Τα ρουμανικά Piranha 5 ολοκλήρωσαν τις δοκιμαστικές βολές με τον σταθμό Elbit UT30MK2

©GDELS | To Piranha 5 όπως διαμορφώθηκε για την Ρουμανία

Τα ρουμανικά Piranha 5 οπλισμένα με τον τηλεχειριζόμενο οπλικό σταθμό Elbit UT30MK2 με πυροβόλο 30 χλστ ολοκλήρωσαν τις στατικές και δυναμικές δοκιμές, όπως ανακοινωσε με δελτίο τύπου την 9η Απριλίου η General Dynamics European Land Systems (GDELS).

Οι δόκιμες εκτελεστήκαν την 28 Μαρτίου 2019 στο πεδίο βολών του στρατοπέδου Ρίνα στην Νορβηγία.

Η εταιρεία πρόσθεσε οτι ο UT30MK2 υπερέβη τις απαιτήσεις του πελάτη κι αυτό το ορόσημο πληροί τις απαιτήσεις της Ρουμανίας για το συστημα. Το δελτίο τύπου της GDELS γράφει επίσης οτι επιτεύχθηκε ακόμα ένα ορόσημο, η ρουμανική εταιρεία Uzina Mecanică Bucureşti’s (UMB) ανακοινωσε την ετοιμότητα για την κατασκευή του Piranha 5.

Ο Ολιβερ Ντιούρ, αντιπρόεδρος τροχοφόρων οχημάτων και διευθύνων σύμβουλός της GDELS-Mowag δήλωσε “η συνεργασία μας με την UMB θα δημιουργήσει μακροχρόνιο όφελός στην ρουμανική οικονομία και αξιοπιστία στις ρουμανικές Ένοπλες Δυνάμεις.”

Τον Ιανουάριο του 2018, στο πλαίσιο των σχεδίων του ρουμανικού Στρατού για τον εκσυγχρονισμό του παρωχημένου στόλου θωρακισμένων οχημάτων του, η GDELS υπέγραψε σύμβαση με τις ρουμανικές Ένοπλες Δυνάμεις για την παράδοση 227 τροχοφόρων θωρακισμένων οχημάτων Piranha 5 σε έξι διαφορετικές διαμορφώσεις. Τα σύγχρονα οχήματα Piranha 5 θα κατασκευαστούν στην Ρουμανία στο πλαίσιο μια στρατηγικής συνεργασίας και ενός έργου μεταφοράς τεχνογνωσίας μεταξύ GDELS – Mowag και της ρουμανικής εταιρείας Uzina Mecanică București (UMB).

Samuel Cranny-Evans

Απόδοση/Μετάφραση απο το Janes.com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

6 Απαντήσεις

   1. Καλά το ξεκινισατε.. ερπύστρια ή τροχός γα εμας; Έχει κανείς γνώση και εμπειρία για να μας πει;
    Η μια, η άλλη ή συμπληρωματικά;

   2. @Τheo

    Αρκετοί στρατοί χρησημοποιούν παράλληλα οχήματα με τροχούς και ερπύστριες. Όχι αναγκαστικά συμπληρωματικά, αλλά ανάλογα με το περιβάλλον και τις προκλήσεις/απειλές.
    Είναι νομίζω και λίγο ψυχολογικό θέμα, ειδικά στις μονάδες εκστρατείας σε αποστολές σταθεροποίησης(όπως λέγονται επίσημα).

   3. @Theo

    υπάρχουν κάποιοι,αρκετοί θα έλεγα, που μπορούν να μας διαφωτίσουν με τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους από την επαγγελματική τους καριέρα,π.χ ο αξιότιμος κ.Τ.Τ, αλλά και ο διαχειριστής της προέλασης, αλλά και άλλοι ,όσοι πιστοί…
    αλλά προσωπικά,αν και δε γνωρίζω, νομίζω δεν υπάρχει μια απάντηση, γιατί άλλο το θέατρο του εβρου και αλλο η ασδεν και αυτή ακόμα και από μόνη της, ανάλογα…τώρα τι συμφέρει αναμένουμε..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.