Βρετανία: Σύμβαση για το σύστημα C3 Lelantos που θα μετασχηματίσει το αρχηγείο ARRC του NATO

Allied Rapid Reaction Corps

Η εταιρεία CDW, που ειδικεύεται στις λύσεις τεχνολογιών πληροφορικής (ΙΤ), ανακοίνωσε σύμβαση διετούς διάρκειας με το βρετανικό υπουργείο άμυνας (Υπ.Αμ.) και το αρχηγείο του νατοϊκού συμμαχικού σώματος ταχείας αντιδράσεως (ARRC), που έχει έδρα στο Γκλούτσεστερ στην Βρετανία, για την παράδοση μιας ευέλικτής τεχνολογικής καινοτομίας για το πρόγραμμα Διοίκησης, Ελέγχου και Επικοινωνιών (C3) με την ονομασία Lelantos.

Το Lelantos θα βελτιώσει την επίγνωση κατάστασης και την κινητικότητα των Διοικητών, καθώς την ίδια στιγμή μειώνει το ίχνος του αρχηγείου ARRC και ως εκ τούτου την ικανότητα του εχθρού να το εντοπίσει και να το προσβάλει.

Το ARRC είναι το αρχηγείο ταχείας αντιδράσεως του NATO που ενεργεί ως το νευραλγικό κέντρο για τις επιχειρήσεις και την αντίδραση στις κρίσεις. Η CDW – μεγαλύτερος τεχνολογικός καταλύτης IT σε όλον τον κόσμο- και η Viasat UK, ενας παγκόσμιος ηγέτης στις τεχνολογίες επικοινωνιών, συνεργάστηκαν σε ένα διετές πρόγραμμα, το οποίο θα καταστήσει εφικτή την ύπαρξη ενος αρχηγείου που θα είναι πιο ευέλικτο, εκστρατευόμενο και θα εχει μεγαλύτερη ικανότητα επιβίωσης.

Το πρόγραμμα Lelantos θα περιλαμβάνει συνηθισμένες τεχνολογικές καινοτομίες, καθώς επίσης και τον ευρύτερο ψηφιακή μετασχηματισμό των HQ του ARRC, και αποτελεί μέρος μιας σειράς πρωτοβουλιών που καταδεικνύουν τη δέσμευση της Βρετανίας στην συμμαχία του NATO.

Ο Αντισυνταγματάρχης Στίβ Σόρτ, επικεφαλής προγράμματος LELANTOS, είπε: “Είναι μια καθοριστική στιγμή. Εξετάσαμε ολόκληρο το οικοσύστημα του εργασιακού περιβάλλοντος του επιτελείου που βρίσκεται σε εκστρατεία και το αντιμετωπίσαμε ως μια ικανότητα από μόνη της”.

“Θα εκμεταλλευτούμε τις καλύτερες τεχνολογίες βελτίωσης που παρέχουν αληθινά πλεονεκτήματα στους διοικητές μας και το επιτελείο τους. Εξίσου σημαντική είναι η αναπτυξιακή προσέγγιση που εκτελούμε μαζί με τους βιομηχανικούς μας εταίρους, η οποία είναι καινοτόμος τόσο στις τεχνικές όσο και στις εμπορικές διαδικασίες”.

Το πρόγραμμα θα εκμεταλλευτεί πολλαπλές ροές τεχνολογιών αιχμής και μηχανών χαρτογράφησης δομών (SME) και θα παρέχει βελτιώσεις στο πεδίο της μάχης τόσο εχγωρίως όσο και στο εξωτερικό. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, οι φορείς λήψης αποφάσεων και οι τεχνικοί του βρετανικού Υπ.Αμ., του ARRC, της CDW και της Viasat θα συνεργαστούν για να εξελίξουν ολοκληρωμένα συστήματα που θα χρησιμοποιούν ευέλικτες τεχνολογικές και εμπορικές διαδικασίες.

Το πρόγραμμα, αρχικά γνωστό ως “Agile C3 Experimentation”, εκπονήθηκε για την έναρξη του διαγωνισμού στην βρετανική κρατική πλατφόρμα προμηθειών, τον Crown Commercial Service. Η CDW και η Viasat συνεργάστηκαν για να κερδίσουν την σύμβαση στο διαγωνισμό.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.