Βίντεο: Σχηματισμοί Μάχης Ουλαμού Αρμάτων

“Οι σχηματισμοί τεθωρακισμένων χρησιμοποιούνται για τον προσδιορισμό των θέσεων των αρμάτων και των τομέων ευθύνης κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων. Οι σχηματισμοί διευκολύνουν τον έλεγχο, αυξάνουν την προστασία, την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα των πυρών και την αποφυγή συγχύσεως. Οι σχηματισμοί δεν είναι ακριβή γεωμετρικά σχήματα και τα άρματα δεν υποχρεούνται να απέχουν μια καθορισμένη θέση μεταξύ τους. Η θέση κάθε άρματος στο σχηματισμό εξαρτάται από το έδαφος και και την ικανότητα του οδηγού κάθε πλευρικού άρματος να δει το προπορευόμενο άρμα. Κάθε άρμα θα πρέπει να κινείται πάντα διατηρώντας την ίδια σχετική θέση εντός του σχηματισμού. Αυτό θα εξασφαλίσει ότι κάθε πλήρωμα ξέρει πού να κινηθεί, ποιος βρίσκεται δίπλα του και που να παρατηρήσει και να κατευθύνει τα πυρά του.”

ΕΕ 6-32 Ουλαμός Αρμάτων, σελ. 21

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.