Συμμετοχή του Υπαρχηγού της ΕΦ στην ετήσια σύνοδο του Ευρωπαϊκού Στρατού FINABEL

Στις 15 και 16 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε η ετήσια Σύνοδος Αρχηγών Στρατού Ξηράς του Κέντρου Διαλειτουργικότητας του Ευρωπαϊκού Στρατού FINABEL (France – Italy – Netherlands – Allemagne/Germany – Belgium – Luxembourg, ιδρυτικά μέλη του Κέντρου το 1953) στη Μάλτα, όπου παρευρέθηκε ο Υπαρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Κώστας Χρυσηλίου και συμμετείχε στις εργασίες της εκπροσωπώντας την Εθνική Φρουρά.

Στη διάσκεψη συμμετείχαν οι 22 Αρχηγοί των Χερσαίων Δυνάμεων των Κρατών – Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή εκπρόσωποί τους, μέλη του Κέντρου Διαλειτουργικότητας, καθώς και οι αντίστοιχοι Βασικοί Στρατιωτικοί Εμπειρογνώμονες. Επιπλέον παρευρέθηκαν εκπρόσωποι από το ΝΑΤΟ και από διάφορους άλλους οργανισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι εργασίες του Συνεδρίου, επικεντρώθηκαν στην προώθηση και αναβάθμιση της διαλειτουργικότητας των Χερσαίων Δυνάμεων σε όλο το φάσμα των στρατιωτικών επιχειρήσεων. Οι συμμετέχοντες αξιολόγησαν το έργο που επιτέλεσε η FINABEL εντός του 2018 και αποφασίστηκαν οι δράσεις για την επόμενη περίοδο.

Επιπλέον, συζητήθηκαν σημαντικά θέματα σχετικά τις εξελίξεις στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, τις προκλήσεις που εμφανίζονται στην περιοχή και την επίδραση τους στην σταθερότητα και ασφάλεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.