Τα ρωσικά αερομεταφερόμενα στρατεύματα θα ενισχυθούν με τρεις Ίλες αρμάτων

Οι ρωσικές αερομεταφερόμενες δυνάμεις (“VDV”) δημιουργούν τρεις Ίλες αρμάτων μάχης εξοπλισμένες με άρματα “T-72M”. Επίσης, δημιουργούνται μονάδες ηλεκτρονικού πολέμου (ΗΠ) και ανεπάνδρωτων εναέριων οχημάτων (“UAV”) και ενεργοποιείται ένα τάγμα εναέριας επίθεσης στην Κριμαία.

Οι ρωσικές αερομεταφερόμενες δυνάμεις δημιουργούν, φέτος, τρεις επιλαρχίες αρμάτων μάχης, όπως επίσης και μονάδες που θα διαθέτουν συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου (ΗΠ) και ανεπάνδρωτα εναέρια οχήματα (“UAV”), όπως δήλωσε ο στρατηγός Αντρέϊ Σερντιούκοφ.

Ο στρατηγός δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης, την 1η Αυγούστου, ότι αυτή τη στιγμή οι “VDV” αποτελούνται από τέσσερις μεραρχίες και πέντε ανεξάρτητες ταξιαρχίες, συν τη διοικητική υποστήριξη. “Μέσα στις μονάδες έχουν δημιουργηθεί υπομονάδες αρμάτων, ΗΠ, και ‘UAV’. Οι υπομονάδες αναγνώρισης έχουν επίσης μετατραπεί σε τάγματα. Έχουμε επίσης ενεργοποιήσει ένα τάγμα εναέριας επίθεσης στην Κριμαία και ένα ξεχωριστό τάγματα επισκευής και περισυλλογής. Αυτά τα μέτρα έχουν αυξήσει τις ικανότητες των ‘VDV’ κατά 20 τοις εκατό”, δήλωσε.

©Kirill Kudryavtsev/AFP/Getty Images | Οι “VDV” θα ενισχυθούν με άρματα μάχης “T-72M” όπως αυτά που συμμετείχαν στην παρέλαση για την Ημέρα της Νίκης στην Μόσχα την 9η Μαΐου 2018.

Dmitry Fediushko

Απόδοση/Μετάφραση από το “Janes.Com” για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Μία Απάντηση

  1. Να υποθέσω πως oi Αερομεταφερόμενες δυνάμεις θα αναλάβουν ένα πιο “χερσαίο” ρόλο εγκαταλείποντας μερικώς την ικανότητα αερομεταφοράς/αεροκίνησης;Γιατί ως γνωστό τα T-72 δεν μπορούν να μεταφερθούν δια αέρος σε τακτικό-επιχειρησιακό επίπεδο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.