Νέα τεχνολογία μπορεί να μειώσει τον χρόνο επούλωσης των δερματικών τραυμάτων και να καταδείξει στους γιατρούς ποιοι ασθενείς χρειάζονται την πιο επείγουσα περίθαλψη – ιδού ο “έξυπνος επίδεσμος”.

Επιστήμονες του NATO εξέλιξαν μια ειδική τεχνολογία που όχι μόνο επιταχύνει τον χρόνο επούλωσης του δερματικού τραύματος αλλά επίσης παρακολουθεί τους βασικούς δείκτες όπως η θερμοκρασία, το επίπεδο pH και τα χημικά σήματα με μια ευανάγνωστη οθόνη. Εργαζόμενοι στο πρόγραμμα του NATO “Επιστήμες για την Ειρήνη και την Ασφάλεια”, επιστήμονες απο το Βέλγιο, την Ιαπωνία, την Ιταλία και την Ισπανία εξέλιξαν το σύστημα, το οποίο επιλέχθηκε από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (ESA) και την NASA για να δοκιμαστεί σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας. Το οπτικοακουστικό υλικό περιλαμβάνει εικόνες του συστήματος ταχείας επούλωσης δερματικού τραύματος (Rapid Skin Wound Healing) όπως επίσης και τους νατοϊκούς επιστήμονες που εργάζονται στο πανεπιστήμιο “Université libre de Bruxelles” στις Βρυξέλλες.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: