Η Ινδία θα συνεχίσει να παράγει τα άρματα T-90S μέχρι το 2028

AFP 2019 / Money SHARMA

Ρωσία και Ινδία υπέγραψαν συμφωνία για την επέκταση της εξουσιοδοτημένης παραγωγής των αρμάτων μάχης T-90S Bhishma (τοπική ονομασία) ως το 2028. “Το 2019, υπογράφτηκε η συμφωνία με την Ινδία για την επέκταση της αδειοδοτούμενης παραγωγής των αρμάτων μάχης T-90S ως το 2028, και όπως γνωρίζουμε, το συμβούλιο αμυντικών προμηθειών ενέκρινε την παραγωγή 464 αρμάτων αυτού του τύπου”, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός βιομηχανίας και εμπορίου, Ντένις Μαντούροφ.

“Άλλωστε, η Ινδία προσκλήθηκε να αναλάβει ή να συμμετέχει στην κοινή παραγωγή άλλων εξελιγμένων εξοπλισμών -BTR-82A, BMP-3 και καταστροφέων αρμάτων Sprut-SDM1”.

Το T-90 είναι ένα τρίτης γενιάς ρωσικό άρμα μάχης που εισήλθε στην ενεργό υπηρεσία το 1993. Κατασκευάζεται απο την ρωσική βιομηχανία ΟυραλΒαγκονΖαβόντ που έχει έδρα στο Νίζνι Ταγκίλ. Το άρμα αυτό είναι η σύγχρονη έκδοση του T-72B και διαθέτει πολλά χαρακτηριστικά που υπάρχουν στο T-80U. Αρχικώς ονομάζονταν T-72BU, αλλά αργότερα μετονομάστηκε T-90, είναι ενα εξελιγμένο άρμα μάχης σε υπηρεσία με τις ρωσικές χερσαίες δυνάμεις και τους Πεζοναύτες. Το T-90 χρησιμοποιεί το λειόκαννο κύριο όπλο 125 χλστ 2A46, το σύστημα ελέγχου πυρός 1A45T, αναβαθμισμένο κινητήρα και θερμικά σκοπευτικά στον πυροβολητή. Τα βασικά μετρά προστασίας περιλαμβάνουν ένα μείγμα χάλυβα και συνθετικής θωράκισης, εκτοξευτές καπνογόνων, εκρηκτική-αντιδραστικη θωράκιση (ERA) και το σύστημα παρεμβολών υπερύθρων Shtora. Σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε απο την βιομηχανία ΟυραλΒαγκονΖαβόντ στο Νίζνι Ταγκίλ στην Ρωσία.

Το T-90S είναι η ενισχυμένη έκδοση του ρωσικής κατασκευής άρματος μάχης T-90 που σχεδιάστηκε για να πληροί τις επιχειρησιακές απαιτήσεις των χωρών της Ασίας, δηλαδή της Ινδίας και του Βιετνάμ. Επίσης είναι η εξαγωγική έκδοση του βασικού άρματος T-90. Το T-90S είναι η πρόσφατη βελτίωση της σειράς “T” των ρωσικών αρμάτων μάχης και αντιπροσωπεύει την αύξηση στην ισχύ πυρός, την κινητικότητα και την προστασία. Το T-90S είναι σε υπηρεσία με τον ρωσικό και ινδικό Στρατό. Τον Φεβρουάριο του 2001, ο ινδικός Στρατός υπέγραψε σύμβαση για 310 άρματα μάχης T-90S υπο την ονομασία Bhishma. Τον Ιούλιο του 2017, η ΟυραλΒαγκονΖαβόντ ανακοίνωσε στην ετήσια έκθεση της ότι εξασφάλισε παραγγελία από το Βιετνάμ για άρματα T-90S. Επίσης τον Ιούλιο του 2017, ανακοινώθηκε οτι το Ιράκ αγόρασε 73 άρματα μάχης T-90S και διοικητικά άρματα T-90SK.

 

Απόδοση/Μετάφραση απο το ArmyRecognition.Com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.