Ταχεία επούλωση δερματικού τραύματος από το NATO

Νέα τεχνολογία μπορεί να μειώσει τον χρόνο επούλωσης των δερματικών τραυμάτων και να καταδείξει στους γιατρούς ποιοι ασθενείς χρειάζονται την πιο επείγουσα περίθαλψη – ιδού ο “έξυπνος επίδεσμος”.

Επιστήμονες του NATO εξέλιξαν μια ειδική τεχνολογία που όχι μόνο επιταχύνει τον χρόνο επούλωσης του δερματικού τραύματος αλλά επίσης παρακολουθεί τους βασικούς δείκτες όπως η θερμοκρασία, το επίπεδο pH και τα χημικά σήματα με μια ευανάγνωστη οθόνη. Εργαζόμενοι στο πρόγραμμα του NATO “Επιστήμες για την Ειρήνη και την Ασφάλεια”, επιστήμονες απο το Βέλγιο, την Ιαπωνία, την Ιταλία και την Ισπανία εξέλιξαν το σύστημα, το οποίο επιλέχθηκε από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (ESA) και την NASA για να δοκιμαστεί σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας. Το οπτικοακουστικό υλικό περιλαμβάνει εικόνες του συστήματος ταχείας επούλωσης δερματικού τραύματος (Rapid Skin Wound Healing) όπως επίσης και τους νατοϊκούς επιστήμονες που εργάζονται στο πανεπιστήμιο “Université libre de Bruxelles” στις Βρυξέλλες.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.