδοση LCS Independence», δήλωσε ο Πλοίαρχος Γκόφρει Ουίκς, διευθυντής προγράμματος Ενοτήτων Αποστόλων LCS.

Η κατασκευαστική δοκιμαστική βολή είναι δοκιμή που εμπλέκει ολόκληρο το πλοίο και περιλαμβάνει βολές με πραγματικά πυρά και εκτελείται σε κάθε κλάση ή έκδοση πλοίου. Η άσκηση, επίσης, προετοιμάζει το πλοίο και εκπαιδεύει τα μέλη του πληρώματος για τις πιο περίπλοκες ασκήσεις εντοπισμού και προσβολής -με πραγματικά πυρά- στόχων επιφανείας που θα ξεκινήσουν αργότερα αυτό το καλοκαίρι, οι οποίες θα κορυφωθούν με την αρχική επιχειρησιακή δοκιμή και αξιολόγηση στα τέλη του 2019.

Το Surface Warfare Mission Package περιλαμβάνει επίσης την ενότητα αποστολής πυροβόλων (Gun Mission Package), που διαθέτει πυροβόλα 30 χλστ, την ενότητα ναυτικής ασφάλειας (Maritime Security Module) με έντεκα μέτρων φουσκωτά σκάφη με ενισχυμένη γάστρα (RHIB) και την ενότητα αεροπορικής αποστολής που περιλαμβάνει ένα ελικόπτερο MH-60R Seahawk και ένα ανεπάνδρωτο εναέριο όχημα κάθετης απονήωσης.

Πηγή: NAVSEA

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

One Response

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: