Τα ρωσικά άρματα T-80 θα δεχθούν “εύκαμπτα πακέτα” με θωράκιση ERA

©otvaga2004.mybb.ru

Η τελευταία τροποποίηση του άρματος μάχης T-80 θα περιλαμβάνει τα επονομαζόμενα “μαλακά πακέτα” με εκρηκτική αντιδραστική θωράκιση (ERA), σύμφωνα με το Κέντρο για την Ανάλυση των στρατηγικών και τεχνολογιών.

Η βελτιωμένη έκδοση του σοβιετικής σχεδίασης άρματος, γνωστή ως T-80BVM, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει εξοπλιστεί με την τρίτης γενιάς εκρηκτική θωράκιση ERA Relikt σε τυποποιημένες συλλογές αλλά επίσης και σε μαλακά ή εύκαμπτα πακέτα.

Τα νέα “μαλακά πακέτα” προσφέρουν μεγάλες βελτιώσεις στις δυνατότητες σε σχέση με τις βασικές πλάκες (τούβλα). Η μαλακή συλλογή του άρματος είναι ένα πακέτο ανθεκτικού υφάσματος, προσδεδεμένο με ιμάντες πάνω στην κύρια πλευρική θωράκιση με απόσταση 10-15 εκατοστών. Μέσα σε αυτά τα “πακέτα” ειναι ακριβώς τα ίδια στοιχεία εκρηκτικής θωράκισης όπως συνήθως. Επιπλέον, η εύκαμπτη ERA (όπως ακριβώς καλείται στην Ρωσία) αναρτάται μόνο στις πλευρές του τεθωρακισμένου οχήματος, ενώ όλα τα ίδια “τούβλα” χρησιμοποιούνται πάνω στον πύργο και την μετωπική θωράκιση.

Ο κύριος λόγος για την χρήση της μαλακής ERA ειναι τα αστικά περιβάλλοντα, είναι απαραίτητη για ένα άρμα που έρχεται σε επαφή με οποιαδήποτε στερεές επιφάνειες (μια γωνιά κτιρίου, τοίχους) τα στοιχεία της κλασικής ERA ξηλώνονται στις πλευρές, αφήνοντας απροστάτευτες τις περιοχές.

Απο αυτήν την άποψη, η μαλακή ERA ειναι καλύτερη, παρότι μικρότερη, και μπορεί να επιβιώσει μιας παρόμοιας σύγκρουσης. Εαν όχι, δεν πειράζει. Εντός δευτερολέπτων μπορούν να αναρτηθούν νέα “πακέτα”, ενώ τα “τούβλα” συγκρατούνται με βίδες και για να αντικατασταθούν πρέπει να αφαιρέσεις το κατεστραμμένο στοιχείο ώστε να επανατοποθετήσεις το νέο.

Ανοιχτές πήγες καταδεικνύουν οτι το T-80BVM πρόκειται να δεχθεί επίσης νέο σύστημα αυτόματης γέμισης, επιτρέποντας το να χρησιμοποιεί τα νεα αντιαρματικά βλήματα: Svinets-1 και Svinets-2 μήκους 740 χιλιοστών. Αν και ελάχιστα είναι γνωστά σχετικά με αυτά τα βλήματα, δημοσιεύματα αναφέρουν οτι ένα από αυτά είναι κατασκευασμένο από κράμα που βασίζεται στο απεμπλουτισμένο ουράνιο.

Το T-80BVM είναι η τελευταία τροποποίηση του άρματος μάχης T-80, το οποίο αρχικά είχε κατασκευαστεί το 1976. Αυτή η έκδοση του ρωσικού άρματος μάχης δέχθηκε το βελτιωμένο σκοπευτικό πυροβολητή Sosna-U (το οποίο χρησιμοποιείται επίσης στα ρωσικά T-90) και αναβαθμίσεις σε διάφορα συστήματα, συμπεριλαμβανομένου του κινητήρα.

Σύμφωνα με αναφορές ΜΜΕ τους τελευταίους μήνες, τα άρματα T-80BVM θα αρχίσουν να παραλαμβάνονται φέτος από τον ρωσικό Στρατό.

Απόδοση/Μετάφραση απο το Defence-Blog.com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Μία Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.