Συμμετοχή Αξιωματικού του ΣΞ ως ομιλητής στο συνέδριο Land ISR & C2 Battle Management, στο Λονδίνο

Αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού θα συμμετέχει ως ομιλητής στο διεθνές συνέδριο Land ISR & C2 Battle Management που θα διοργανωθεί από 28 έως 30 Μάιου 2019 στο ξενοδοχείο Copthorne Tara στο Κένσινγκτον, Λονδίνο, στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο τίτλος του συνεδρίου είναι: “Ενίσχυση του βρόγχου Παρατήρηση, Προσανατολισμός, Απόφαση, Δράση (OODA Loop) για τις ενοποιημένες επίγειες επιχειρήσεις.”

Ο Ταγματάρχης του Ελληνικού Στρατού, Γεώργιος Κονδύλης, θα εκφωνήσει την ομιλία του 16:00 την Πέμπτη 30 Μαΐου 2019.

Το θέμα της ομιλίας του είναι: “Εκσυγχρονισμός των δυνατοτήτων C4ISR” και θα περιλαμβάνει τις εξής ενότητες:

Αξιολόγηση των σχεδίων απόκτησης συστημάτων ηλεκτροοπτικών αισθητήρων, τακτικών UAV και επίγειων συστημάτων ελέγχου.

Εξέταση ρόλων των τακτικών UAV στους συνωστισμένους χώρους μάχης.

Διασφάλιση της αποτελεσματικότητας των συνδέσεων C4I στους διασκορπισμένους σχηματισμούς.

Περιγραφή των μελλοντικών ικανοτήτων εξέλιξης και των στόχων εκσυγχρονισμού.

Με την συγκέντρωση των υπεύθυνων λήψης αποφάσεων της συμμαχίας του NATO και την ηγετική βιομηχανία, το συνέδριο Land ISR & C2 Battle Management (Επίγειες Πληροφορίες, Επιτήρηση, Αναγνώριση και Διοίκηση και Έλεγχος Διαχείρισης Μάχης) θα αξιολογήσει τα κενά ικανοτήτων και θα ασχοληθεί με τους βραχυπρόθεσμους στόχους προμηθειών ώστε τη διατηρηθεί το πλεονέκτημα της πληροφόρησης στην ψηφιακή εποχή. Φέτος, η συζήτηση θα κινηθεί από τη λήψη μιας γενικής άποψης σε ο,τι είναι εφικτό στην επικεντρωμένη ματιά στα ενεργά προγράμματα προμηθειών και τις περιοχές ικανοτήτων που θα αναπτυχθούν πρώτα από τους Στρατούς και τις Ειδικές Δυνάμεις.

Η διοργάνωση θα προσφέρει αποκλειστικές πληροφορίες για τις απαιτούμενες τεχνολογίες και εξοπλισμό από τους ανωτάτους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων και τους υπεύθυνους προϋπολογισμών της κοινότητας των Five Eyes (Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Καναδάς, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία) και των χωρών με ενεργά προγράμματα προμηθειών. Αναφερόμενοι στον μετασχηματισμό του C4ISR (διοίκηση, έλεγχος, επικοινωνίες, Η/Υ, πληροφορίες, επιτήρηση και αναγνώριση) οι ομιλητές θα εμβαθύνουν στην ενσωμάτωση των εποχούμενων και ατομικών αισθητήρων, επικοινωνιών, εργαλείων συνδεσιμότητας, δεδομένων, τεχνητής νοημοσύνης (AI) και ανεπάνδρωτων εργαλείων που ειναι σχεδιασμένα ώστε να παρέχουν στις Επίγειες Δυνάμεις δυνατότητες επεξεργασίας, εκμετάλλευσης και διάδοσης δεδομένων.

Το συνέδριο Land ISR and Battle Management θα φέρει μαζί τη Διοίκηση Μέλλοντος του Στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ), τους υπεύθυνους λήψεως αποφάσεων της συμμαχίας του NATO και την ηγετική βιομηχανία για τον εντοπισμό των τάσεων που θα διαμορφώσουν τις εκσυγχρονιστικές προσπάθειες και την αναζήτηση των νέων μεθόδων, οργανισμών και τεχνολογιών για τη δημιουργία καινοτόμων λύσεων.

Η πρόσφατη ίδρυση της Διοίκησης Μέλλοντος του Στρατού των ΗΠΑ σηματοδοτεί την επανάσταση στις προμήθειες, τις καινοτομίες και την νοοτροπία του αμυντικού τομέα. Η Διοίκηση είναι το κύριος φορέας που εκσυγχρονίζει τον Στρατό των ΗΠΑ για την μελλοντική ενσωμάτωση του στο επιχειρησιακό περιβάλλον, τις απειλές και τις τεχνολογιών ώστε να αναπτυχθούν και παραδοθούν οι μελλοντικές απαιτήσεις δυνάμεων, οργανισμών και δυνατότητες υλικών. Ο Στρατηγός Τζέιμς Μ. Ριτσαρσον, υποδιοικητής της Διοίκησης Μέλλοντος των ΗΠΑ θα εκφωνήσει την εναρκτήρια ομιλία.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.