Από 21 έως 22 Μαΐου 2019, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, συμμετείχε στη Σύνοδο της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ – European Union Military Committee, EUMC) καθώς και στην αντίστοιχη του ΝΑΤΟ, σε επίπεδο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων Ενόπλων Δυνάμεων (Military Committee Conference in Chiefs of Defence Session – MC/CS), στις Βρυξέλλες.

Τα θέματα τα οποία συζητήθηκαν, αφορούσαν κατά:

α. Τη Σύνοδο της ΕUMC
_ Στη συνεργασία ΕΕ – ΝΑΤΟ.
_ Στις επιχειρήσεις της ΕΕ, στο πλαίσιο της Common Security and Defence Policy (CSDP).
_ Στην συνεκπαίδευση κρατών – μελών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
_ Στις εξελίξεις σχετικά με τη πρωτοβουλία της Μόνιμης Διαρθρωμένης Συνεργασίας (Permanent Structured Cooperation – PESCO).
_ Στην εξέταση του περιβάλλοντος ασφαλείας της περιοχής της Ανατολικής Ασίας.

β. Τη 181η Σύνοδο της MC/CS
_ Στη στρατηγική αποτροπής του ΝΑΤΟ.
_ Στην Περιοχή Ευθύνης (ΠΕ) του Ανωτάτου Διοικητού Συμμαχικών Δυνάμεων Ευρώπης (SACEUR).
_ Στην ανάλυση του περιβάλλοντος ασφαλείας στην περιοχή ενδιαφέροντος του SACEUR.
_ Στη συνεργασία με τις χώρες – μέλη του «Μεσογειακού Διαλόγου» (Mediterranean Dialogue).

Παράλληλα έγιναν διμερείς συναντήσεις με τον SACEUR, General (USAF) Tod D. Wolters, τον Πρόεδρο της EUMC, General Claudio Graziano, καθώς και με τους Αρχηγούς Γενικών Επιτελείων Ενόπλων Δυνάμεων (Α/ΓΕΕΔ) Σουηδίας, General (Air Force) Micael Bydén, της Σλοβακίας, Lieutenant General Daniel Zmeko, και τον Υπαρχηγό ΓΕΕΔ του Ισραήλ, Major General Eyal Zamir.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: