Συμμετοχή της ΔΕΠ στην πολυεθνική άσκηση «HERCULES-22», στην Αίγυπτο (φωτ&βίντεο)

ΓΕΕΘΑ

Ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 25 Αυγούστου 2022 η πολυεθνική Άσκηση Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων με την επωνυμία «HERCULES – 22», που πραγματοποιήθηκε στην Στρατιωτική Βάση Mohamed Naguib στην Αίγυπτο, με την συμμετοχή της Αιγύπτου, της Ελλάδος, των ΗΑΕ, της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Σαουδικής Αραβίας, καθώς και με παρατηρητές από τις ΗΠΑ, την Ιορδανία, την Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και το Μπαχρέιν.

Βίντεο: Ολοκλήρωση της Πολυεθνικής Άσκησης «HERCULES-22», στην Στρατιωτική Βάση Mohamed Naguib στην Αίγυπτο.

Η «HERCULES-22», στην οποία οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν με 15 Αξιωματικούς και Υπαξιωματικούς της νεότευκτης Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ, αποσκοπούσε στην επαύξηση της μαχητικής ικανότητας και της συνεργασίας των συμμετεχόντων για την αντιμετώπιση των προκλήσεων του σύγχρονου επιχειρησιακού περιβάλλοντος.

Η Άσκηση αποτελεί πρωτοβουλία των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα και περιελάμβανε αντικείμενα όπως παρακάτω:

  • Βολές Μάχης Ταχείας Αντίδρασης.
  • Επιχειρήσεις σε Αστικό Περιβάλλον.
  • Βολές φορητού οπλισμού.
  • Βολές Ελεύθερων Σκοπευτών Ειδικών Αποστολών.
  • Άμεσες επιθετικές ενέργειες σε περιβάλλον ασύμμετρων απειλών.

Επιπλέον, συμμετείχαν εμπειρογνώμονες της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού, οι οποίοι συνέδραμαν τους συμμετέχοντες σε ό,τι αφορά την εφαρμογή των κανόνων του Δικαίου Ενόπλων Συρράξεων κατά την εξέλιξη της Ασκήσεως.

Την Πέμπτη 25 Αυγούστου 2022, έλαβε χώρα η Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών (Distinguished Visitors Day – DV DAY) στην οποία συμμετείχε ο Assistant for Training του Υπουργείου Άμυνας της Αιγύπτου General Rafic Arafat, ο Διοικητής της ΔΕΠ του ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, ο Υπαρχηγός ΓΕΕΦ Αντιστράτηγος Κώστας Χρυσηλίου και εκπρόσωποι των συμμετεχόντων χωρών.

Η συμμετοχή των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων στην Άσκηση «HERCULES-22» εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ ως προς τις διεθνείς συνεργασίες των Ενόπλων Δυνάμεων, για την ενίσχυση της διαλειτουργικότητας και της συνέργειας με φίλες και σύμμαχες Χώρες, οι οποίες είναι προσηλωμένες στην εφαρμογή των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου και των κανόνων καλής γειτονίας, για την εδραίωση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.